5 tips för innehållsmarknadsföring för att marknadsföra ditt nystartade varumärke

5 tips för innehållsmarknadsföring för att marknadsföra ditt nystartade varumärke

Innehållsmarknadsföring för att främja en start kan vara utmanande men givande arbete. Den bästa marknadsföringen för innehåll täcker alla typer av media som används för att marknadsföra eller engagera en publik Рartiklar, bloggar, infografik, bilder och tweets. Oavsett vilket medium du valt, kom bara ihåg dessa fem bästa tips:

Förstå din publik

Först och främst är det viktigt att känna publiken som du försöker nå. Oavsett om du marknadsför till årtusenden eller till VD: er, känn de sociala mediehörnorna som din publik bor Рoch engagera dig med dem där. Till exempel att veta att tonåringar inte längre använder Facebook som sin primära sociala nätverkssajt? Eller att Pinterest-användare huvudsakligen är kvinnor (faktiskt 87 procent). Undersök var dina kunder sannolikt kommer ifrån och använda innehåll som kommer att locka dem över de plattformar de använder.

Strukturera

Den klassiska uppsatsstrukturen med fem stycken är väl etablerad som ett kraftfullt sätt att konstruera ditt skrivna innehåll. Det accepteras av läsare av skriftligt material som de-facto-standard och att förtrogenhet innebär att de kan läsa det snabbt medan de bryter mest information.

Optimera ditt innehåll

Att ha en närvaro på Internet räcker inte för att garantera dig en publik. Den stora mängden webbplatser som nu finns på webben gör det ännu viktigare att du ser till att ditt innehåll är optimerat. Populära sökmotorer, som Google, använder dessa rankningar för att distribuera webbplatser bland sökmotorresultat och drivs av din förmåga att effektivt inkludera relevanta sökord. Men det är inte allt. Ditt innehåll måste också vara unikt och få bra läsbarhet, så det är viktigt att säkra en bra författares tjänster.

Dagarna med att fylla innehåll med nyckelord utan att bry sig om relevansen av ditt skrivande är över. Googles algoritm för att beräkna hur högt du gör poäng på rankningar använder komplex poäng som innebär att innehåll måste vara av hög kvalitet.

Uppmaning till handling

Ett stort misstag som många företag gör när det gäller marknadsföring är att glömma att be sin publik att göra något. Det är bra att locka läsare till din webbplats, men vad vill du att de ska göra med den? Avsluta alltid din bit med en uppmaning till handling.

Be dem att dela din blogg, registrera dig för ditt nyhetsbrev, kontakta ditt företag direkt Рvad det än är, tryck bara för åtgärder.

Korthet

Internetanvändare är ofta ganska dåliga, vilket ger dig begränsad tid att engagera dem. Det innebär att prioritera att förmedla ditt budskap på ett tydligt och snabbt sätt. Se till att ditt textinnehåll är kortfattat och att bilder används för att förbättra budskapet för resten av ditt innehåll.