5 skÀl att hyra mÀnniskor pÄ egenskaper

5 skÀl att hyra mÀnniskor pÄ egenskaper

Vid en viss tidpunkt vid en snabbt vÀxande start anstÀller du mellan funktioner, nivÄer och specifika discipliner. Det Àr svÄrt att hitta nÄgon som kontrollerar alla rutor över de viktigaste fÀrdigheterna, Àn mindre nÄgon som har kombinationen av dessa talanger plus de mer immateriella egenskaperna eller egenskaperna som har potential att pÄskynda positiva resultat, sÀrskilt i de kritiska tidiga stadierna.

Min medförfattare Josh Scott och jag rekommenderar att du vĂ„gar anstĂ€lla baserat pĂ„ egenskaper och trĂ€na pĂ„ taktik – betona immateriella egenskaper över funktionella fĂ€rdigheter nĂ€r du planerar och utvecklar dina talangprioriteringar.

NÀr du börjar bygga ditt team strategiskt med mÀnniskor, inte jobb, vill vi dela insikter om hur du kan bestÀmma de viktigaste egenskaperna som kan bidra till anpassning, fart och i slutÀndan lÄngsiktig framgÄng.

Startup-grundare mĂ„ste avgöra vilka egenskaper som Ă€r viktigast för att differentiera och köra prestanda – nu och i framtiden. Viktigast av allt, dessa egenskaper ska vara sanna oavsett roll, funktion, nivĂ„ eller tjĂ€nstgöringstid för en lagmedlem. Var ska startups börja?

LÀmna roller och fÀrdigheter utanför bordet

TÀnk bredt pÄ ditt team och vad du behöver för att de ska kunna visa sig dag in och dag ut för att ge din start den bÀsta chansen för framgÄng. Vi hittar egenskaper som intellektuell nyfikenhet, Àgande och drivkraft för att vara viktiga skillnader mellan alla discipliner och karriÀrfaser.

Prioritera listan

Det finns hundra saker du kan lÀgga pÄ listan, men nÀr du bedömer talang mÄste du ta reda pÄ vad som Àr mest pÄverkande för företaget, eftersom det Àr sÀllsynt att hitta nÄgon som har alla egenskaper och alla fÀrdigheter du behöver för en given roll.

Förtydliga hur dessa egenskaper kommer att visa sig i en individs liv och karriÀr

NÀr du rekryterar och utvÀrderar potentiella teammedlemmar mÄste du identifiera upplevelser eller kÀllor som sannolikt kommer att korrelera med individer som har egenskaperna. Var kreativ och öppensinnad under processen. Detta Àr ett unikt tillfÀlle att utforska mer olika kÀllor till talang. Eftersom egenskaper Àr inneboende kan du upptÀcka och lÄsa upp nya vÀgar eller profiler som kompletterar och förbÀttrar ditt teams befintliga smink.

Utveckla ett konsekvent sÀtt att utvÀrdera

Det Àr viktigt att utveckla en strukturerad, fokuserad och konsekvent metod för att utvÀrdera varje potentiell anstÀlld. Det Àr vÀrt att spendera tid pÄ att bygga ut en tankevÀckande frÄga som hjÀlper dig att förstÄ och mÀta hur en person har visat dessa egenskaper konsekvent och med konkreta resultat.

VÄga hyra pÄ egenskaper och trÀna pÄ taktik

Om du hittar en person som har alla egenskaper men har luckor i andra dimensioner, ta en chans. Det Àr svÄrt att omvandla inneboende egenskaper, samtidigt som man kan uppnÄ kompetens och kompetens.

Genom att Àgna tid och anstrÀngning tidigt i ditt startliv mot att skapa ett folkfokuserat teambuilding-tillvÀgagÄngssÀtt kan du framgÄngsrikt navigera i komplexiteten i rekrytering, prestanda och utveckling nÀr ditt företag utvecklas och vÀxer.

LÀs mer om anstÀllningsmetoder hÀr pÄ Tech.Co