5 TillÀmpningar av Big Data i marknadsföring av sociala medier

5 TillÀmpningar av Big Data i marknadsföring av sociala medier

AnvÀndningen av stora data i sociala medier kan vara en spelvÀxlare om du har förmÄgan att utforma konsumentpreferenser som kommer att locka kunder och leda till försÀljning. Det finns flera sÀtt att anvÀnda stora data i sociala medier för att uppnÄ framgÄng.

VisionsigenkÀnning

NÀr du anvÀnder big data i sociala medier för att kÀnna igen bilder i bilderna kan det hjÀlpa till med att skapa anpassade klassificeringar. Efter att ha laddat upp ett foto returnerar programmet termer som representerar de saker som det har hittat i fotot, till exempel hÀndelser eller objekt. Du kan trÀna din app pÄ specifika bilduppsÀttningar som logotyper för att kÀnna igen anpassade bilder i realtid. Denna metod hjÀlper dig som marknadsförare att upptÀcka kunder som publicerar pÄ dina sociala sidor och uppmana dig att engagera dig.

Personlighetsinsikter

AnvÀndning av stora data i sociala medier kan hjÀlpa till att analysera personlighetsattribut frÄn inlÀgg som e-postmeddelanden och sociala inlÀgg sÄ att du kan fÄ rÀtt insikter om mÀnniskor. AnvÀndarna kommer att avslöja en djupare förstÄelse för mÀnniskors behov, egenskaper, personligheter och vÀrderingar som driver personalisering. Big data-utdata kan ge en profil med tre personligheter i dimensionen av behov, vÀrden och de fem stora egenskaperna som beskriver hur en individ engagerar sig i vÀrlden.

Effekten av stora data pÄ marknadsföringsstrategier för sociala medier

Personlighetsinsikter hjÀlper dig som marknadsförare att fÄnga en helhetsförstÄelse för publiken med tillgÀnglig demografisk information och sociala mediedata. NÀr du förstÄr dina kunder har du möjlighet att anpassa interaktionen och sedan förbÀttra konverteringen.

Befordran

Att rikta in sig pÄ dina kunder som mest sannolikt köper din produkt kan vara ett annat anvÀndbart resultat genom anvÀndning av stora data. Med informationen kan du testa funktionella meddelanden och justera med plan om de inte fungerar. Du kan ocksÄ anvÀnda data för att förutsÀga och testa de troliga reaktionerna pÄ specifika konsumentmeddelanden. Det betyder att du kan testa rubrikerna med en liten urvalpopulation och sedan skicka dem till de mÀnniskor som har sannolikheten att öppna dem. DÄ kan du anvÀnda klick- och öppna priser för att kvalificera leads till försÀljningstratten.

För att öka försÀljningsintÀkterna, anvÀnd Big Data, Social Selling och dessa 5 insikter

Placering

En annan anvÀndning av big data Àr att hitta rÀtt kanal för dina produkter. DÀrifrÄn kan du stÀlla in rÀtt leveransÀndringar och till och med Àndra placering om det behövs. Antalet annonser i tidningarna minskar och mÄnga av dem gÄr antingen online eller uppför en betalvÀgg för att införliva en gratis eller betald onlinekampanj. Att bestÀmma rÀtt drag för placering kan göras med hjÀlp av stora data.

Produkt

NÀr du behöver rÀtt insikt om din produkt, Àr det lÀmpligt att anvÀnda big data i sociala medier. Du kommer att genomföra en kvalitativ och kvantitativ marknadsundersökning pÄ nÀtet om din produkt. Verktyg för videokonferenser och onlineundersökningar kommer att fokusera pÄ smÄ grupper och kommer att genomföra enkÀterna snabbt. Du kommer att se omnÀmnanden frÄn sociala medier för ditt varumÀrke frÄn konsumenterna. Du kommer att granska och analysera data frÄn dina sociala tillgÄngar som sidor och bloggar.

Det finns en ökning av konsumenterna som interagerar med ditt varumÀrke lokalt via sociala kanaler. Du mÄste anvÀnda stora data i sociala medier för att spÄra analysera dina kunders beteende frÄn sociala webbplatser. VarumÀrkesinteraktion med kunder öppnas pÄ nÄgra minuter.

LÀs mer om att utnyttja big data pÄ TechCo