6 sÀtt att hantera outsourcat offentligt innehÄll

6 sÀtt att hantera outsourcat offentligt innehÄll

6 sÀtt att hantera outsourcat offentligt innehÄll

NÀr du utvecklar en blogg för ditt företag Àr det inte ovanligt att kontakta frilansare eller byrÄer för att fÄ hjÀlp. SÄ vad gör en grundare för att upprÀtthÄlla en konsekvent ton, atmosfÀr och röst i företagets kultur om de vÀnder sig till outsourcing av innehÄllet?

Vi frÄgade sex företagare hur de nÀrmar sig deras övergripande offentliga innehÄll. Kolla in deras svar nedan och fÄ din marknadsföringsstrategi i linje idag:

Ge exempel och lÀnkar

Hos vÄrt företag gör vi saker hemma, men det krÀvs fortfarande anstrÀngning att se till att tonen förmedlas ordentligt. SÄ vi har en lista med exempel och lÀnkar till innehÄll som vi samlade redan för författarna. Sedan ser vi till att vÄra huvudredaktörer tittar igenom och kritiserar och arbetar med författaren för att förbÀttra ton och röst för framtida bitar.

– Jessica Baker frĂ„n AlignedSigns

Skapa varumÀrkesriktlinjer

Om du kommer att anstĂ€lla nĂ„gon för att göra din marknadsföring Ă„t dig – Ă€ven om du bara lĂ€gger ut en liten del av ditt företag – mĂ„ste du arbeta med dem. Skapa ett varumĂ€rkesriktlinjedokument som ger dem en uppfattning om dina demografiska mĂ„l, allmĂ€nna branschdetaljer och nĂ„gra sprĂ„k / uttalanden som du föredrar att de anvĂ€nder eller undviker. Se ocksĂ„ till att du korrekturlĂ€ser allt innan det gĂ„r live.

– Steven Buchwald frĂ„n Buchwald & Associates

Skapa en personlighetsguide

Även om jag inte Ă€r ett fan av outsourcing av innehĂ„ll, fungerar det hĂ€r tipset lika bra för interna innehĂ„llsproducenter som externa teammedlemmar. Stilguider har anvĂ€nts i Ă„rhundraden, men det dikterar inte ton eller personlighet. AffĂ€rsskrivande kan ta sĂ„ mĂ„nga olika toner idag. Jag föreslĂ„r att du avsiktligt skapar ditt företags personlighet och kodifierar den med exempel sĂ„ att innehĂ„llsproducenterna vet hur de ska hĂ„lla pĂ„ varumĂ€rket.

– Tony Banta frĂ„n VĂ„ga mycket

Redigera internt

Vi, som mÄnga av er, lÀgger ut en del av vÄrt skrivande. Oavsett om det Àr blogginlÀgg, innehÄll pÄ sidan eller pressmeddelanden gör vi alltid nÄgon form av redigering internt. Detta gör att vi kan lÀgga till den vÀlbekanta tonen vi föredrar. Redigeringarna Àr vanligtvis mycket subtila, och de sÀtter definitivt scenen för röstens konsistens.

– Ben Walker frĂ„n TransOutsourcing

AnvÀnd ett projektledningssystem

Även vid outsourcing av skrift eller annan innehĂ„llsutveckling organiserar vi projektet i Trello eller Basecamp sĂ„ att vi kan övervaka varje steg i processen och se till att det uppfyller varumĂ€rkesstandarderna pĂ„ vĂ€gen. Det finns inget vĂ€rre Ă€n att upptĂ€cka för sent att ett projekt saknade mĂ€rket.

– Emily Richett frĂ„n Richett Media

Skapa en referenspersona

FrĂ„ga dig sjĂ€lv (eller din klient): Om detta varumĂ€rke var en karaktĂ€r frĂ„n en film, tv-show, bok eller en kĂ€ndis, vem skulle det vara? Om du vill ta det lĂ€ngre, skapa din egen varumĂ€rkeskaraktĂ€r / profil som innehĂ„llsskapare kan referera till. ”

– Todd Giannattasio frĂ„n Transonic Media

LÀs mer om innehÄllsmarknadsföring hÀr pÄ Tech.Co.

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Young Entrepreneur Council (YEC) Àr en enda inbjudande organisation som bestÄr av vÀrldens mest lovande unga entreprenörer. YEC-medlemmar genererar miljarder dollar i intÀkter och har skapat tiotusentals jobb.

Utforska mer Se alla nyheter

TikTok slÄr ner pÄ viktminskningsannonser

TikTok har lagt nya begrĂ€nsningar pĂ„ viktminskningsannonser, …

Bethany Howell – för 6 dagar sedan

USA kommer djupt att begrÀnsa WeChat och avsluta TikTok-nedladdningar till söndag

USA har meddelat att TikTok och WeChat kommer att tas bort …

Adam Rowe – för 2 veckor sedan

TikTok godkÀnner Oracle-partnerskapstimmar innan Trump deadline

TikTok har Ă€ntligen hittat ett nytt hem, som ett partnerskap med …

Conor Cawley – för 3 veckor sedan

Facebook avslöjar planer för att stödja företag i svartÀgande

Facebook har meddelat att det lanserar nya …

Bethany Howell – för 1 mĂ„nad sedan

Ladda fler artiklar nÀra Skapa en webbplats? Se vÄra rekommendationer för de bÀsta webbplatsbyggarna att anvÀnda: BÀst pÄ test

Vi anvÀnder cookies. Genom att surfa pÄ vÄr webbplats godkÀnner du vÄr anvÀndning av cookies.