5 tips för att begrÀnsa idéer efter brainstorming

5 tips för att begrÀnsa idéer efter brainstorming

Brainstorming Àr en viktig del av entreprenörsprocessen. Utan nÄgra bra idéer kan ditt företag spruta ut innan du ens har en chans att höja din första hittade. Lyckligtvis finns det nÄgra taktiker för att begrÀnsa bra idéer efter en brainstorming-session som kan göra framgÄng till en del av ekvationen för din start.

Vi frÄgade fem företagare om vad som Àr det bÀsta sÀttet att begrÀnsa idéer efter en produktiv brainstorming-session. Ta en titt pÄ vad de hade att sÀga nedan:

AnvÀnd klisterlappar för att rangordna idéer

”Skriv ner alla de bĂ€sta idĂ©erna pĂ„ klisterlappar och börja rangordna dessa sedlar. Om det till exempel finns 25 idĂ©er, börja rangordna varje idĂ© frĂ„n bĂ€st till sĂ€mst i högar om vardera. Ta topp 10 och börja minska igen. Upprepa tills du bara har det antal idĂ©er du behöver. Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda en kanbanbrĂ€da som Trello om dina teammedlemmar inte Ă€r i samma rum. ”

Kombinera idéer och skapa nya

”PĂ„ Aligned Signs delar vi upp dessa idĂ©er i kategorier. Vi blandar nĂ„gra idĂ©er och skapar en dĂ€rifrĂ„n; vi kontrollerar likheter och ser sedan vilka som passar bĂ€st för vad vi vill göra. Att kombinera idĂ©er och dekonstruera och rekonstruera dem fĂ„r fram det bĂ€sta om lagarbete och vi Ă€lskar det. ”

– Jessica Baker frĂ„n Justerade tecken

Ta en paus

”Vi har alla upplevt det: Vi kommer med en massa fantastiska idĂ©er, bara för att vakna nĂ€sta morgon, titta ner pĂ„ vĂ„ra anteckningar och undra exakt nĂ€r vi lĂ€mnade vĂ„ra sinnen. Enligt min erfarenhet Ă€r det bĂ€sta du kan göra efter att du har haft en produktiv sit-down att distansera dig frĂ„n det. Ta en timme eller sĂ„, nĂ€rma dig sedan saker med ett nytt sinne och ett mer objektivt perspektiv. ”

– Steven Buchwald frĂ„n Buchwald & Associates

Lita pÄ den brÄdskande / viktiga matrisen

”Att ha en process Ă€r viktigt sĂ„ att du kan fatta vĂ€lgrundade beslut, Ă€ven nĂ€r ditt företag skalas. Jag driver min verksamhet pĂ„ principerna för den ‘brĂ„dskande / viktiga matrisen’. (Om du inte kĂ€nner till detta bör du definitivt slĂ„ upp det!) NĂ€r du förstĂ„r vad som Ă€r “viktigt” och “brĂ„dskande”, anvĂ€nd ett Gantt-diagram för att avgöra var resurser Ă€r tillgĂ€ngliga och nĂ€r de kan fördelas. “

– Ryan Meghdies frĂ„n Tastic Marketing

Prioritera baserat pÄ inverkan, förtroende och lÀtthet

”AnvĂ€nd ICE-ramverket för att bestĂ€mma de högsta hĂ€vstĂ„ngsidĂ©erna: Vilka saker kommer att ha störst inverkan? Vad Ă€r du mest sĂ€ker pĂ„? Hur lĂ€tt Ă€r det att köra? Baserat pĂ„ den totala poĂ€ngen för varje idĂ© har du en prioriterad lista för att gĂ„ igenom en i taget (baserat pĂ„ dina resurser). Men om du upptĂ€cker att en idĂ© inte fungerar mitt i körningen Ă€r det bĂ€ttre att gĂ„ vidare. ”

– Todd Giannattasio frĂ„n Tresnic Media

LÀs mer rÄd frÄn entreprenörer pÄ TechCo

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Young Entrepreneur Council (YEC) Àr en enda inbjudande organisation som bestÄr av vÀrldens mest lovande unga entreprenörer. YEC-medlemmar genererar miljarder dollar i intÀkter och har skapat tiotusentals jobb.