5 verktyg för att ansluta till potentiella kunder 2017

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Att engagera sig med kunder Àr mycket svÄrare Àn det lÄter. Oavsett om det Àr recensionssidor, snail mail, sökmotormarknadsföring, videokonferenser eller e-postnyhetsbrev frÄn old school, kommer du att behöva nÄgot för att skapa starka relationer som genererar försÀljning och kundlojalitet. Lyckligtvis finns det mer Àn tillrÀckligt med verktyg dÀr ute för att göra just det.

Yelp för företag

Ett av de mest populÀra verktygen för kunder att lÀmna recensioner om sina erfarenheter med ditt företag Àr Yelp. Du skulle bli förvÄnad över hur mÄnga företag som inte gör ansprÄk pÄ sin verksamhet pÄ Yelp. Varje marknadsförare kommer att berÀtta att du mÄste vara dÀr dina (potentiella) kunder Àr.

Med mer Àn 85 procent av kunderna som anvÀnder internet för att undersöka ett företag som de planerar att göra affÀrer med, har du inte rÄd att missa detta tillfÀlle att övervaka ditt företags profil och engagera dig med kunderna tidigare och nu.

Personliga anteckningar och gÄvor

I en alltmer digital vÀrld Àr en handskriven anteckning en minnesvÀrd gest. Om ditt företag till exempel Àr baserat i en populÀr stad, som Paris eller New York, kan du skicka dina kunder ett vykort med en vacker bild av stadens skyline.

Du borde ha lite gedigna uppgifter om din kund. AnvÀnd denna information för att skapa ett kraftfullt, personligt meddelande. Det hÀr Àr en utmÀrkt uppgift för dina chefer att ta pÄ sig. NÀr allt kommer omkring kommer dina kunder att interagera mest med dem. Kom ihÄg att det mÄste finnas nÄgot mer Àn ett namn och ett nummer i andra Ànden av konversationen.

sökmotoroptimering

Google Àr en av de mest populÀra utgÄngspunkterna för kunder i alla faser av köpcykeln. Dina framtida kunder letar efter information relaterad till din produkt eller tjÀnst just nu. Genom att ta dig tid att förstÄ de nyckelord och fraser som de skriver i Google, Bing och Yahoo har du möjlighet att skapa innehÄll direkt riktat mot dem.

Om du har svÄrt att hitta solida sökord finns det flera sökordsverktyg tillgÀngliga online. Börja med att brainstorma en lista, dra information om hur populÀr varje fras Àr och börja skapa övertygande innehÄll som talar till publiken och skriver in de populÀra fraserna.

Genom att trÀffa dina kunder dÀr de befinner sig i köpcykeln skapar du förtroende för ditt varumÀrke. Detta Àr en enorm faktor för omvandling frÄn forskare till köpare.

Videokonferenser

Vissa studier uppskattar att 93 procent av kommunikationen Àr icke-verbal. NÀr du ringer till en klient i telefon skÀr du ut en enorm möjlighet att kommunicera pÄ ett minnesvÀrt sÀtt som bygger förtroende. NÀr du lÀgger ett mÀnskligt ansikte bakom en produkt Àr det betydligt svÄrare för en potentiell kund att ignorera det som kommuniceras.

Jag har personligen bevittnat kraften i videokonferenser under min resa som affÀrskonsult. NÀr jag trÀffar en kund ansikte mot ansikte (virtuellt eller personligen) finns det en djupare, mer intim anslutning som möjliggör en bÀttre affÀrsrelation byggd pÄ förtroende och kommunikation.

E-postlistor

Jag vet, jag Ă€r lika chockad som du Ă€r nĂ€r du fĂ„r reda pĂ„ att denna taktik fortfarande fungerar. Men kraften i en riktad e-postlista över engagerade, motiverade konsumenter att generera miljoner i försĂ€ljning genom att klicka pĂ„ “skicka” -knappen Ă€r otroligt. Fallstudie efter fallstudie visar att om du Ă€r villig att ge vĂ€rde till potentiella kunder, i utbyte mot deras e-postadress, kan du skapa en djup, meningsfull relation byggd pĂ„ vĂ€rde.

För smÄföretag och entreprenörer Àr kundrelationen avgörande. Fokusera pÄ att gÄ extra mil för att skapa ett positivt intryck och vattna relationen genom att investera pÄ de platser dÀr dina kunder redan spenderar tid.