6 sÀtt Infographics kan öka din marknadsföring av innehÄll

Det Ă€r mer troligt att du kommer ihĂ„g en ny kontakt pĂ„ din telefon om du sparade deras information med deras ansikte snarare Ă€n deras namn. Varför? Din hjĂ€rna kan bearbeta bilder cirka 60 000 gĂ„nger snabbare – och mer effektivt – Ă€n text.

Detta Àr tanken bakom det mycket effektiva visuella innehÄllet i digital marknadsföring. Det Àr ocksÄ anledningen till att en sund digital marknadsföringskampanj alltid ska inkludera infografik som en marknadsföringsstrategi. Företagen vÀljer att anvÀnda dem av olika anledningar: förbÀttra varumÀrkesmedvetenheten, öka sociala andelar och generera trafik för webbplatser och bloggar.

Kontrollera hur företag och enskilda varumÀrken kan dra nytta av infografik som anvÀnds som en del av en marknadsföringskampanj för innehÄll.

Bra för SEO

LÀnkbyggnad Àr en av de viktigaste komponenterna i framgÄngsrika SEO-kampanjer. För detta ÀndamÄl kan infografik anvÀndas för att skapa och dela lÀnkar över flera plattformar, inklusive bloggar och sociala medieplattformar. En enda infografik med rÀtt information kan delas brett, Àven med liten anstrÀngning frÄn ditt slut.

Visuellt betyder ofta viral

Enligt en MDG Advertising-studie kan infografik och andra former av visuellt innehÄll generera över 95 procent visningar jÀmfört med innehÄll som bara Àr berett med vanlig text. Den övertygande karaktÀren av de bilder som presenteras pÄ infografik innebÀr att ditt innehÄll enkelt kan delas och har en enorm chans att bli viral mycket snabbt.

Infografik ökar varumÀrkesmedvetenheten

MDG Advertising-studien fann till och med att varumÀrken som anvÀnder infografik stÄr för att fÄ upp till 12% i trafik till följd av ökad varumÀrkesmedvetenhet. NÀr infografik skapas Àr det vanligt att inkludera information som namn och logotyp för företaget som har skapat infografiken. Detta ger ditt varumÀrke ett visuellt ansikte, som talar mer Àn bara text pÄ din blogg eller webbplats.

Komplettera marknadsföring av sociala medier

PÄ egen hand kan marknadsföring pÄ sociala medier hjÀlpa till att förbÀttra ditt varumÀrkes digitala nÀrvaro och fÄ leads. Men nÀr du lÀgger till infografik i mixen kan du enkelt ladda din marknadsföringskampanj för sociala medier oÀndligt. Visuellt innehÄll som infografik leder ofta till delningar, gillanden och kommentarer pÄ olika sociala medieplattformar vilket naturligtvis resulterar i ökat engagemang och förbÀttrad interaktion med din publik.

Förenklar komplexa innehÄll

En annan stor fördel med infografik Àr att de gör det möjligt för varumÀrken att dela upp komplex information i bitar av innehÄll som Àr lÀtt smÀltbara. Infografik Àr ocksÄ perfekt för varumÀrken som ofta hanterar komplexa produkter och tjÀnster som annars skulle vara omöjliga att förklara med andra metoder. Till exempel kan ett kommersiellt genom-sekvenseringsföretag representera stegen som Àr involverade vid analys av gener i en infografik i motsats till att förklara de komplexa stegen i klartext.

Primad för mobil

Smartphones, surfplattor och andra bÀrbara enheter Àr mer populÀra Àn nÄgonsin, vilket Àr en av anledningarna till att över hÀlften av alla videospel 2015 kom frÄn mobila enheter. Fotodelning av sociala plattformar som Instagram och Snapchat Àr ocksÄ starkt beroende av mobilanvÀndare, vilket gör infografik och andra bilder till ett kritiskt verktyg för varumÀrken som vill dra nytta av spridningen av mobil.

Sammantaget Àr infografik ett effektivt sÀtt att visuellt representera ditt varumÀrke pÄ en alltmer konkurrensutsatt marknad. De ger varumÀrken möjlighet att paketera information pÄ ett underhÄllande och visuellt tilltalande sÀtt, vilket gör det möjligt för marknadsförare att fÄnga potentiella kunders uppmÀrksamhet. Om du letar efter en utgÄngspunkt och infografiska idéer kan följande Infographic hjÀlpa dig att skapa nÄgra idéer för din kampanj.

Infographics Idéer

Infographic med tillstÄnd av Infobrandz.com

LÀs mer om marknadsföring av sociala medier för ditt företag pÄ Tech.Co