5 vanliga trÄdar du hittar i en framgÄngsrik startpilot

5 vanliga trÄdar du hittar i en framgÄngsrik startpilot

Nyligen skrev jag om vad som motiverar ett företag att samarbeta med en start för en pilot och insatserna för att testa en ny produkt, undersöka potentialen för ett arbetsförhÄllande och förstÄ din marknad bÀttre.

Den hÀr gÄngen gÄr jag ett steg lÀngre och lÀgger fram nÄgra av de viktigaste faktorerna för att faktiskt driva en framgÄngsrik pilot med ett företag. Jag har sett ett gÀng olika portföljbolag driva dem, och de bÀsta piloterna har alla dessa faktorer gemensamt.

Hitta din mÀstare

Identifiera snabbt din mÀstare inom organisationen och se till att de Àr med för varje steg i denna Äktur. Du vill ha nÄgon som Àr erfaren, öppensinnad och cool under press; du behöver det nÀr spÀrrar kommer upp. Tro mig, de kommer upp.

Din mÀstare mÄste ocksÄ vara nÄgon med makt och inflytande för att hÄlla projektet framÄt. Kanske Àr de en skicklig navigatör i din företagskultur. Kanske kÀnner de de viktigaste allierade i din bransch som kan hjÀlpa till att smörja hjulen. Oavsett, den hÀr personen bör ha den kraft som behövs för att flytta saker under hela processen.

Börja med slutet i Ätanke

Det betyder inte alltid att kontanter omedelbart byter hĂ€nder. En pilot kan vara gratis, men se till att du har en definierad tidsram för hur lĂ€nge det blir gratis. Ännu viktigare, se till att du har diskuterat dina utgĂ„ngskriterier och kommit överens om eventuell prissĂ€ttning innan du börjar pilotens fria fas. Speciellt nĂ€r det kommer till budgetering, kan du genom att stĂ€lla in priser tidigt din företagspartner planera dĂ€refter.

VÀgkartan till en företagsaccelerator

Och glöm inte att planera för framgÄng ocksÄ. Om du har vinnande resultat, kommer du att fas in piloten i etapper, eller kommer du att gÄ till 100 procent implementering direkt? Att stÀlla in dessa parametrar förhindrar en snabb bedömning lÀngs linjen.

Definiera inlÀrningsmÄl

StĂ€ll aldrig in en pilot med ett binĂ€rt tĂ€nkesĂ€tt, ”Om detta fungerar kommer företaget att köpa det. Om det inte gör det kommer de inte. ” Detta Ă€r ett recept pĂ„ katastrof. StĂ€ll istĂ€llet in lĂ€randemĂ„l för piloten och se till att de Ă€r tillrĂ€ckligt flexibla för att anpassa sig till situationen nĂ€r saker och ting gĂ„r pĂ„ marken.

PÄ det sÀttet, om saker inte gÄr som planerat, kan du lÀra dig, itera och, viktigast av allt, fortsÀtta att testa.

SpÄra varje mÀtvÀrde möjligt

PÄ tal om lÀrande, mÀta sÄ mycket du kan. Om du inte gör det ignorerar du gÀrna potentialen för nya, kanske viktiga insikter om ditt företag. Dela dessutom alla vÀrdefulla vÀrden sÄ att dina mÀstare kan sÀlja internt.

Du kommer att vara tacksam att du gjorde det senare nĂ€r det Ă€r dags att bevisa dina kunskaper. KĂ€nslor Ă€r fantastiska, men data Ă€r mer övertygande och mer översĂ€ttbara till nya sammanhang – och förhoppningsvis djupare partnerskap lĂ€ngs linjen.

Överkommunicera med alla

Glöm inte mÀnniskorna i din pilot Àven bland alla uppgifter. Veckovis incheckning med dina anstÀllda och partners lÄter dig göra alla möjliga saker: fÄ uppdaterad information om hur det gÄr; bygg upp förtroende och moral; och hÄll dig smidig inför nya utmaningar och möjligheter. Om möjligt gör sÄ mÄnga av dessa incheckningar personligen. Hoppa pÄ ett plan, om det behövs, och fÄ det att hÀnda!

Glöm inte att kommunicera tillbaka till dina anstÀllda, mentorer och investerare. Med det sagt, sÀlj inte din pilot till investerare. Företag har alla möjliga motiv för pilotprojekt, och tills du har ett undertecknat, betalt kontrakt betyder en pilot inte mycket.

Till slut ska du vara lyhörd för allt som kunden ber om i realtid. Kom ihÄg att det Àr lika viktigt, om inte mer, att sÀlja ditt lags förmÄga att utföra Àn din teknik. Att visa din uppmÀrksamhet och expertis Àr ofta den avgörande faktorn.

FramÄt!

Stort tack till Chris Smith, VD för Kipsu, för att hjÀlpa till att bidra till det hÀr inlÀgget.