6 nya startups som omdefinierar utbildningsomrÄdet

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Tekniska startups skapar surr inom transport, spel, sjukvÄrd och telekommunikation. Alla vet det hÀr. Vad mÀnniskor kanske inte inser Àr att tekniken ocksÄ har en enorm inverkan pÄ utbildningsomrÄdet. Under första kvartalet 2017 stÀngde ed tech startups redan över 130 finansieringsavtal, vilket gör det till det högsta kvartalsavtalet för denna bransch pÄ över ett Är som CB Insights rapporterar. Generellt förvÀntas EdTechs utgifter uppgÄ till 252 miljarder dollar fram till 2020 enligt en gemensam rapport frÄn EdTechXGlobal och IBIS Capital.

Det finns en bra anledning till en sĂ„dan massiv tillvĂ€xt. InlĂ€rningsmodeller har knappast utvecklats under de senaste 150 Ă„ren, sĂ€rskilt inte i K12-utbildning. Vi ser fortfarande en lĂ€rare som förklarar ett koncept för klassen som sitter bakom skrivbord med de flesta material som Ă€r tryckta lĂ€roböcker. ÄndĂ„ Ă€r moderna studenter inte riktigt lika sina kamrater för 150 Ă„r sedan. De tillhör den första riktigt digitala generationen och de förvĂ€ntar sig att tekniken ocksĂ„ finns i klassrummet. DĂ€refter efterfrĂ„gas nu digital kompetens med över tvĂ„ miljoner digitala jobb som förvĂ€ntas visas i Storbritannien ensam 2020.

Följande sex startups adresserar redan det förÀndrade utbildningslandskapet. De skapar krusningar och stör verkligen denna bransch med nya lösningar.

Nerdify Ă€r i grunden en app för personlig assistent. Skillnaden Ă€r att grundarna av Nerdify har identifierat studenter som deras mĂ„lmarknad. HĂ€r kallas alla tilldelade assistenter som “nördar”. Du kan komma i kontakt med en via FB messenger eller en snabbtext för att förklara vad du behöver. Studenter lĂ€mnar in önskemĂ„l – om det bara Ă€r att bestĂ€lla en bok, fĂ„ ett snabbt svar pĂ„ den akademiska frĂ„gan eller fĂ„ hjĂ€lp med mer komplexa uppgifter

NÀr begÀran har lÀmnats in matchar Nerdify dig med den perfekta nörd för jobbet. Företaget lÄter eleverna veta vad deras nörd kan göra för dem och hur mycket det kommer att kosta.

Ämnet lĂ€skunnighet Ă€r mycket viktigt för lĂ€rare. Vad folk kanske inte inser Ă€r att det Ă€r en komplex frĂ„ga som gĂ„r lĂ„ngt utöver huruvida eleverna kan lĂ€sa eller inte. För att dessa dagar ska betraktas som riktigt lĂ€skunniga mĂ„ste de veta hur man kan urskilja fakta frĂ„n Ă„sikter och hur man analyserar det de lĂ€ser för att dra slutsatser. Newsela arbetar med att hjĂ€lpa lĂ€rare att skapa riktigt skrivkunniga studenter.

De gör detta genom att samarbeta med skolomrÄden och förse lÀrare med lÀmpliga, noggrant samlade artiklar. Detta inkluderar aktuella hÀndelser, teknik och mer. Eleverna arbetar helt enkelt igenom innehÄllet och tar sedan bedömningen frÄn Newsela.

LÀrare betalar lÀrare Àr en online-community och marknadsplats som enbart skapats för lÀrare. Det Àr en plats dÀr lÀrare kan dela idéer med varandra och till och med sÀlja utbildningsresurser som de har skapat.

Enligt webbplatsen har deltagande lÀrare tjÀnat mer Àn 300 miljoner dollar genom att sÀlja varor genom TPT.

Bra lÀrare kÀnner till vÀrdet av peer-utvÀrderingar och recensioner. TyvÀrr Àr den gamla metoden att lÄta eleverna skicka sitt arbete till varandra lite slumpmÀssig. Det Àr ocksÄ svÄrt för instruktörer att fÄ bra insikter. NÀr allt kommer omkring, hur mycket kan du lÀra dig om en elevs framsteg nÀr de sannolikt förmedlar sitt arbete till nÄgon som Àr bekant för dem?

PeerGrade skÀr igenom allt detta genom att implementera ett beprövat system som gör det möjligt för studenter att bedöma varandras arbete, och ger ocksÄ anvÀndbar feedback till instruktören. Det fungerar helt enkelt. Instruktören skapar uppgiften. Eleverna slutför det och laddar upp det. PeerGrade fungerar för dokument, videor och annat innehÄll. Slutligen distribuerar PeerGrade de fÀrdiga uppgifterna för bedömning. NÀr bedömningarna Àr fÀrdiga fÄr instruktören en slutrapport.

I ett företag Àr företagskultur extremt viktigt. Det pÄverkar moral och kundernas uppfattning om företaget. NÀr kulturen Àr bra kÀnner mÀnniskor sig respekterade, att deras behov tillgodoses och att de hörs. Detta gÀller alla inklusive kunder.

PÄ samma sÀtt spelar klasskulturen ocksÄ vikt. Den ideala klassrumskulturen uppmuntrar till kommunikation, sÀkerstÀller att alla behandlas med respekt och ger en sÀker plats för lÀrande. Class Dojo Àr en plattform som anvÀnder en mÀngd olika verktyg för att hjÀlpa elever, förÀldrar och lÀrare att skapa positiva och stödjande inlÀrningssamhÀllen.

Det kan vara svÄrt att hantera kommunikationen mellan lÀrare, elever och förÀldrar. Att lÀgga anteckningar i ryggsÀckar och hoppas att de kommer hem har visat sig vara ett misslyckat experiment. Virtuella ryggsÀckar eller andra lösningar som lagrar kommunikation online Àr inte heller effektiva. FörÀldrar och elever mÄste fortfarande komma ihÄg att leta efter information. LÀrare mÄste komma ihÄg att hÄlla saker uppdaterade.

Remind Ă€r ett kommunikationsverktyg som Ă€r sĂ€kert, sĂ€kert och fungerar i realtid. Utan att utbyta telefonnummer ger Remind lĂ€rare, elever och förĂ€ldrar ett sĂ€tt att “sms” varandra i realtid. Detta kan anvĂ€ndas för pĂ„minnelser om uppdrag, för eleverna att stĂ€lla frĂ„gor till lĂ€rarna efter timmar och för att hĂ„lla kommunikationen flödande mellan förĂ€ldrar och instruktörer.

Ekonomi, politik och en mÀngd andra faktorer pÄverkar vad som hÀnder i klassrummet. Det kommer att bli intressant att se var dessa sex nybörjare befinner sig ett Är framöver.

LÀs mer om nystartade nystartade företag hÀr pÄ Tech.Co