6 typer av teknik för att spÄra din tonÄringförare

6 typer av teknik för att spÄra din tonÄringförare

FörÀldrar vet med egna ögon hur kopplade tonÄringar Àr till sina smartphones. De ser det varje dag, oavsett om de smsar vÀnner till middagsbordet, tittar pÄ Snapchats i bilens baksÀte eller spelar Pokémon Go nÀr de gÄr nerför trottoaren.

SÄ nÀr det Àr dags för dem att fÄ sitt körkort Àr sÀkerhet ett stort problem. FörÀldrar kanske kÀnner till farorna med distraherad körning, men de vill veta att deras tonÄrschaufförer ocksÄ Àr medvetna om riskerna. Lyckligtvis finns det teknik att vÀnda sig till för att se till att din tonÄring kör sÀkert.

Gadgets i fordonet

Det finns flera prylar i bilen som kan anvÀndas för att spÄra din tonÄrs körning. Naturligtvis, innan du börjar spÄra, se till att fÄ ditt samtycke först.

OnStar Family Link

OnStar har en Family Link-tjÀnst som lÄter dig se placeringen av lÀnkade fordon pÄ en online-karta. Du kan ocksÄ fÄ textaviseringar med bilens plats baserat pÄ dag och tid. Detta Àr ett bra sÀtt att se till att din tonÄringförare anlÀnde sÀkert, sÀrskilt om de ofta glömmer att skriva eller ringa för att berÀtta för dig.

Family Link kan lÀggas till i vilken OnStar-plan som helst för en nominell mÄnadsavgift. Kostnad: $ 3,99 per mÄnad med OnStar-plan som börjar pÄ $ 199,90 per Är.

MOTOSĂ€kerhet

MOTOsafety Àr en tjÀnst som hÄller reda pÄ var din tonÄringförare finns. Enheten ansluts under bilens streck och visar bilens plats i realtid. Det genererar ocksÄ varningar för osÀkra körbeteenden som hastighet, hÄrd bromsning och överdriven acceleration sÄ att du kan coacha din tonÄringförare.

Du kan ocksÄ fÄ underhÄllsuppdateringar pÄ fordonet och tjÀnsten skickar till och med din tonÄringförare ett dagligt körkortrapport sÄ att de kan se hur de förbÀttras över tiden. Kostnad: $ 19,99 per mÄnad med en engÄngsavgift pÄ $ 79,99 för enhet

RĂ€ffla

Groove pluggar in under bilens ratt och ansluter förarens mobiltelefon till ett moln, vilket förhindrar alla inkommande sms, samtal eller meddelanden medan din tonÄring kör. Groove skickar ocksÄ meddelanden till dig, eller den som försöker kontakta dem och sÀger att din tonÄring kör och inte Àr tillgÀnglig just nu. NÀr din tonÄring slutar köra fÄr de alla meddelanden de missat.

Groove Àr ett utmÀrkt alternativ för förÀldrar som vill se till att deras tonÄring eller nÄgon förare inte kan anvÀnda sin telefon under körning. Kostnad: Under utveckling, förvÀntad kostnad $ 5- $ 10 per mÄnad

Mobilappar

Det finns flera mobila appar tillgÀngliga för att mÀta körförmÄga pÄ vÀgen. Mobilsensorer kan upptÀcka nÀr en telefonanvÀndare kör och med dessa appar kan du förbÀttra dina sÀkra körförmÄga.

EverDrive

EverDrive Àr en gratis mobilapp som automatiskt ringer distraktion, hastighet, acceleration, kurvtagning och bromsning. Den betygsÀtter sedan förare pÄ de fem kategorierna och tilldelar dem en körpoÀng som baseras pÄ deras senaste tvÄ veckors körning. Det som Àr bra med den hÀr appen Àr att förÀldrar kan anvÀnda den för att tÀvla med sina tonÄrsförare om högsta sÀkra körpoÀng.

TÀvlingsaspekten gör den hÀr tekniken till ett roligt val eftersom det inte handlar sÄ mycket om att mamma eller pappa spÄrar dig, eftersom det handlar om en tÀvling om bÀttre poÀng. FörÀldrar kan till och med erbjuda en belöning eller pris för den som har högst poÀng i slutet av en viss tidsperiod för att öka incitamentet. Detta tillvÀgagÄngssÀtt uppmuntrar förare pÄ ett positivt sÀtt istÀllet för att skicka varningar till mamma eller pappa. Kostnad: Gratis.

AT&T DriveMode, Spring Drive First och Verizon’s Hum

Vissa mobiltelefonleverantörer erbjuder ocksÄ appar för att skydda din tonÄringförare. AT&T DriveMode Àr en gratis mobilapp som hjÀlper din tonÄring att undvika störningar pÄ vÀgen. Det tystar alla texter och varningar och svarar automatiskt pÄ dem som försöker nÄ dem sÄ att de vet att de kör. Sprint Drive First gratis mobilapp fungerar pÄ samma sÀtt.

Dessutom Ă€r Verizon’s Hum ett abonnemangsbaserat program som ocksĂ„ övervakar tonĂ„rsförare och skickar varningar om plats och hastighet. Kostnad: AT&T DriveMode och Sprint Drive First, gratis; Verizon’s Hum, $ 10 per mĂ„nad, engĂ„ngsavgift pĂ„ $ 20 och engĂ„ngsavgift pĂ„ $ 29,99 för en 2-Ă„rig prenumeration.

Cellkontroll

Cellcontrol anvÀnder en gadget i bilen och en mobilapp för att förbÀttra din tonÄrs körbeteende. Det blockerar möjligheten att sms, mejla och anvÀnda din telefon medan du kör och skickar varningar om plats och hastighet. Kostnaden för tjÀnsten beror pÄ antalet fordon du vÀljer att ansluta. Kostnad: $ 129 engÄngsavgift, ansluter till gratis mobilapp.

Foto: Flickr / State Farm