5 vÀsentliga delar av en uppmaningskampanj

5 vÀsentliga delar av en uppmaningskampanj

Kanske fÄr din webbplats mer trafik pÄ sistone, det Àr fortfarande nödvÀndigt att ha en plan pÄ plats för att konvertera besökare till leads. Utan att finhacka ord Àr uppmaning till handling (CTA) ett av de mest effektiva sÀtten att förbÀttra din omvandlingsfrekvens. Precis som namnet antyder, tvingar CTA i princip din mÄlgrupp att vidta omedelbara ÄtgÀrder och mÄste utformas pÄ ett sÄdant sÀtt att de klickas och genererar leads i slutet av dagen.

Viktiga element i en kraftfull CTA

De flesta uppmaningar har olika funktioner som att marknadsföra ett evenemang, prenumerera pÄ en tjÀnst, ladda ner anvÀndbara filer och köpa en produkt. De kommer ocksÄ i form av knappar, bilder eller klickbara texter. En effektiv CTA sker inte av en slump, hÀr Àr nÄgra av de egenskaper som gör den unik frÄn resten.

FĂ€rg

FÀrger Àr kraftfulla och spelar en viktig roll i alla andra aspekter av livet förutom design. Olika fÀrger framkallar ofta olika svar frÄn webbbesökare. Till exempel, om ditt mÄl Àr att locka den yngre generationen, fungerar levande fÀrger bÀst. Medan subtila fÀrger kan behövas om din mÄlgrupp Àr professionella frÄn ett visst omrÄde. Slutsatsen Àr att fÀrgpaletten ska ha en kontrasterande effekt sÄ att uppmaningen blir lÀtt mÀrkbar och samtidigt attraktiv.

Kopiera

Kopian av de mest effektiva uppmaningarna Àr rakt pÄ sak och tvingar besökare att vidta omedelbara ÄtgÀrder utan att tycka sÀlja nÄgot. Faktum Àr att orden pÄ en CTA-knapp Àr mycket avgörande. Ditt ordval bör innehÄlla handlingsorienterade verb och ord som Àr lÀtta att förstÄ. Detta gör det snabbare för besökare att fÄ meddelandet som du tÀnker förmedla med kopian. Det sÀger sig sjÀlvt att du bör vara öppen om de ÄtgÀrder du vill att besökare ska vidta och hur de kommer att gynna. NÀr de vÀl har klickat pÄ CTA och hamnat pÄ mÄlsidan mÄste du leverera exakt vad du lovade.

Storlek och design

VÀlformade knappar har aldrig misslyckats med att ge önskat resultat. Den ska vara mÄttlig i storlek och viktigast av allt, visas klickbar. Din webbdesign mÄste stödja uppmaningar för att fÄ det att fungera. CTA-knappar som tÀvlar om uppmÀrksamhet med andra knappar Àr totalt slöseri med tid. Den frÀmsta anledningen till varför utrymmena som omger dem ska vara orörda Àr att lÄta besökare identifiera dem direkt. En annan sak Àr att kontrollera om det finns tillrÀckligt med vitt utrymme pÄ skÀrmen för mobila enheter som det ser ut pÄ skrivbordsversionen.

Plats

Ett sÀtt att upptÀcka den bÀsta platsen för att placera dina CTA-knappar Àr genom A / B-testning. Faktorer som sidmallstruktur och typen av webbplats pÄverkar i hög grad var en CTA-knapp Àr den mest effektiva. Att placera CTA-knappar ovanför vecket hjÀlper dig att konvertera snabbt eftersom inte alla dina webbbesökare har lyxen att rulla ner hela sidan. Ibland kan de placeras pÄ andra platser. Till exempel placera CTA-knappar i slutet av ett blogginlÀgg för att underlÀtta delning pÄ sociala medier.

5 strategier för att hjÀlpa CTA-kampanjer

Även om det inte finns en storlek som passar alla sĂ€tt att skapa de bĂ€sta CTA: erna, kommer förslagen nedan att vara till nytta nĂ€r du utformar dem.

LÀr kÀnna din publik

Att förstÄ din publik innan du arbetar med nÄgon plan kan hjÀlpa till att skapa en effektiv CTA. Kom ihÄg att din webbplats inte kan existera utan dem i första hand. En webbdesign som passar ditt mÄlgrupps kön, Älder och annan demografi behövs. Dessutom, ta reda pÄ de saker som tilltalar dem genom forskning. Genom att göra detta förenklas hela processen.

Ha tydligt definierade mÄl

Det kan finnas tillfÀllen dÀr du vill att besökare ska göra mer Àn en sak. I sÄdana fall kan mer Àn en CTA-knapp optimeras pÄ olika sidor för att undvika konkurrens. Gör inte misstaget att skapa för mÄnga erbjudanden samtidigt eftersom de bara leder till förvirring.

Optimera hela webbplatsen

SÄ lÀnge CTA kommer att placeras pÄ din webbplats, se till att innehÄllet, webbdesignen och andra viktiga faktorer överensstÀmmer med dina mÄl. Mer sÄ mÄste de uppmuntra besökare att slutföra den nödvÀndiga ÄtgÀrden. Det finns nÄgra frÄgor som CTA inte kommer att kunna svara pÄ, sÄ se till att de andra aspekterna pÄ webbplatsen som innehÄll eller vanliga frÄgor ger rÀtt svar.

SpÄra dina framsteg

Det Àr absolut nödvÀndigt att ofta spÄra och analysera din CTA-prestanda för att utvÀrdera webbplatsens prestanda. SpÄrningsstatistik med rÀtt verktyg ger alltid insikter som Àr anvÀndbara för att jÀmföra och förbÀttra CTA-strategierna.

FortsÀtt testa allt

AI blir gradvis ett av de livskraftiga verktygen för att automatisera programvarutestningsprocessen och öka dess effektivitet. Under testningen av CTA-knapparna kan du upptÀcka att vissa ord, fraser, stil, placering eller fÀrger Àr mer effektiva Àn de andra. Testning hjÀlper ocksÄ till att avslöja vad som fungerar bÀst för din mÄlgrupp.

LÀs fler tips om marknadsföringsstrategier pÄ TechCo