5 strategier för att vÀxa din start inom en lokal gemenskap

5 strategier för att vÀxa din start inom en lokal gemenskap

Att attrahera nya kunder Ă€r prioritet nummer ett för startups. Under den hĂ€r digitala eran kommer de flesta marknadsförare att rĂ„da dig att investera i onlinestrategier, som att köra marknadsföringskampanjer för influenser, anvĂ€nda sociala medier och förlita sig pĂ„ PPC-annonser för att fĂ„ kunder till din butik. Även om dessa metoder Ă€r vĂ€sentliga för tillvĂ€xt tar det tid för online-marknadsföringsstrategier att översĂ€ttas till vinst.

Vad du behöver just nu Àr att placera ditt varumÀrke pÄ den lokala marknadens radar. Nedan följer de bÀsta beprövade strategierna du bör prova:

Samarbeta med andra lokala företag

Mindre marknader ger fördelen med community-driven och kompletterande reklammöjligheter. En lokal bokhandel kan till exempel samarbeta med ett kafé dÀr de kan marknadsföra nya utgÄvor via rabattkuponger. I sin tur hÀnvisade bokhandeln lÀsarna till kaféet dÀr de kan luta sig tillbaka, koppla av och njuta av sina nya inköp.

HjÀlp walk-in trafik att hitta ditt digitala innehÄll

Det spelar ingen roll om dina besökare slutar sluta ett köp eller inte – se till att de hittar ditt digitala innehĂ„ll genom att inkludera din webbplatsadress eller sociala mediekonton i din förpackning och i displaymaterialet. Precis som nĂ€r du utformar mĂ„lsidor online, fokusera pĂ„ att lyfta fram fördelarna med ditt innehĂ„ll och tĂ€ck det med en övertygande uppmaning.

En annan kreativ strategi Àr att generera en QR-kod som leder till din webbplats. Om du gör det blir det lÀttare för din publik att komma Ät din webbplats pÄ sina mobila enheter. Och för detta kan du dra nytta av gratis QR-kodgeneratorer som QR Stuff.

AnmĂ€l ditt företag till granskningswebbplatser och “Finder” -appar

NÀr man upptÀcker nya varumÀrken anvÀnder en stor del av konsumenterna digitala appar och plattformar. Detta gör det möjligt för dem att basera sina förvÀntningar pÄ kundrecensioner, foton och konversationer. Som företag Àr det ett steg i rÀtt riktning att anlita din webbplats pÄ recensionssidor som Yelp.

I stÀllet för att kasta ditt nÀt bredt, försök fokusera pÄ plattformar och appar som tillgodoser en specifik publiktyp. Leta efter unika funktioner som du kan anvÀnda för att marknadsföra dina produkter i bÀsta ljus. FoodFaves, till exempel, gör det möjligt för anvÀndare att hitta nÀrmaste matstÀllen baserat pÄ hashtags eller deras egna matbehov. Souvenir Finder Àr Ä andra sidan en bredare plattform som riktar sig till turister som utforskar nya platser.

AnvÀnd Snapchat Geofilters för att locka till sig sociala influenser

Nu borde du redan veta att 92 procent av konsumenterna litar pÄ rekommendationer frÄn sina kamrater. Detta Àr anledningen till att utnyttja rÀckvidden för sociala medierambassadörer Àr ett utmÀrkt sÀtt att öka varumÀrkesmedvetenheten och vinna förtroendet hos potentiella kunder. Och för att fÄ socialite till din anlÀggning Àr en kreativ strategi att skapa on-demand SnapChat Geofilters.

Även om bildfilter inte Ă€r unika för SnapChat Ă€r det den enda plattformen som gör det möjligt för företag att designa exklusiva filter, som endast Ă€r tillgĂ€ngliga för anvĂ€ndare i nĂ€rheten. Detta Ă€r ett utmĂ€rkt sĂ€tt att uppmuntra dina besökare att skriva om ditt varumĂ€rke samt bjuda in sina följare pĂ„ sociala medier till din plats.

VÀrd för ett liveevenemang

Sist men definitivt inte minst, vÀrd för liveevenemang pÄ din plats kommer garanterat att generera surr. Det vill sÀga om du har budgeten för att göra den minnesvÀrd för dina deltagare. Om du har samarbetat med andra lokala företag, försök samarbeta med dem för att minska kostnaderna och locka en större publik.

NÀr du har utarbetat detaljerna i ditt evenemang, var noga med att marknadsföra ditt evenemang via sociala medier och material i butiken. Att ha en inflytelserik högtalare ombord Àr ocksÄ effektivt eftersom de redan har en etablerad anhÀngare. För att leta efter influenser kan du implementera olika strategier som att anvÀnda LinkedIn, bjuda in dem till intervjuer eller podcasts och delta i andra evenemang.

LÀs mer om att vÀxa din start hÀr pÄ Tech.Co