6 sÀtt Artificiell intelligens kommer att stÀrka försÀljningen inom en snar framtid

6 sÀtt Artificiell intelligens kommer att stÀrka försÀljningen inom en snar framtid

Trots att den har utvecklats i Ärtionden har artificiell intelligens (AI) gjort framsteg under de senaste Ären, till stor del tack vare tillgÄngen pÄ massmÀngder data och billig datorkraft. Data Àr en bra sak för försÀljning, men bearbetning av dem utan rÀtt verktyg kan leda till överbelastning av information.

Lyckligtvis finns det nu nÄgra innovativa AI-verktyg som gör det möjligt för företag att anvÀnda data för bÀttre effektivitet. Ett spÀnnande sÀtt som företag anvÀnder AI Àr i deras försÀljnings- och marknadsavdelningar. HÀr Àr en mÀngd olika sÀtt pÄ vilka artificiell intelligens pÄverkar försÀljningen idag och kommer att göra det i framtiden.

AI-drivna personliga assistenter

FĂ„ sĂ€ljare tycker verkligen om att ringa eller driva Ă„tervĂ€ndsgrĂ€nd. Vissa sĂ€ljaktiviteter som Ă€r inbĂ€ddade har blivit enorma tidskrĂ€vande. Ett av de största sprĂ„ngen framĂ„t med försĂ€ljning och artificiell intelligens Ă€r utvecklingen av intelligenta virtuella sĂ€ljassistenter. Dessa “robotar” kan utföra nĂ„gra av samma uppgifter som mĂ€nniskor, som att föra enkla konversationer och planera möten.

AI-driven uppgiftsautomation

Om du har sett filmen “Office Space” identifierade du dig troligen med den moderna kontorsarbetarens kamp. Att skriva rapporter och hantera vardagliga uppgifter som schemalĂ€ggning och e-post Ă€r en del av territoriet, men förmodligen inte nĂ„got som ger sĂ€ljare glĂ€dje. Lyckligtvis blir AI sĂ„ avancerad att den kan hantera vissa automatiserade uppgifter och de flesta Ă€r inte klokare.

Ta till exempel Associated Press. Denna stora nyhetsorganisation anvÀnder AI-driven programvara för att skriva nÄgra av sina nyheter. Företaget kunde utöka sin rapportering av vardagliga kvartalsresultatberÀttelser frÄn 300 till 4400 med programvaran medan de Àgnar sina mÀnskliga reportrar till viktigare berÀttelser.

“VĂ„ra journalister kommer att fokusera pĂ„ att rapportera och skriva berĂ€ttelser om vad siffrorna betyder och vad som sĂ€gs i intĂ€ktssamtal pĂ„ lanseringsdagen, identifiera trender och hitta exklusiva berĂ€ttelser som vi kan publicera vid tidpunkten för intĂ€ktsrapporterna.”

Det finns sÀljprogram idag som anvÀnder AI för att intelligent e-posta fram och tillbaka med utsikter tills det blir dags att schemalÀgga ett telefonsamtal eller möte ansikte mot ansikte. NÀr den tiden kommer kommer programmet att konsultera sÀljarens kalender och sÀtta upp mötet.

Smart Lead Generation

Framtidens AI-försÀljningsassistent kommer att utföra vissa automatiserade uppgifter, men dessa system kommer ocksÄ att leverera en tjÀnst med mycket större vÀrde. Artificiell intelligens möjliggör smart leadgenerering.

I framtiden av försÀljningen kommer AI att grÀva i alla tillgÀngliga datakÀllor och avgöra om idag Àr en bra dag att ringa ett visst prospekt. I sÄ fall kommer de att identifiera vilken tid som kan vara den bÀsta tiden att ringa. Utöver det kommer AI att hjÀlpa dig att grÀva lÀngre in i en potentiell eller befintlig kunds önskemÄl och behov. Detta kan hjÀlpa till med upsells eller genom att ge dig en uppmaning att en befintlig kund skulle vara en bra kandidat för en ny produkt eller tjÀnst.

AI för att identifiera bÀttre försÀljningshyra

Det kan vara en kamp att sĂ€tta ihop ett vinnande sĂ€ljteam. Kandidater som “sĂ€ljer” sig bra i en intervju kanske inte upptrĂ€der en gĂ„ng förda in i veckan. OmvĂ€nt kanske nĂ„gra av de bĂ€sta sĂ€ljarna inte vill hoppa frĂ„n sina nuvarande positioner eller ens ha ett CV online. Accenture rapporterar i en studie att 94 procent av rekryterarna har anvĂ€nt stora data för att identifiera nya kandidatkĂ€llor. I framtiden kan ett AI-system vara pĂ„ stĂ€ndig utkik efter toppförsĂ€ljare i branscher, söka efter tecken pĂ„ att en sĂ€ljare kan vara villig att röra sig och till och med sĂ€tta ihop listor över de bĂ€sta kvaliteterna och kompetensuppsĂ€ttningarna som krĂ€vs för en framgĂ„ngsrik sĂ€ljare i en sĂ€rskild organisation.

Analytics-backad försÀljningsintelligens

IBM rapporterar att sÄ mycket som 2,5 miljon byte data genereras varje dag, vilket Àr hÀpnadsvÀckande. Vad som Àr en besvikelse Àr dock att 90% av den informationen aldrig analyseras eller anvÀnds för nÄgra meningsfulla affÀrsbeslut. Faktum Àr att mer Àn hÀlften av den data som samlas in börjar förlora vÀrde inom nÄgra sekunder efter att de genererats. Med hjÀlp av big data och maskininlÀrning kan företag söka igenom dessa uppgifter och upptÀcka var de ska leta efter den mest meningsfulla informationen för att hjÀlpa sÀljpersonalen att rikta in sig pÄ rÀtt kunder vid rÀtt tidpunkt.

AI: s anvÀndning vid receptbelagd försÀljning

TillvĂ€xt utan att behöva anstĂ€lla en större sĂ€ljkĂ„r Ă€r en idealisk situation. Även om det kanske inte Ă€r vettigt pĂ„ ytan, motsvarar det nĂ€r du gör matte. En studie fastslog att 67 procent av sĂ€ljare inte uppfyller sina kvoter. En stor del av detta misslyckande hĂ€rrör frĂ„n sĂ€ljares oförmĂ„ga att verkligen förstĂ„ kundernas behov.

”40 procent av sĂ€ljarna förstĂ„r inte kundens smĂ€rta. NĂ€r det handlar om ett kundproblem Ă€r det mer troligt att sĂ€ljaren “fĂ„r panik och erbjuder den första lösningen som kommer att tĂ€nka pĂ„.” Endast 61% av sĂ€ljare kĂ€nner sig sĂ€kra pĂ„ att avslöja kundproblem ”

Att anvÀnda artificiell intelligens för att analysera alla datapunkter som Àr associerade med en sÀljprocess hjÀlper till att identifiera vanliga smÀrtpunkter för kunder lÀngs vÀgen. Detta i sin tur möjliggör skapandet av en mer omfattande receptbelagd försÀljningsstrategi och i slutÀndan gör sÀljare mer sjÀlvsÀkra och bÀttre stÀngare.

Även om det Ă€r möjligt att nĂ„gra positioner i framtiden kommer att ersĂ€ttas av robotar, Ă€r det mer troliga scenariot att artificiell intelligens kommer att fortsĂ€tta att öka försĂ€ljningsprocessen pĂ„ nĂ„gra nya och spĂ€nnande sĂ€tt. Inte bara kommer AI att möjliggöra för sĂ€ljteam att vara mer effektiva, men dessa verktyg kommer ocksĂ„ att se till att rĂ€tt produkter och tjĂ€nster hittar rĂ€tt kunder.

LÀs mer om artificiell intelligens hÀr pÄ Tech.Co