5 webbplatstrender som företag mÄste anta för 2018

5 webbplatstrender som företag mÄste anta för 2018

Det kan verka överflödigt att pÄpeka i vilken takt internet utvecklas. I takt med att tekniken fortsÀtter att utvecklas ökar behovet av webbplatsÀgare att hÄlla jÀmna steg med trenderna. PÄ grund av den turbulens som upplevs i storleken pÄ cyberspace Àr det alltid bra att hÄlla koll pÄ trenderna.

FrÄn VR till AI-styrda Bots Àr internet inget som det var för bara ett Är sedan, och det kommer inte heller vara i nÀrheten av samma morgon som det Àr idag. I den hÀr artikeln tar vi en snabbblick pÄ endast fem webbplatstrender som tÀnds 2017 och Àr redo att kontrollera webben i framtiden.

Virtual Reality (VR) och 360-video

Vid denna tidpunkt ser vi VR gĂ„ igenom början av sin “hype-cykel”, som Charles Platiau skrev i en artikel för NewsWeek. För nĂ€rvarande har VR inte sett mycket dragkraft inom sociala medier eller andra funktionella applikationer. Icke desto mindre Ă€r vi tvungna att se att saker och ting gĂ„r snabbare fram till 2018.

HÀr Àr nÄgra exempel pÄ hur ledare i branschen anvÀnder VR:

Den franska biltillverkaren Peugeot anvÀnder bÄde VR och 360 ° för att visa upp sin nya Peugeot 208 supermini. Googles Daydream VR-headset fungerar med smartphones som HTC VIVE och Lenovo. Du kan se YouTube, CNN, BBC, Splash for Reddit, bara för att nÀmna nÄgra. YouTube erbjuder nu en speciell Virtual Reality-sektion.

Med praktisk anvÀndning av VR-teknik som ökar hastigheten Àr det bara vettigt att fler och fler webbdesigners kommer att undersöka möjligheterna att integrera VR och 360 ° -video i webbdesignutrymme ocksÄ.

AI-robotar och konversationsgrÀnssnitt

Varje mÄnad anvÀnder mer Àn 900 miljoner mÀnniskor vÀrlden över Facebook Messenger för personligt och affÀrsmÀssigt bruk. Företag kan nu bygga och integrera Bots i sin Facebook-profil med hjÀlp av verktyg som Botsify eller Chatfuel utan kunskap om kodning. Processen Àr sÄ enkel att det blir ovanligt för företag att inte anvÀnda anpassade bots.

Med mer Ă€n 11 ​​000 “chatbots” som byggs ovanpĂ„ Facebook Messenger och ytterligare 23 000 eller fler utvecklare som registrerar sig, Ă€r det inte konstigt att Facebook har blivit vĂ€rldsledande pĂ„ arenan. Facebook Messenger produktchef Seth Rosenberg sa i en intervju,

”Meddelanden Ă€r redan den frĂ€msta sak som mĂ€nniskor gör med vĂ€nner pĂ„ sin telefon. FörestĂ€ll dig en vĂ€rld dĂ€r det Ă€r det centrala navet för alla de företag du bryr dig om. ”

Autentisk högkvalitativ fotografering

Vem gillar till och med stockfotografier lÀngre? Inte sÄ mÄnga mÀnniskor som en nyligen genomförd studie visade. Webbplatser som gÄr den lata vÀgen och anvÀnder stockfotografier tappar vanligtvis förtroende och ignoreras helt.

Dessutom Àr fÀngslande foton trevliga, men besökare pÄ webbplatser Àr mer intresserade av innehÄllet kontra stockfoton. Det beror pÄ att foton inte har nÄgot vÀrde nÀr man beslutar att köpa in ett varumÀrke eller inte. Dessutom, dÀr foton Àr nödvÀndiga, vill folk antingen ladda ner fotot sÄ att de kan se en större version, eller sÄ vill de anvÀnda automatiska bildförstorare.

En robust webbappfunktion

En trend som verkar fÄ fart Àr progressiva webbapplikationer. De utnyttjar hela webbekosystemet, plugins och communityn genom att kombinera de bÀsta funktionerna.

Progressiva webbappar Àr mycket lÀttare att utveckla, installera och följa med Àn inbyggda appar. Om du till exempel vill börja sÀlja anpassade tryckta t-shirts pÄ din WordPress-webbplats behöver du inte utveckla en funktionell webbapp för att göra det.

WooCommerce Àr ett bra exempel pÄ ett populÀrt plugin-program som kan göra din webbplats till en e-handelswebbplats, ingen skicklighet eller mycket tid krÀvs.

En unik mÀrkesillustration

Kreativa och unika varumÀrketema illustrationer kan öka ditt varumÀrkes erkÀnnande. Titta bara pÄ företag som Slack och Dropbox. De har framgÄngsrikt utnyttjat effektiviteten av finanpassade illustrationer under en lÀngre tid.

Med internet blir mÀttat med bilder och massor av innehÄll har det blivit viktigare Àn nÄgonsin att sticka ut. Företagen inser snabbt kraften som starka varumÀrketema har för att kommunicera till sina besökare pÄ ett effektivt och minnesvÀrt sÀtt. Detta kommer att göra illustrationer till en kontaktpunkt för mÄnga webbdesigners i Är och inom överskÄdlig framtid.

LÀs mer om utveckling och designtrender pÄ TechCo