5 tips för högre kvalitet pÄ Screencast-inspelningar

5 tips för högre kvalitet pÄ Screencast-inspelningar

Företag och mÀnniskor har börjat anvÀnda screencasts (videoskÀrmdumpningar) för att tillhandahÄlla tjÀnster, sÀlja produkter och för online-utbildning. Och det Àr faktiskt vÀrt det. Screencasts sÀljer bra och mÀnniskor lÀr sig pÄ ett bÀttre sÀtt genom visuella demonstrationer.

Men det Àr ganska viktigt att vara uppmÀrksam pÄ smÄ detaljer sÄ att mÀnniskor faktiskt tycker om det. InnehÄllet ska vara övertygande och av hög kvalitet för video och ljud. Med detta kan det uppstÄ nÄgra frÄgor i ditt sinne. Vilken programvara för skÀrminspelning ska du anvÀnda? Vilken mikrofon och vilka hörlurar? Och mycket mer. Det Àr lite mer utmanande. Som nyligen har jag Àgnat detaljerad uppmÀrksamhet Ät nÄgra ganska bra screencasts, jag har lÀrt mig mycket och kom till följande slutsatser om dem. Att nÀmna, övertygande och engagerande screencasts har följande egenskaper:

Kort – tvĂ„ minuter eller Ă€nnu mindre Ögodis – visuellt underhĂ„llet Visuellt tydligt – HD-kvalitet kanske Riktigt ljud – Högt och djupt ljud Cool bakgrund – Tilltalande och bra musik BerĂ€ttande – Dynamisk manus Konsistens – Titelbild visuellt attraktiv

Videorna som Àr effektiva och attraktiva har nÀstan alla ovanstÄende egenskaper. HÀr Àr nÄgra tekniker för att utveckla screencasts av högre kvalitet.

Att göra en plan

Ett bra projekt har mÄl med organiserade planer. Först ska du veta vilka behov publiken har, vidta en ÄtgÀrd dÀrefter och visualisera din roll. Bygg historien i ditt sinne, storlek och kompatibilitet. Ta dina tankar till fingertopparna. Och du kan börja med det nÀr du har beskrivit allt. Organisera dina tankar utan att skapa en röra som matchar dina mÄl. LÀgg ihop bitarna.

Manuset

Att skriva manuset för din video hjÀlper till att planera bilder för det. Ditt skript ska flyta naturligt, smidigt och vara engagerande. TÀnk pÄ publikens synpunkter och sedan kan du enkelt bygga ett spÀnnande manus. Det bÀsta manuset Àr ett som Àr mer av en berÀttelse, det drar in publiken, hÄller dem fokuserade lÀnge och lÄter som en konversation.

Inspelning av Screencast

Eftersom tekniken genomgÄr stora framsteg finns det mÄnga olika applikationer för inspelning av en skÀrmdump. Med Movavi skÀrminspelare kan du spela in skÀrmen i HD-format och spela in alla videor frÄn din skÀrm. Rensa bara skrivbordet nÀr du Àr redo att spela in. Det Àr en ultimat skÀrminspelare för Windows som hjÀlper till att fÄnga strömmande video och musik frÄn webbplatser. Innan du börjar spela in, sitt i ett tyst rum och anvÀnd bra verktyg för ljud. Och glöm inte att öva innan du spelar in för att se till att allt Àr rÀtt. Det Àr ok att göra inspelningen i segment.

En kvalitetsmikrofon

Den andra kritiska delen Àr ljudkvalitet. Kompromissa inte med USB-mikrofonen för skÀrmutsÀndningar. AnvÀnd professionell USB-mikrofon i stÀllet för inbyggd mikrofon i din bÀrbara dator eller dator. Ljudet blir tydligare utan störande bakgrundsljud. En av de första sakerna som folk kommer att mÀrka om din skÀrmcast-video Àr ljudkvaliteten, sÄ gör den enastÄende.

Ljudisolerade för bÀttre inspelningar

Om du spelar in hemma eller pÄ kontoret mÄste du ta bort störande bakgrundsljud. Din mikrofon kan fortfarande vÀlja vissa bakgrundsljud som en telefon som ringer, din gud som skÀller, din stol gnisslar, klockar och ekar, men gör ditt bÀsta för att ta bort allt. Ett annat alternativ Àr att hyra ett studioutrymme för en dag pÄ ett lokalt medarbetarutrymme.

I slutĂ€ndan, ta hand om skĂ€rmupplösning, bildförhĂ„llande, storlek och andra smĂ„ saker. TĂ€nk pĂ„ de olika plattformarna som din publik kommer att anvĂ€nda för att titta pĂ„ dig video som mobil, bĂ€rbar dator, dator, iPad etc. En upplösning pĂ„ 1280 × 720 Ă€r en bra upplösning för HD-video att se pĂ„ mindre skĂ€rmar ocksĂ„. TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ miniatyren för din video. Du kan visa den slutliga utgĂ„ngen och sedan börja med det första steget. Sammantaget kan det vara lite tidskrĂ€vande, men om du följer alla steg noggrant blir det en vĂ€rdefull upplevelse.