5 tips för en framgÄngsrik lansering av mobilappar

5 tips för en framgÄngsrik lansering av mobilappar

Det finns över 2 miljoner appar tillgÀngliga i Apples App Store och nÀstan 3 miljoner i Google Play. Nya företag som försöker lansera en app idag har mycket konkurrens. Att fÄ uppmÀrksamhet för din app nuförtiden Àr ingen enkel bedrift, och organisationen och planeringen för en framgÄngsrik applansering kan vara mer anstrÀngande och lÄngvarig Àn vad folk kanske gissar.

Om du inte tillrÀckligt förbereder ditt företag för lanseringen av din mobilapp, fÄr du inte det drag, allmÀnintresset och intÀkterna du hoppas pÄ. Precis som alla affÀrsÄtgÀrder behöver en mobilappslansering en stark marknadsföringsstrategi, en demografi vars behov du försöker tillfredsstÀlla och nÄgot innovativt som du tar med till bordet. HÀr Àr fem tips för en lyckad lansering av mobilappar:

UpprÀtta mÄlgrupp

Det första du behöver ta reda pÄ för din app Àr vem den kommer att vara inriktad pÄ, det vill sÀga vem din marknadsdemografiska kommer att vara. Vilket problem kommer du att hÀvda att du löser, och vem har det problemet? Att veta vem du kommer att marknadsföra en app mot kan hjÀlpa dig att bestÀmma vilka uppsÀttningar funktioner din app ska komma med, vilken design och estetik du kommer att strÀva efter för att göra det visuellt tilltalande för dina kunder och vad appen kommer att vara för.

En ekonomisk app som till exempel hjÀlper dig att övervaka utvecklingen av dina investeringar kommer att vara inriktad pÄ Àldre kunder, som ocksÄ kan vara lite mindre smarta telefoner. I det hÀr fallet vill du göra funktionerna intuitiva för Àldre mÀnniskor som anvÀnds för att skriva papper, liksom tillrÀckligt hjÀlpsamma som en oberoende app för att dina mer tekniskt kunniga kunder tycker att det Àr till hjÀlp för att utföra uppgifter som skulle vara relevanta för deras dag -dagens liv.

Ha en marknadsföringsstrategi

De tidiga stegen för apputveckling bör inkludera marknadsundersökningar. Ta reda pÄ vad som för nÀrvarande finns pÄ marknaden idag inom ditt relaterade omrÄde. Erbjuder andra företag liknande tjÀnster? Finns det ett spÀnnande hÄl pÄ marknaden för en tjÀnst du kan erbjuda? Finns det sÀrskilda klagomÄl som dyker upp i kundrecensioner över hela fÀltet som du kanske kan ta hand om?

Du bör anvÀnda denna forskning för att ta reda pÄ vad du kan utveckla som skiljer dig. Enligt Inc. Magazine, kommer du inte att lyckas med en app som bara stegvis förbÀttrar en funktion som andra har. Du mÄste ta med dig nÄgot vÀsentligt nytt till bordet, annars kan dina redan etablerade konkurrenter enkelt samla dig och överskugga dig med sin storlek. Hitta nÄgot unikt och gör det till din försÀljningsargument.

Sök efter feedback före lansering

Innan du startar din app bör du ha en kundbetatest som ger appanvÀndare en möjlighet att beskriva hur anvÀndarupplevelsen faktiskt ser ut. Under utvecklingsprocessen för din app bör du söka efter betatestare som kan granska din app nÀr du konstruerar den, vilket ger dig chanser att förbÀttra dig pÄ vÀgen. Detta kommer att minska mÀngden uppdatering och bug fixing efter lansering som du skulle behöva göra utan tillrÀckligt med betatestning under utveckling.

Dessutom bör du utföra betatestning nÀr utvecklingen Àr klar men före lanseringen för att kasta eventuella fel eller fel i sista minuten.

AnvÀnd sociala medier

Det hĂ€r Ă€r eraen för sociala medier, vilket innebĂ€r att din applansering mĂ„ste fokusera pĂ„ och inkludera sociala medier i sina marknadsföringsplaner. Gör detta genom att skapa annonser som spelar ut populĂ€ra ikoner för sociala medier. Även om du utformar en GPS-app eller ett appbaserat spel kan du anvĂ€nda ikonerna för att marknadsföra, skapa inlĂ€gg som uppmuntrar anvĂ€ndare att lĂ€gga om, retweeta eller pĂ„ annat sĂ€tt dela för att nĂ„ en bredare publik och fĂ„ din app nĂ€mnd i nyheterna och pĂ„ bloggar.

Sociala medier Ă€r egentligen bara representativa för vad folk pratar om – vilket betyder att om det finns pĂ„ sociala medier Ă€r det vad folk pratar om.

Svara pÄ feedback efter lanseringen

NÀr din app har startats mÄste du se till att du har en robust kundserviceavdelning och program för felrapportering som kan ge dina kunder chansen att snabbt rapportera problem och ge ditt team chansen att lösa dem snabbt. Kunder som kÀnner sig ignorerade tar sig snabbt till sociala medier för att klaga sÄ fort de gick till sociala medier för att lÀra sig om eller prata om din app, vilket innebÀr att det nu Àr viktigare Àn nÄgonsin att svara pÄ sociala medier och ge dina kunder privata butiker för att enkelt komma i kontakt med deras frÄgor.

Mobilappar finns överallt, vilket innebÀr att du mÄste vara lyhörd, innovativ och smart för att skapa en framgÄngsrik app pÄ dagens marknad. TillrÀcklig forskning och planering kan hjÀlpa dig att hitta den framgÄngen i din mobilappsstart.

LÀs mer om mobilappar hÀr pÄ Tech.Co