7 bokförslag frÄn tekniska entreprenörer

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Idag Àr LÀs en bokdag, och vilket bÀttre sÀtt att fira Àn genom att förstÀrka din lÀslista. För att göra detta frÄgade vi teknologimiljön vad nÄgra av deras favoritböcker eller mest inflytelserika böcker var i deras liv. Medan vi fick mer Àn 100 visade dessa sju en blandning av affÀrsmannaskap, underhÄllning och livslektioner. Om det inte rÀcker att lÀsa en bokdag har du ocksÄ Köp en bokdag imorgon och pÄ fredagen Àr det lÀskunnighetsdagen.

Har du en viss bok som du tycker att vÄrt samhÀlle borde lÀsa? LÀmna ditt förslag i kommentarerna eller twittra det pÄ oss.

Jag kan lĂ€tt ge dig en affĂ€rs- eller ledarbok, men Ă€rligt talat Ă€r min favoritbok genom tiderna Fjodor Dostojevskijs brott och straff. Jag har aldrig lĂ€st en bok som mer detaljerat beskriver psykisk Ă„ngest och inre oro Ă€n den hĂ€r. Dostoyevsky fĂ„r dig nĂ€stan att tro att du har begĂ„tt brottet. Jag lĂ€ste Brott och straff pĂ„ college och lĂ€ste förmodligen om det vart femte Ă„r … det Ă€r lysande.

Min favoritbok Ă€r Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies av Nick Bostrom. Boken diskuterar hur maskiner kan övertrĂ€ffa mĂ€nniskor i intelligens och sĂ„ smĂ„ningom förstöra oss. Även om det kanske lĂ„ter galet, tar boken ett mycket pragmatiskt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för att analysera alla möjliga scenarier som kan spela ut och hur vi ska vara beredda att hantera var och en – tanken i en tid nĂ€r artificiell intelligens vĂ€xer snabbare Ă€n nĂ„gonsin .

Min favoritbok Àr Sam Waltons Made In America. Anledningen till att jag Àlskar den hÀr boken sÄ mycket Àr att den grundar historien om en av de mest ikoniska företagen i vÀrlden. Varje gÄng jag ser det pÄ min bokhylla Àr det en pÄminnelse om att vara blygsam, ödmjuk och lÀra sig vÀrdet av en dollar och skapa den amerikanska drömmen.

Det hÀnder mycket innovation runt om i vÀrlden och hundratals Är av information om att skapa och organisera team som inte förÀndras i grunden. Trots att den skrevs för över trettio Är sedan, innehÄller High Output Management av Andrew S. Grove en mÀngd kunskap som fortfarande Àr relevant för nystartade företag idag.

Det finns ofta sĂ„ mycket negativitet kring oss personligen och runt om i vĂ€rlden. ÄndĂ„ visar forskning att nĂ€r vi Ă€r positiva blir vĂ„ra hjĂ€rnor mer engagerade, kreativa, motiverade, energiska, elastiska och produktiva pĂ„ jobbet och i vĂ„ra personliga liv. The Happiness Advantage av Shawn Achor ger tips och hjĂ€lper till att omskola vĂ„ra hjĂ€rnor för att fĂ„ en mer positiv instĂ€llning.

Jag lĂ€ste nĂ„got frĂ„n Hur lĂ„ter det nĂ€r du kan Ă€ndra dig? av Seth Godin varje dag, vilket inte Ă€r en liten uppgift med tanke pĂ„ att den Ă€r 11 ”B x 15” L x 3 ”H och vĂ€ger 15 kg. Det hjĂ€lper mig att bĂ€ttre förstĂ„ min egen historia och erbjuder ett nytt perspektiv pĂ„ historien jag kommer att skapa varje dag. Seth Ă€r en transparent författare som delar om sin egen rĂ€dsla, missade möjligheter, fasthet och vad som Ă€r möjligt – allt jag kan identifiera mig med och relatera till pĂ„ nĂ„gon nivĂ„. Inspirationen han ger genom sin balans mellan intelligens, visdom, Ă€rlighet och roligt fĂ„r mig att komma tillbaka varje dag. LĂ€rande Ă€r en livslĂ„ng resa – en jag Ă€lskar att vara pĂ„!

Hitchhikers Guide to the Galaxy slĂ„r lĂ„ngt över sin vikt nĂ€r det gĂ€ller att avge oavsiktlig visdom för livet och affĂ€rer. Faktum Ă€r att dess öppningssalva kan fungera som en utmĂ€rkt guide för att hantera de flesta affĂ€rskriser, som i “Don’t Panic!” Med tungan implanterad i kinden trycker det oss att ifrĂ„gasĂ€tta alla vĂ„ra rutiner och ritualer – vilket faktiskt understryker den subtila galenskapen hos de flesta av vĂ„ra antaganden i livet och nĂ€ringslivet. Vill du till exempel hellre Ă€ta ett djur som inte vill Ă€tas, eller Ă€ta ett djur som föddes upp för att bli Ă€tit? En viktig takeaway Ă€r att vi hela tiden ska strĂ€va efter att ta ett nytt perspektiv pĂ„ gamla frĂ„gor. Styrka kan ofta vara svaghet och vice versa, och det beror ofta helt enkelt pĂ„ hur du ser pĂ„ det. Men mest av allt bekrĂ€ftar boken att livet bara Ă€r ett magnifikt experiment, hur som helst, sĂ„ fortsĂ€tt och prova nya upplevelser och tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt.

Vad Àr din favoritbok? Tweet pÄ oss eller berÀtta nedan!

LÀs mer om pÄgÄende trender pÄ TechCo