5 skÀl att vÀnta pÄ Galaxy S10 istÀllet för att fÄ en Not 9

SÄ hÀr kommer Galaxy Note 10 att se ut

Det Ă€r inte ofta vi rekommenderar lĂ€sarna att de tar ett pass pĂ„ att köpa vĂ„r nya favorit smartphone. Och gör inget misstag om det, Samsungs Galaxy Note 9 Ă€r överlĂ€gset vĂ„r favorit nya smartphone. I sjĂ€lva verket kommer det förmodligen att vara vĂ„r favorit Android-telefon frĂ„n 2018 nĂ€r allt Ă€r sagt och gjort, för ingenting som kommer att slĂ€ppas under de kommande mĂ„naderna ser bĂ€ttre ut. Ja, det inkluderar den kommande Google Pixel 3 XL, eftersom vi har problem med att komma förbi det massiva hacket som inte ens underlĂ€ttar förbĂ€ttrad 3D-ansiktsigenkĂ€nning. Den “rena” Android-upplevelsen Ă€r fantastisk och vi Ă€r sĂ€kra pĂ„ Googles Pixel 3-linje kommer att vara fantastisk, men en ny lĂ€cka antyder att Samsung arbetar hĂ„rt för att dra nytta av Project Treble och slĂ€ppa Android-uppdateringar snabbare. Snabbare uppdateringar Ă€r egentligen den enda anledningen att köpa en Pixel via en Galaxy-telefon, och klyftan verkar minska.

Men tyvÀrr tycker vi verkligen att smarta Samsung-fans ska hoppa över Galaxy Note 9. Det finns sÄ mÄnga anledningar att det Àr en fantastisk telefon, men det finns ocksÄ en massa viktiga skÀl att inte köpa den och de avser alla en ny Samsung smartphone kommer att debutera under de kommande mÄnaderna. Det stÀmmer, vi pratar om Galaxy S10.

Samsungs Galaxy S10 Ă€r den mest spĂ€nnande smarttelefonen som Samsung har slĂ€ppt pĂ„ flera Ă„r. Faktum Ă€r att det kan bli den mest spĂ€nnande smarttelefonen Samsung nĂ„gonsin har slĂ€ppt, period. Samsung slĂ€ppte tre nya flaggskeppssmartphones 2018 och för att vara uppriktiga Ă€r de alla trĂ„kiga och oinspirerade. De Ă€r bra telefoner, men de Ă„teranvĂ€nder förra Ă„rets design och de Ă€r definitivt bara iterativa uppgraderingar jĂ€mfört med sina föregĂ„ngare. Galaxy S10, Ă„ andra sidan, kommer att bli en massiv uppgradering och i det hĂ€r inlĂ€gget kommer vi att tĂ€cka fem skĂ€l till varför du bör övervĂ€ga att hoppa över Galaxy Note 9 och vĂ€nta pĂ„ nĂ€sta Ă„rs Galaxy S10, Galaxy S10 + och “Galaxy S10 Lite. ”

Ny design

Designen Àr det största frÄgetecknet kring Samsungs kommande nya Galaxy S10-serie, men vi har hittills bara hört goda nyheter.

Först och frÀmst förvÀntas Galaxy S10 inte ha en annan mindre designuppdatering som Galaxy S9. Vi har hört att telefonen kommer att ha en design som Àr nÀsta steg i utvecklingen av Samsungs Infinity-skÀrm. Det kommer fortfarande att ha böjda kanter pÄ höger och vÀnster sida, sÄvÀl som pÄ baksidan. Den största skillnaden bör vara betydligt mindre ramar över och under skÀrmen. Vi har ocksÄ hört att Galaxy S10 kan vara Ànnu tunnare Àn S9 och Note 9.

LÄng historia kort, Galaxy S10-serien kommer tydligen att ta allt bra om Galaxy S9: s design och göra det Ànnu bÀttre.

Ny fingeravtryckssensor

Den centrerade fingeravtryckssensorn pÄ baksidan av Galaxy Note 9 Àr pÄ en bÀttre plats Àn den var pÄ Galaxy Note 8, som hade sensorn pÄ sidan av kameralinserna. Det Àr dock fortfarande pÄ baksidan av telefonen, vilket innebÀr att anvÀndare stÀndigt sveper fingrarna runt ryggen nÀr de söker efter den. Tack och lov Àr dagarna med att smeta olja frÄn hÀnderna över hela telefonens baksida och kameralinserna nÀstan över.

Samsungs Galaxy S10-linje kommer att innehÄlla nya ultraljud fingeravtryckssensorer inbÀddade i sina skÀrmar. Det betyder att anvÀndare kommer att kunna lÄsa upp sina telefoner, öppna sÀkra appar och autentisera betalningar helt enkelt genom att trycka pÄ ett finger till ett visst omrÄde pÄ skÀrmen.

Kamera med tre linser

Samsungs Galaxy Note 9 har en fantastisk kamera. Det Àr lÀtt bland de bÀsta kamerorna vi nÄgonsin testat pÄ en smartphone. Men det Àr fortfarande inte lika bra som kameran pÄ Huawei P20 Pro, som Àr den första flaggskeppstelefonen med stort namn som har en tre-lins kamerainstÀllning. NÀsta Är ansluter Samsung sig dock till Huawei med en trippelkamera pÄ tvÄ av sina tre nya Galaxy S10-modeller.

Den viktigaste Galaxy S10 och den större Galaxy S10 + kommer bÄda enligt uppgift att ha Samsungs nya triple-cam-instÀllning pÄ baksidan, och lÀckor frÄn tillförlitliga kÀllor har beskrivit var och en av de tre sensorerna. Det finns enligt uppgift en ny vidvinkelsensor med 12 megapixlar och en telsensor med 12 megapixlar för optisk zoom och portrÀttlÀge, plus en tredje 16-megapixel ultravidvinkelsensor för att fÄnga Ànnu mer data. Resultaten kommer utan tvekan att vara de mest imponerande bilderna som nÄgonsin tagits med en Galaxy-smartphone, och vi kan inte vÀnta.

Prestanda

Galaxy Note 9 Àr en av de snabbaste och mest kraftfulla smartphonesna pÄ marknaden just nu, men den mÀter fortfarande inte förra Ärets iPhones nÀr det gÀller kraft. NÀsta mÄnad nÀr Apple slÀpper nya iPhone-modeller med nÀsta generations 7nm A12-chipsets kommer de att lÀmna noten 9 i dammet.

NÀsta Ärs Galaxy S10 och Galaxy S10 + kommer ocksÄ att ha nÀsta generations 7nm-chips som Àr mer kraftfulla och effektivare Àn nÄgonting vi har sett tidigare i en Galaxy-telefon. De versioner som sÀljs i USA och Kina kommer att anvÀnda Qualcomms kommande nya Snapdragon-processor, medan den version som sÀljs nÄgon annanstans kommer att ha ett nytt Exynos-chip. BÄda de nya chipsetsen kommer att leverera prestanda som vi aldrig sett tidigare i en Android-telefon.

Val

Sist men inte minst kommer Galaxy S10 att erbjuda ett val som vi helt enkelt inte har med Galaxy Note 9.

Om du vill ha en not 9 kan du antingen fĂ„ en riktigt stor, riktigt dyr version eller en riktigt stor, verkligen verkligen dyr version. Samtidigt kommer Galaxy S10 i tre olika storlekar till ett brett utbud av prispunkter. IngĂ„ngsnivĂ„n “Galaxy S10 Lite” kommer sannolikt att prissĂ€ttas i linje med andra övre mellantelefoner, och dĂ„ kostar antagligen Galaxy S10 ungefĂ€r lika mycket som Galaxy S9. MĂ€nniskor som letar efter större skĂ€rmar kan vĂ€lja Galaxy S10 +, som kommer att komplettera Samsungs nya sortiment i högsta delen.