5G och VR-antagande; Vilken framtid vÀntar

Avatar for Areen Zahra

Är du ett VR / AR-fan som vĂ€ntar pĂ„ att uppleva en friktionsfri och enastĂ„ende prestanda för VR / AR? Vi har nĂ„gra allvarliga problem att ta med dig till din kunskap.
Med internetens utveckling till 4G-tjÀnster har anvÀndarnas förvÀntningar berört nya höjder. Borta Àr de dagar dÄ du vÀntade pÄ minutuppdelningen för att ladda dina webbsidor. 4G-tekniken har utjÀmnat detta till mikrosekunder.
Med ankomsten av 4G slog internetanvÀndningen pÄ smartphones ut stationÀra dators anvÀndning. Detta var en betydande milstolpe som uppnÄddes 2016. Denna enorma prestation tog Virtual Reality och dess stöd till en nÀsta nivÄ. DÀr hÄrdvaru- och mjukvarukompatibilitet fortfarande Àr ett problem för VR / AR-utvecklare Àr ett smidigt och snabbt internet en annan av deras förvÀntningar.
Varje högteknologisk spelare har investerat mycket pÄ hÄrdvaran för att njuta av en tillfredsstÀllande VR-upplevelse. Vi mÄste notera att förutom rÀtt hÄrdvarukompatibilitet mÄste vi ha ett pÄlitligt bredband som kan synkroniseras med VR / AR-hÄrdvara för att ge spÀnnande resultat. VR-vÀrlden har antytt skapandet av nÄgra förutvecklade funktioner, pÄ distans, som igen behöver 5G för att vara i aktion innan de Àr ute efter fans.
Cindi Mallory, medordförande för VR / AR-föreningen, sa till Binary District Journal:
”Om du tĂ€nker pĂ„ det behöver du 8 kvadratmeter för att kunna spela, och du behöver en avancerad speldator, och installationen Ă€r inte enkel, sĂ„ nĂ€r du tĂ€nker pĂ„ anvĂ€ndarvĂ€nlighet Ă€r USA: s frĂ€msta faktor, Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n det. Oculus Go Ă€r det första steget i rĂ€tt riktning – allt ingĂ„r i en trĂ„dlös enhet. SĂ„ snart trovĂ€rdigheten Ă€r bĂ€ttre, prissĂ€ttningen Ă€r billigare och frĂ„gan om kyckling och Ă€gg med innehĂ„ll utforskas kommer det att förbĂ€ttras. ”
Det Àr precis dÀr vi behöver för att fÄ 5G pÄ bilden! Med begrÀnsade 4G-tjÀnster som inte kan hantera den senaste VR / AR-inmatningsmekanismen och funktionerna mÄste vi fÄ 5G att rulla. 5G-kommittéer som Àr ombord med AR / VR har nÄgot att sÀga om det. LÀs igenom:
”Denna nivĂ„ av intricacy och nedsĂ€nkning kan inte ske om inte de nĂ€tverk som kommer att behöva stödja dessa applikationer kan leverera den prestanda som krĂ€vs, [e.g.] latens i storleksordningen flera millisekunder. ”
Det blir inte fel om vi sÀger att VR-projekt Àr mycket beroende av 5G-funktionaliteten som kan stödja dess dynamiska prestanda. Vi vÀntar ivrigt pÄ att fÄ veta mer om alla fördelar 5G har att erbjuda!
Upphetsad för existensen av dessa tvÄ? LÄt oss veta i kommentarerna!