5 Time-to-Value-hack

5 Time-to-Value-hack

”Time-to-value” Ă€r termen som refererar till den tid det tar för en kund att fĂ„ hela vĂ€rdet av en viss produkt eller tjĂ€nst. Uppenbarligen kommer alla företagare att vilja att tiden ska vara sĂ„ kort som möjligt för att skĂ€ra ner pĂ„ churn. HĂ€r Ă€r ett urval av tips om hur du gör just det.

1: LÄt dem hoppa över handledningen

Thomas Lee, Senior Product Manager pÄ LinkedIn, för Arkeneas blogg:

”Jag skulle rekommendera att företag undviker lĂ„nga ombordflöden dĂ€r de guidar sina anvĂ€ndare och berĂ€ttar för dem vad varje del av produkten gör och hur man anvĂ€nder den. AnvĂ€ndare hoppar ofta över det hĂ€r eller tycker att de Ă€r irriterande. IstĂ€llet gör du sjĂ€lvstudier tillgĂ€ngliga för de anvĂ€ndare som vill ha dem, men lĂ„t de anvĂ€ndare som bara vill rĂ€kna ut det pĂ„ egen hand göra det. Om det Ă€r en företagsprodukt kan du ocksĂ„ sĂ€lja utbildningspaket och tjĂ€nster till de kunder som behöver det. ”

2: Trimma dina fysiska inköp

Om din start litar pÄ att Àga snarare Àn att hyra, lÀgger det till onödiga bördor i din kamp för att fÄ en produkt till publiken. VÀnta tills du Àr lite lÀngre lÀngs livscykeln innan du köper fysisk utrustning nÀr du kan hyra eller anvÀnda de tillgÀngliga molntjÀnsterna: Det ökar din time-to-value, som sedan kommer att öka ditt företag.

3: Effektivisera, lÀgg inte till

HÀr Àr David Barrett, grundare och VD för Expensify, igen frÄn Arkenea-artikeln:

”PĂ„ Expensify har vi fokuserat det mesta av de senaste tvĂ„ Ă„ren pĂ„ att aggressivt förenkla produkten genom att automatisera bort de besvĂ€rliga manuella delarna, samtidigt som vi anpassar sjĂ€lvkonfigurationen under installationen. Det finns ingen hemlighet för processen eller silverkulan för att utföra den, men det krĂ€ver enorm disciplin och tĂ„lamod att prioritera att förbĂ€ttra saker som redan verkar ganska bra, snarare Ă€n att lĂ€gga till fler funktioner som bara Ă€r OK. ”

4: HÄll koll pÄ dokumentationen

RRE-bloggen, som kallar time-to-value “det viktigaste SaaS-mĂ„ttet som ingen talar om”, har följande rĂ„d:

”Det finns inget sexigt eller glamoröst vid dokumentation, men fantastiska dokument kan vara en kĂ€lla till konkurrensdifferentiering. Titta inte lĂ€ngre Ă€n Stripe, vars dokumentation Ă€r legender (och en stor anledning till att företaget har vuxit sĂ„ snabbt som det har). Bra dokumentation visar hur du bryr dig och det blir alltmer bordsatsningar, sĂ€rskilt om din produkt Ă€r teknisk eller har en integrationsbörda pĂ„ förhand. ”

5: Definiera det stora mÄlet och markera mindre

Ett problem: Fördelarna med din tjÀnst kan ta för lÄng tid att förverkliga. Se till att du har mindre, intuitiva mÄl pÄ vÀgen. SÄ hÀr Rob Falcone, författare till den relevanta titeln Bara F * ing Demo!, förklarar detta time-to-value hack:

”Det kommer sannolikt att ta lĂ„ng tid för de BIGA resultaten – de miljontals dollar som lĂ€ggs till i botten, hundratals timmars effektivitetsvinster etc. – att realisera sig. Se till att din produkt inte bedöms enbart vid tidpunkten för leverans av dessa.

Snarare, genom att tydligt definiera de mĂ€tbara Ă„tgĂ€rder / milstolpar som behövs för att komma dit, ökar du sannolikheten för att utsikterna faktiskt uppnĂ„r de stora vinsterna och har korta sikt smĂ„ vinster för att fĂ„ bĂ„da parter att mĂ„ bra om processen. ”