6 sÀtt kvinnliga företagare hittar inspiration

6 sÀtt kvinnliga företagare hittar inspiration

I hennes bok, Lean In: Women, Work and the Will to Lead, Sheryl Sandberg konstaterar att hon har sett mÄnga kvinnliga entreprenörer i Silicon Valley och runt om i vÀrlden med talang, kunskap, fÀrdigheter och till och med erfarenheter som driver framgÄng, men ÀndÄ helt tvivlar pÄ deras förmÄgor.

HÀr Àr sex sÀtt att bygga ditt sjÀlvförtroende och hitta inspiration:

Arbeta med en mentor

Som en trÀnare som arbetar med en idrottsman Àr en mentor dÀr för att vara en cheerleader, advokat, förnuftens röst och en-personers sjÀlvförtroende.

Min mentor har hjÀlpt mig att visualisera vad jag vill uppnÄ och gett vÀgledning som har lett till att jag uppnÄtt olika mÄl. Hon sÄg saker som jag inte kunde se och gav vÀg och steg. NÀr jag vÀl hade uppnÄtt dessa mÄl kÀnde jag mig sÀker pÄ att jag kunde ta nÀsta uppsÀttning som vi utvecklade. Medan vissa saker inte har fungerat har min mentor alltid varit dÀr som min quarterback pÄ mÄndag morgon för att bedöma vad som gick fel. Hon har hjÀlpt mig att förstÄ vad jag kunde ha gjort annorlunda snarare Àn att bara skylla pÄ mig sjÀlv som jag gjorde tidigare.

Hitta en mentor som Àr fokuserad pÄ din bransch sÄ att deras kunskap, kontakter och erfarenhet kan ge fördelar som driver dig framÄt.

Omge dig med smarta, positiva kvinnor och mÀn

Utöver min mentor har det varit en ovÀrderlig förtroendeförstÀrkare att spendera tid med positiva mÀnniskor. FrÄn min entreprenörfyllda familj till kollegor som jag har trÀffat de senaste Ären har jag mÀnniskor som stöder mig sÄ att jag inte Àr rÀdd för att misslyckas eller prova nÄgot nytt.

Delta i branschevenemang, volontÀrprogram och andra sociala evenemang dÀr du kan interagera med positiva mÀnniskor. Undvik negativa mÀnniskor som bara fÄr dig att tvivla pÄ dig sjÀlv eller ge dig skÀl att inte driva saker. Att ha en positiv atmosfÀr runt dig fÄr dig att tro att du kan göra vad som helst. Och nÀr du vÀl har lyckats Àr ditt supportteam dÀr för att fira dessa vinster med dig, vilket ytterligare ökar ditt sjÀlvförtroende.

GÄ kurser och gÄ till seminarier

Det finns en anledning till att de sÀger att kunskap Àr makt. Att lÀra dig mer och lÀgga till fÀrdigheter relaterade till din bransch ökar ditt vÀrde för andra och ger dig möjlighet att fatta beslut och vidta ÄtgÀrder. Andra fÀrdigheter som Àr viktiga inkluderar tal, förhandlingar och konfliktlösning, som alla bygger förtroende nÀr du förbÀttrar dem. I grund och botten, ju mer du vet, ju mer du kan göra, desto mer mÄr du bra med ditt sjÀlvvÀrde och desto mer sjÀlvsÀker blir du.

Eftersom jag Àr sÄ upptagen med jobbet tar jag onlinekurser och seminarier. Jag deltar ocksÄ i workshops och konferensdiskussioner relaterade till min bransch som rekommenderas av min mentor och nÀtverkskrets.

GÄ utanför din komfortzon

Det kan vara skrÀmmande att gÄ ut och göra nÄgot helt annat Àn vad du Àr van vid, men nÀr du vÀl gör det Àr det ingen tvekan om hur sÀker du kommer att kÀnna dig. Det var denna kÀnsla av att vara pÄ toppen av vÀrlden som kom över mig efter min första presentation pÄ en konferens.

Som kvinnor ska vi inte hÄlla oss till tilldelade roller eftersom vi kÀnner att det Àr det vi Àr bra pÄ. I verkligheten kan vi göra sÄ mycket mer att ingen nÄgonsin uppmuntrat oss att göra. Registrera dig för nÄgot du aldrig skulle göra och komma igenom det. Du kommer att uppleva en ökad kÀnsla av sjÀlvförtroende.

Delta i en social orsak

Att engagera sig i organisationer och grupper som involverar alla typer av mÀnniskor kan ocksÄ vara en sjÀlvförtroende. För mig har deltagande i sociala orsaker gjort det möjligt för mig att trÀna offentligt talande. Detta förtroende har spridit sig över till andra aspekter av mitt liv dÀr jag stÄr inför liknande situationer.

Sociala orsaker som allmÀnhetskampanjer och ideellt arbete Àr ofta mer mottagliga för att ha kvinnligt ledarskap, eftersom mÄnga kvinnor uppvisar egenskaper som kÀnslighet, vÄrd och empati. Att gÄ in i en ledarroll med en social sak Àr lÀttare eftersom passionen tar över all brist pÄ förtroende som kan ha funnits.

AnvÀnd bekrÀftelser och uppmÀrksamt tÀnkande

Förtroende Àr rent mentalt, sÄ det hjÀlper dig att övertyga dig sjÀlv om att du Àr sÀker. Du kan göra detta genom positiva bekrÀftelser.

Mindful thinking Àr ett annat verktyg som fungerar bra för mig. Jag visualiserar hur det ser ut att uppnÄ nÄgot som Àr viktigt men som orsakar mig oro. Jag ser mig sjÀlv vinna pÄ det och utstrÄlar sjÀlvförtroende medan jag gör det. Att göra detta nÄgra gÄnger innan du möter det som gör dig orolig kan vÀnda ditt mentala perspektiv. Om jag tror att jag Àr sÀker, kÀnner jag mig sÀker. Det krÀver övning, men det fungerar.

LÀs mer inspirerande artiklar pÄ TechCo