6 verktyg för ett livligt onlineforum pÄ din startwebbplats

6 verktyg för ett livligt onlineforum pÄ din startwebbplats

Vill du ta din leadgenerering och vĂ„rdkampanjer till nĂ€sta nivĂ„? Ett sĂ€tt att öka engagemanget för dina besökare Ă€r att fĂ„ dem att delta i en aktiv gemenskap. Inte bara kommer ett onlineforum att starta diskussioner om ditt varumĂ€rke, det kommer ocksĂ„ att ge dina anvĂ€ndare en anledning att fortsĂ€tta komma tillbaka – vilket ger nytt innehĂ„ll gratis exponering.

Lyckligtvis behöver du inte vara Mark Zuckerberg för att utforma en plattform som kommer att vÄrda en aktiv gemenskap. Nedan finns de verktyg du behöver för att bygga, köra och underhÄlla ditt eget onlineforum utan att behöva skriva kod.

bbPress

Om du byggde din startwebbplats DIY-stil, Ă€r det en god chans att du valde WordPress som ditt centrala CMS. I sĂ„ fall Ă€r det enklaste sĂ€ttet att bygga ett forum för din webbplats att anvĂ€nda bbPress – ett gratis plugin som integreras direkt med din huvudsakliga instrumentpanel. NĂ€r du vĂ€l har aktiverat kan du skapa flera forumavsnitt som produkter, community support, allmĂ€nna Ă€mnen och sĂ„ vidare.

vBulletin

Även om bbPress har allt du behöver för att bygga och hantera din online-community kan du vĂ€lja en mer omfattande community-plattform som vBulletin. Detta ger dig tillgĂ„ng till anvĂ€ndbara funktioner som kontosĂ€kerhet, medlemsgrupper, omröstningar och ett antal andra tillĂ€gg.

Trots det djupa gemenskaps- och personaliseringsfunktionerna som finns i vBulletin Àr det förvÄnansvÀrt enkelt att installera och anvÀnda. Allt kan modifieras och hanteras frÄn en enda kontrollpanel. Och precis som bbPress kan den anvÀndas för att ge dina anvÀndare community-driven support.

Muut

Muut Àr det tredje alternativet du bör övervÀga om du vill bygga en onlineforumsektion pÄ din företagswebbplats. Det Àr lite mer avancerat Àn bbPress nÀr det gÀller funktioner, men det har inte den höga prislappen som kommer med vBulletin. Faktum Àr att den för alltid fria planen för Muut redan gör att du kan ta emot obegrÀnsade anvÀndare och anpassa ditt forum sÄ att det passar ditt varumÀrke.

Muut-plattformen fokuserar pĂ„ att ge diskussioner, antingen via stationĂ€ra eller mobila enheter, för att hĂ„lla kunderna tillbaka. Produktfoton, företagsnyheter, blogginlĂ€gg – allt som finns pĂ„ din webbplats blir öppet för anvĂ€ndarkommentarer. Och för att avsluta allt presenteras allt pĂ„ ett organiserat, rent och funktionellt sĂ€tt.

Inxy CDN

NÀr din online-community samlar anvÀndare kommer det sÄ smÄningom att ta sin vÀgtull pÄ din webbplattform, sÀrskilt om du tillgodoser tusentals medlemmar frÄn olika delar av vÀrlden. För att bevara prestanda pÄ din webbplats kan du anvÀnda Inxy för att omdirigera trafik genom ett globalt distribuerat nÀtverk av servrar.

Kom ihÄg att ha en lÄngsam webbplats Àr ett sÀkert sÀtt att irritera dina anvÀndare och förstöra rykte som ditt starts varumÀrke. Enligt statistiken klickar nÀstan hÀlften av onlinebesökarna omedelbart frÄn en webbplats om det tar mer Àn 3 sekunder att ladda. Genom att köra din webbplats via ett CDN kan du hÄlla din online community levande Àven under hektiska tider.

CleanTalk

Varhelst det finns möjlighet att skicka kommentarer kommer det alltid att finnas spammare som kommer att förstöra upplevelsen för legitima anvĂ€ndare. Även om tredjepartsplattformar som Muut och vBulletin har inbyggda anti-spam-funktioner, Ă€r bbPress beroende av ytterligare plugins som CleanTalk för att stoppa robotar frĂ„n att översvĂ€mma dina forum.

OptinMonster

Att ha ett onlineforum pÄ din företagswebbplats kan förkorta försÀljningscykeln avsevÀrt. Detta beror pÄ att dina aktiva communitymedlemmar, som bestÄr av dina administratörer och aktiva anvÀndare, ger en varm miljö som ökar förtroendet hos nya leads i ditt varumÀrke. Med OptinMonsterkan du ta kundrelationer ett steg lÀngre genom att omedelbart be dem att prenumerera pÄ ditt nyhetsbrev.

LÀs mer om kodning hÀr pÄ Tech.Co