5 vanor att börja din arbetsdag pÄ höger fot

5 vanor att börja din arbetsdag pÄ höger fot

De första tio minuterna av din arbetsdag kan vara det viktigaste. NÀr allt kommer omkring kan de sÀtta tonen under resten av din arbetsdag. Men för vissa kan det vara skrÀmmande att rÀkna ut hur man maximerar produktiviteten pÄ arbetsdagen.

HÀr Àr fem vanor som du kan börja implementera idag för att fÄ din arbetsdag pÄ rÀtt fot.

Vara nÀrvarande

Det bÀsta tipset som kan göra skillnad Àr att lÄta dig vara nÀrvarande. Detta kan vara det svÄraste tipset att rÀkna ut, men att vara kvar kan öka din produktivitet. Innan din arbetsdag börjar, ta nÄgra minuter att centrera dig och se vilken skillnad det gör nÀr du utför din dag.

Uppgiftslistans kraft

Att göra-listor Ă€r en viktig del av mĂ„lsĂ€ttningen och Ă€r kvar pĂ„ uppgiften resten av dagen. Medan du centrerar dig och organiserar din arbetsyta kan det ocksĂ„ vara en bra tid att gĂ„ igenom vilka uppgifter du behöver för att utföra den dagen. Gör en lista över brĂ„dskande och viktiga uppgifter som Ă€r klara den dagen och veckan – som gör det lĂ€ttare att veta hur man ska hantera och planera din dag.

Vizualisera framgÄng

FramgĂ„ng kan vara en komplex sak – inte alla ser det som bara ett mĂ„l att nĂ„ en viss punkt i din karriĂ€r. Hur ser framgĂ„ng ut för du? Att Ă€gna tid Ă„t att förstĂ„ det och visualisera dina mĂ„l kan hjĂ€lpa till att göra framgĂ„ng sĂ„ mycket mer verklig för dig … och driva dig i rĂ€tt riktning för att uppnĂ„ det.

Stag för distraktioner

Oavsett om du arbetar hemifrÄn eller pÄ ett hektiskt kontor, kommer distraktioner att ske. IstÀllet för att förestÀlla sig att de inte Àr dÀr och lÄta dem ta dig ur vakt, kan det ta stor tid att ta sig tid att förbereda sig för deras ankomst.

SĂ€g bara nej”

Under din arbetsdag kan interaktioner med andra fortfarande orsaka distraktioner. Om du befinner dig i en situation dÀr du stÄr inför ihÄllande distraktioner, kan det vara effektivt att omfamna att sÀga nej för att hÄlla fast vid att slutföra dina utförda uppgifter.

Dessa tips kan vara enkla, men de kan fÄ störst pÄverkan nÀr det gÀller produktivitet pÄ arbetsdagar.