5 TillÀmpningar av drönare som du kanske inte kÀnner till

5 TillÀmpningar av drönare som du kanske inte kÀnner till

Den ökande populariteten och spridningen av drönare de senaste Ären har överraskat Àven de i branschen. FAA förutspÄdde för nÄgra Är sedan att det kan finnas totalt femton tusen civila drönare i USA fram till Är 2020. Vi Àr lÄngt ifrÄn detta mÀrke, men USA ser nu mer Àn femton tusen drönersÀljning varje mÄnad! Det Àr uppenbart att tillÀmpningen av drönare har övertrÀffat det som experter förutspÄdde.

Med dessa siffror i Ätanke Àr det ingen överraskning att drönare Àr bland de snabbast vÀxande tekniska aktierna pÄ marknaden, hals-och-hals med bÀrbar teknik. Precis som anvÀndning av stationÀra datorer exploderade pÄ 1980-talet expanderar drönanvÀndningen bortom nÄgons förutsÀgelser, och i omrÄden som ingen ens tÀnkte pÄ för nÄgra Är sedan.

JordbruksanvÀndning

Detta Àr en av de snabbast vÀxande anvÀndningarna av kameradronan. Industriella jordbrukare blir bemyndigade av kameradroner för att inventera sina grödor, göra tidig identifiering av grödofel och analysera bevattningseffektivitet. Och det som Àr fantastiskt Àr det faktum att en förprogrammerad flygbana som tagits av dessa drönare frÄn samma positioner kan jÀmföras över tid för att utvÀrdera tillvÀxt eller identifiera problem.

För boskapsuppfödare kan drönare anvÀndas för att rÀkna huvud och övervaka besÀttningarnas hÀlsa, plats och befolkning. Jordbrukare anvÀnder ocksÄ drönare för att spÄra ankomsten av lamm och kalvar och andra spÀdbarnsboskap i populationer som geografiskt kan spridas för bete.

Förutom övervakningsfunktionerna kan jordbrukare anvÀnda drönare som miniatyrgrödsdammare, sprutning av gödselmedel eller bekÀmpningsmedel med större precision Àn vad flygplanstroppar nÄgonsin kan uppnÄ. En drönare kan spraya en hel gröda eller rikta specifika problemomrÄden för precisionslösningar. Detta Àr en av de mest anvÀnda civila applikationerna för drönare, men anvÀndarna behöver bara se till att inte skapa nÄgra oavsiktliga faror med sina drönare.

Det handlar inte precis om att höra svÀrd i plogskÀr, men det Àr ett verkligt exempel pÄ en civil anvÀndning av militÀrtestad teknik.

Paketleverans

Denna applikation av drone-teknik har inte kommit helt Ă€n, men den testas av Amazon och kommer troligen att rulla ut inom en snar framtid. IstĂ€llet för att lĂ„ta UPS eller FedEx ringa din dörrklocka, förestĂ€ll dig att ditt paket tappas vid din tröskel av en obemannad drönare. TjĂ€nsten kallas “Amazon Prime Air” och syftar till att göra snabbare leveranser och minska vĂ€gtrafiken som orsakas av mer traditionella leveranstjĂ€nster.

Internetanslutning

Detta Àr ett exempel pÄ en applikation som folk inte ens hade tÀnkt pÄ för bara nÄgra Är sedan. Tekniska giganter som Facebook och Google investerar kraftigt i drönareindustrin med tanke pÄ expansionen av Internet-anslutning. BÄda dessa företag har redan lanserat testdroner och hÄller pÄ att förfina tekniken.

Droner skapas som kan hÄlla sig uppe i flera mÄnader Ät gÄngen tack vare höghöjdsbatterier och solpaneler. Tanken Àr att flyta en flotta med programmerade och placerade drönare som kan kommunicera med varandra och vidarebefordra signaler, inte till skillnad frÄn satelliter. TÀnk pÄ det som ett gigantiskt WiFi-nÀtverk som skulle vara tillgÀngligt i mil.

I omrĂ„den dĂ€r det har varit otroligt dyrt att köra fasta telefoner för Internet kan drönarlösningen vara det mest effektiva svaret. Även om Facebook Ă€r mycket investerade i utvecklingen av denna teknik, Ă€r planen att ge bort internet-drönare ritningar, för anvĂ€ndning i omrĂ„den som för nĂ€rvarande inte Ă€r anslutna.

Övervakning och genomförande – FrĂ„n grĂ€nser till vilda djur

Droner anvÀnds över hela vÀrlden för att övervaka vilda djur, erbjuda insikter om djurens beteende och skydda mot tjuvjakt av hotade arter. En Fish & Game officer kan inte vara överallt samtidigt, men med drönare i mixen ökar tÀckningen av bevakade djurpopulationer kraftigt.

FrÄn noshörningar och elefanter till stora katter, stÄlhuvud och andra utrotningshotade arter hjÀlper de olika tillÀmpningarna av drönare till forskning sÄvÀl som verkstÀllighet. PÄ samma sÀtt förstÀrks grÀnspatruller genom drönare, vilket möjliggör mer omfattande tÀckning av lÄnga grÀnser som tidigare förblev relativt okontrollerade.

Genom att arbeta tillsammans med drönare kan grÀnspatruller gripa olagliga inresor med högre framgÄngsgrad.

Sök och rÀdda

Sök- och rÀddningsuppdrag tenderar att vara dyra, resurskrÀvande och ofta farliga för sökarna. I fall dÀr stormar och vÀderförhÄllanden har bidragit till att nÄgon har gÄtt vilse, Àr sökarna i riskzonen. En drönare med vÀrmesökande teknik eller kameror kan ge bredare söktÀckning utan risk för mÀnniskoliv.

LÀs mer om drönare och prylar pÄ Tech.Co.