5 tips om marknadsundersökningar som varje nystartad bör veta

5 tips om marknadsundersökningar som varje nystartad bör veta

Marknadsundersökningar är avgörande för framgång för alla företag. Enligt studier är några av de främsta anledningarna till att nystartade företag misslyckas brist på planering, avsaknad av leverantörskunskap och problem med prissättning. Oavsett din nisch kan chansen att dessa inträffar minskas kraftigt, om inte elimineras, med adekvat forskning.

Att genomföra marknadsundersökningar är dock mycket svårare än det verkar. Med den överväldigande mängden data som kan erhållas via internet är det mer utmanande att siffra vad som är relevant och fördelaktigt för att växa ditt företag.

För att säkerställa din framgång, nedan är fem av de bästa strategierna och resurserna för marknadsundersökningar du kan använda:

Genomföra utforskande forskning

När det gäller marknadsundersökningar är det bäst att börja med bredare omfattning innan man investerar tid, pengar och energi på statistiskt korrekta data. Med undersökande forskning är ditt mål att hitta möjligheter för affärstillväxt och forskningsområden som kräver prioritering.

På grund av den breda karaktären av utforskande forskning kan du börja med gratis källor som akademiska tidskriftsposter, statlig forskning och onlinepublikationer som behandlar ämnen i din nisch. Du kan också börja med ett enkelt innehållsforskningsverktyg som BuzzSumo för att hitta de senaste nyheterna och det mest populära innehållet baserat på nyckelord.

Förklara problemet

Genomförande av undersökande forskning hjälper dig också att hitta problem som behöver lösas. Det är i princip samma sak som att undersöka idéer inom innehållsmarknadsföring. Först letar du efter problem som din målmarknad har. Om det redan finns en befintlig lösning, se om du kan förbättra den. Annars leta efter ett annat problem genom primärforskning, vilket innebär att få information direkt från dina potentiella kunder.

Ett billigt sätt att göra primär forskning är att använda Q & A-webbplatser som Quora. Genom att förstå de frågor som din målmarknad har kan du avgöra om det finns efterfrågan på den information, service eller produkt som du erbjuder. Du kan också hänvisa till webbplatser för sociala medier så att du själv kan delta i befintliga konversationer.

Kör onlineundersökningar

Ett annat sätt att göra primär forskning är att köra onlineundersökningar med hjälp av plattformar som SurveyMonkey. Detta hjälper dig att ställa in en kampanj, nå miljoner användare som matchar din specificerade demografi och generera resultat inom några minuter.

Genom att genomföra onlineundersökningar kan dina målkonsumenters röst påverka beslut som påverkar ditt företags riktning. Det kan göras för olika ändamål, till exempel marknadssegmentering, finjustera de funktioner du vill ha för din nästa release och generera positiv kundfeedback för socialt bevis.

Gör nyckelordstudier

Framgången för alla onlinemarknadsföringskampanjer är en sak Рdin nyckelordsstrategi. Observera att sökord kan avgöra synligheten för ditt marknadsföringsmaterial, vare sig det gäller annonser eller märkesinnehåll.

Ett av de viktigaste verktygen för detta är Adwords Keyword Planner från Google, som ger dig en uppsättning användbara nyckelord baserat på en fras eller term som beskriver din bransch. Att känna till de aktuella on-demand-nyckelorden i din nisch är det första steget för att utveckla en riktad SEO-strategi. Det låter dig också kolla priserna för konkurrenskraftiga sökord så att du kan planera din annonsbudget i enlighet med detta.

Använd Crowdfunding för att validera din produktidé

Om du redan investerat i en produkt är ett okonventionellt sätt att testa efterfrågan att starta en crowdfunding-kampanj. Det är inte precis en marknadsundersökningsstrategi, inte heller är det gratis, men det låter bedömningen av erfarna onlineinvesterare validera lönsamheten för din produktidé.

Enkelt uttryckt, om du når ditt mål för crowdfunding betyder det att människor tycker att din produkt är spännande och värt deras investering. I så fall får du också finansiering för att driva ditt företag framåt. Men om din kampanj misslyckas bör du förmodligen gå tillbaka till ritbordet och undvika att slösa bort mer resurser på din idé.