5 unika sÀtt att behÄlla dina befintliga kunder

5 unika sÀtt att behÄlla dina befintliga kunder

MĂ„nga företag fokuserar pĂ„ att nĂ„ en ny publik. Även om det alltid Ă€r en bra idĂ© att investera tid och energi pĂ„ att öka din rĂ€ckvidd, borde det inte vara det enda fokuset.

Du bör ocksÄ prioritera att behÄlla de kunder du redan har. Detta Àr avgörande eftersom kostnaden för att behÄlla befintliga kunder Àr mycket mindre Àn kostnaden för att skaffa nya. Och till och med en 5-procentig ökning av kundretention kan öka dina vinster med 25 procent till 95 procent. PÄ grund av detta Àr det viktigt att du investerar i dina befintliga kunder med mÄlet att behÄlla dem. HÀr Àr nÄgra effektiva sÀtt att hjÀlpa dig göra det:

Inför ett lojalitetsprogram

Belöna kunder för deras lojalitet genom att införa ett lojalitetsprogram. Genom detta program kan du visa uppskattning för mÀnniskor som ofta köper frÄn dig. Du kan erbjuda kuponger, rabatter, premiumtjÀnster eller gratis varor. Det finns flera typer av lojalitetsprogram du kan vÀlja beroende pÄ vad du sÀljer.

Starbucks Rewards-programmet till exempel tillÄter kunder att samla stjÀrnor (poÀng) för varje köp de gör. Och med tillrÀckligt mÄnga poÀng kan de fÄ gratis mat och dryck. Programmet erbjuder ocksÄ andra fördelar, som gratis pÄfyllning i butiken och möjligheten att bestÀlla framÄt.

Andra lojalitetsprogram, som Amazon Prime, tillÄter kunder att registrera sig för premiumtjÀnster till en fast kostnad. Amazon Prime-medlemmar kan njuta av flera fördelar, som gratis expressfrakt pÄ berÀttigade bestÀllningar och exklusiv tillgÄng till TV-program och filmer. Intressant nog ökade kundernas utgifter 100 procent efter att de registrerat sig för ett Prime-medlemskap, enligt Business Insider.

Styr köpbeslut genom korsförsÀljning

GÄ en extra mil nÀr du hjÀlper kunder med att köpa dem genom att korsförsÀlja produkter eller tjÀnster de kan behöva. Om de till exempel handlar för en bÀrbar dator kan du försöka rekommendera kringutrustning för bÀrbara datorer som bÀrbara datorer, hörlurar etc.

Tanken Àr att rekommendera produkter som de inte insÄg att de behövde. Detta ökar inte bara det genomsnittliga ordervÀrdet, utan förbÀttrar ocksÄ deras upplevelse att handla med dig.

En förbÀttrad shoppingupplevelse uppmuntrar ocksÄ kunder att komma tillbaka för mer. Amazon gör ett bra jobb med att korsförsÀlja relaterade produkter till kunder. Till exempel Àr följande produktsida för en brodermaskin. LÀngst ner pÄ sidan visar Amazon produktrekommendationer för brodertrÄdar, broderiunderlag och andra föremÄl som shopparen kan behöva.

Lyssna pÄ kundfeedback

Visa dina kunder att du bryr dig om deras Äsikter genom att samla in deras feedback och anvÀnda den för att förbÀttra din prestation. Att samla in feedback frÄn kunder Àr ett utmÀrkt sÀtt att visa dem att du Àr dedikerad till att göra förbÀttringar för att sÀkerstÀlla en bÀttre kundupplevelse. Du kanske redan svarar pÄ recensioner pÄ Yelp eller Google. Men du kan gÄ ett steg lÀngre genom att skicka ut kundnöjdhetsundersökningar.

Du kan skapa en sida genom vilken mÀnniskor kan skicka in sin feedback, som Lufthansa har gjort. Genom denna sida kan dina kunder enkelt lÀmna in sina klagomÄl eller feedback nÀr som helst. Detta gör att du kan ta itu med dessa klagomÄl och identifiera möjligheter till förbÀttringar.

Du kan ocksÄ samla in feedback frÄn kunder med popup-fönster pÄ sidan som Unbounce gör. Med hjÀlp av dessa popup-fönster kan du samla in specifik information om din tjÀnst och hur mÀnniskor tycker om den. Och eftersom webbplatsbesökare kan slutföra feedbackprocessen med bara nÄgra fÄ klick behöver du inte oroa dig för att slösa bort tiden.

Det rÀcker inte att bara samla in feedback frÄn dina kunder. Du mÄste ocksÄ lyssna pÄ feedbacken och anvÀnda den för att göra Àndringar efter behov. Viss feedback kan vara helt upprörande, i vilket fall det vore klokt att genomföra den. Men annan feedback kan hjÀlpa dig att upptÀcka olika aspekter av ditt företag genom dina kunders ögon. Och den typen av feedback kan vara vÀrdefull för förbÀttringar.

Engagera genom sociala medier

Det bÀsta sÀttet att behÄlla dina befintliga kunder Àr att bygga starka relationer med dem. För att bygga upp dessa relationer mÄste du engagera dig med dem regelbundet. Och vilket bÀttre sÀtt att göra det Àn via sociala medier? Sociala medier erbjuder en kostnadseffektiv lösning för att ansluta till dina befintliga kunder och engagera dem med ditt innehÄll.

Du kan anvÀnda sociala medier för att dela nyheter om dina senaste uppdateringar, till exempel en kommande produktlansering eller ett specialerbjudande. Du kan ocksÄ anvÀnda den för att interagera med fans pÄ en personlig nivÄ. MÄlet Àr att ansluta till dem som du skulle göra med en vÀn. Detta kan hjÀlpa dig att bygga lÄngsiktiga relationer med dina befintliga kunder.

Taco Bell gör ett bra jobb med att engagera fans via deras Twitter-konto. Genom sociala medier har varumÀrket skapat en rolig och vÀnlig person. De kommer med relatable och roliga tweets, som du kan se pÄ skÀrmdumpen nedan. De ger ocksÄ sina följare de senaste uppdateringarna om sina menyalternativ.

Visa upp kundupplevelser

Ett annat sÀtt att engagera dina kunder Àr genom att dela kundgenererat innehÄll. Du kan visa upp kundupplevelser och dela dem med andra kunder. Uppmuntra kunder att dela sina erfarenheter med ditt varumÀrke pÄ sociala medier. Du kan tilldela en speciell hashtagg som hjÀlper dig att hÄlla reda pÄ inlÀmningarna. Du kan sedan dela det anvÀndargenererade innehÄllet frÄn dina sociala mediekonton. Du kan ocksÄ samordna dem och lÀgga upp dem pÄ din officiella webbplats.

Det finns tvÄ huvudsakliga fördelar med att visa upp kundupplevelser. Först och frÀmst Àr det ett utmÀrkt sÀtt att visa uppskattning för dina befintliga kunder. NÀr du visar dem hur mycket du vÀrdesÀtter dem kan det öka deras lojalitet mot ditt varumÀrke. Dessutom Àr positiva kundupplevelser en form av socialt bevis som kan hjÀlpa dig att vinna över nya kunder.

BlackMilk Clothing delar regelbundet foton av kunder som bÀr sina klÀder. Varje gÄng de delar ett foto uppdaterar de lÀnken i sin bio sÄ att andra anvÀndare kan fÄ samma objekt.

VarumÀrket gÄr ett steg lÀngre genom att ocksÄ dela kundinlÀmnade foton pÄ deras produktsidor. MÄnga av deras produktsidor har fans som bÀr artikeln, som i skÀrmdumpen nedan. De uppmuntrar ocksÄ andra att skicka in sina foton med en unik hashtagg för att fÄ chansen att presenteras.