6 vÀsentliga delar av stora hemsidor

6 vÀsentliga delar av stora hemsidor

Har vi glömt hemsidor? Det verkar som om varje artikel om webbdesign, marknadsföring av innehĂ„ll eller CRO fokuserar pĂ„ mĂ„lsidor. Även om dessa sidor verkligen Ă€r viktiga Ă€r din hemsida i huvudsak flaggskeppet pĂ„ din webbplats. Ge den den omsorg och uppmĂ€rksamhet som den förtjĂ€nar genom att se till att dessa sex element Ă€r nĂ€rvarande.

Relevanta bilder

Det Àr svÄrt att avgöra vilken som Àr vÀrre, en hemsida som inte har nÄgra bilder eller en som anvÀnder bilder som absolut inte har nÄgot att göra med de produkter eller tjÀnster som erbjuds. Din hemsida Àr troligen den första sidan pÄ din webbplats som mÀnniskor ser om de hittar din webbplats med hjÀlp av en sökmotor. Varför skulle du inte anvÀnda det utrymmet som en plats för att markera vad du Àn har att erbjuda. AnvÀnd uppdaterade högkvalitativa bilder som visar besökare vad du kan göra.

Kontaktinformation

NÀr mÀnniskor surfar in pÄ din hemsida borde de kunna göra följande:

Kontakta dig via telefon eller e-post Hitta din plats för tegel och murbruk Navigera till den platsen

Eftersom sÄ mÄnga internetanvÀndare Àr pÄ mobilen letar de ofta efter information som gör att de kan kontakta nÄgon eller lÀra sig att hitta dig nÀr de besöker webbplatser.

Sociala medier ikoner

Ge besökare möjlighet att ansluta till dig pĂ„ sociala mediekanaler genom att tillhandahĂ„lla ikoner och lĂ€nkar som leder till dina sociala mediasidor. Förutom att anvĂ€nda ikoner, sĂ„ att besökare kan följa dig eller gilla din sida, bör du ocksĂ„ tillhandahĂ„lla delningsknappar ocksĂ„. Om du anvĂ€nder WordPress eller ett annat CMS, övervĂ€g att anvĂ€nda plugins som ocksĂ„ underlĂ€ttar social delning och uppföljning. Aaron Enright frĂ„n HyperCube sĂ€ger: ”Kunder vill komma till din webbplats för att lĂ€ra dig om dina produkter och eventuellt göra ett köp. NĂ€r det gĂ€ller bindning med ditt varumĂ€rke föredrar de att göra det pĂ„ sociala medier. ”

Intuitiv navigering

HÀr Àr ett bra sÀtt att testa anvÀndarupplevelsen pÄ din hemsida. Hitta nÄgon som Àr helt okÀnd med din webbplats och ge dem en lista över saker som de borde kunna göra frÄn din hemsida. Om det tar mer Àn tio sekunder för dem att rÀkna ut varje steg saknas nÄgot i din UX-design. Kom ihÄg att mÀnniskor, sÀrskilt förstagÄngsbesökare, inte kommer att spendera mycket tid pÄ att ta reda pÄ hur de kan ta sig runt pÄ din webbplats, sÀrskilt om de har andra alternativ. I de flesta fall har de andra alternativ.

Ett prenumerationsformulÀr

MÄnga webbdesigners hÄller endast prenumerationsformulÀr pÄ mÄlsidor. Varför fÄ mÀnniskor att ta ett extra steg för att ta reda pÄ hur de prenumererar om de Àr villiga att göra det frÄn din hemsida. Om mÀnniskor Àr villiga att gÄ in i tratten pÄ din hemsida, lÄt dem i alla fall göra det. Var noga med att följa bÀsta praxis genom att hÄlla formulÀret kort och enkelt.

Inga brutna lÀnkar

Trasiga lĂ€nkar var som helst pĂ„ din webbplats Ă€r ett verkligt problem. NĂ€r de Ă€r pĂ„ din hemsida Ă€r det Ă€nnu vĂ€rre. Din hemsida liknar i huvudsak ditt hem. Det spelar ingen roll om resten av ditt hus Ă€r i ordning, folk kommer att komma ihĂ„g att ditt frĂ€mre rum var en röra. Ännu vĂ€rre, trasiga lĂ€nkar kan ge besökarna intrycket att din webbplats Ă€r dĂ„ligt underhĂ„llen. Detta kan orsaka problem med förtroende. Skulle du kĂ€nna dig bekvĂ€m att göra ett köp pĂ„ en webbplats dĂ€r underhĂ„llet uppenbarligen saknades? Lyckligtvis finns det mĂ„nga verktyg som kan hjĂ€lpa dig att identifiera trasiga lĂ€nkar sĂ„ att du kan fixa dem.

En vÀldesignad hemsida Àr nyckeln för att fÄ besökare att öka deras engagemangsnivÄ med dig. Om du ser till att din webbplats innehÄller alla element ovan, kommer dina kunder att kÀnna sig trygga i din förmÄga att betjÀna dem, och de kommer att veta vad de ska göra för att frÀmja deras förhÄllande till dig.