7 delar av en stor e-handelslandningssida

7 delar av en stor e-handelslandningssida

En mÄlsida Àr onlineekvivalenten för en butiksfront i den fysiska vÀrlden. Det Àr konsumentens första intryck av ditt företag, och du har ungefÀr sju sekunder pÄ dig att fÄnga den genomsnittliga webbanvÀndarens uppmÀrksamhet innan de navigerar nÄgon annanstans. Det Àr absolut nödvÀndigt att du ger en upplevelse som Àr inbjudande och intuitiv för anvÀndaren, eftersom all frustration eller förvirring kan leda till att en försÀljning förloras.

För detta ÀndamÄl har vi tillhandahÄllit de sju elementen pÄ framgÄngsrika e-handelslandningssidor sÄ att du kan fÄnga deras uppmÀrksamhet innan det Àr för sent.

Transparent navigering

Av de olika typerna av webbsidor Àr en mÄlsida för e-handel den som bör ge minst motstÄnd mellan konsumentens ankomst och deras förmÄga att agera. En allmÀn tumregel för navigering Àr att det inte tar mer Àn tre musklick att komma frÄn vilken sida som helst pÄ din webbplats till den avsedda destinationen.

Det betyder att nĂ€r du funderar pĂ„ hur din mĂ„lsida kommer att lĂ€nka till sidor djupare in pĂ„ webbplatsen, eliminerar du onödiga omvĂ€gar som kan leda dem bort frĂ„n den viktiga “köp nu” -knappen.

Ämne över blixt

MÄnga webbdesigners gör misstaget att de tror att du behöver blinka knappar eller vilseledande lÀnkar för att fÄ konsumenter att köpa saker. Om sÄ Àr fallet Àr chansen att deras produkter helt enkelt inte Àr av hög kvalitet. Förutsatt att din Àr, blir ditt jobb att ge anvÀndarna sÄ mycket relevant information pÄ sidan som möjligt.

Observera dock att nyckelordet hĂ€r Ă€r “relevant information”, vilket betyder det som hjĂ€lper dem i deras köp. Det betyder inte att bombardera dem med försĂ€ljningsplatser bortom fakta, utan att strĂ€va efter intelligent och övertygande kopia.

AnvÀnd utrymme effektivt

PÄ mÄlsidor, eller vilken webbsida som helst, mÀts effektiviteten genom att anvÀnda det tillgÀngliga vita utrymmet. De flesta anvÀndare granskar en sida uppifrÄn till vÀnster till nedre högra, sÄ du bör ha de viktigaste informationsbitarna i den ordningen.

Det bör finnas möjligheter för anvÀndaren att gÄ dit du vill ha dem pÄ vÀgen, antingen via lÀnkar eller knappar. Bildtunga mÄlsidor med mycket vitt utrymme anvÀnder alla möjligheter att leda konsumenter mot ett köp.

Undvik tekniska problem

Det finns viss förmÄnlighet med andra typer av sidor nÀr det gÀller 404-fel och liknande, men e-handelsanvÀndare har vanligtvis lÄg tolerans för sÄdana problem.

En lÀnk som inte leder nÄgonstans eller en knapp som inte fungerar kan ge intrycket att din webbplats inte kan lita pÄ sin kreditkortsinformation. Omfattande test rekommenderas.

Samla recensioner

Slutresultatet för e-handelssidor Àr naturligtvis konverteringen. Detta innebÀr monetÀrt utbyte mot antingen en produkt, en prenumeration eller en tjÀnst. Att inte konvertera Àr dock inte en total förlust. Mycket av e-handelns framgÄng Àr baserad pÄ marknadsföring, och mycket av onlinemarknadsföring samlar e-postadresser för konsumenter sÄ att du kan nÀrma dig dem frÄn olika vinklar.

En potentiell kund kan besluta mot ett köp nÀr som helst, men de kan pÄverkas av en mÄlsida som innehÄller positiva recensioner frÄn nöjda kunder.

AnvÀnd sociala medier

Detta borde vara en bra idé för alla webbsidor i den moderna eran. Mycket av hur du genererar affÀrer online kommer frÄn besökare som delar dina produkter med sina vÀnner och familj. I sjÀlva verket Àr mun till mun ett kraftfullt verktyg.

Du kan dra nytta av detta genom att göra din mÄlsida enkel att dela pÄ de olika plattformarna. Faktum Àr att webbplatser som Twitter och Facebook har marknadsföringsverktyg tillgÀngliga för att rikta sig till tidigare besökare och pÄminna dem om varför de var intresserade nÀr de blÀddrar i deras nyhetsflöden.

VĂ€lj bilder noggrant

Detta Àr en av de viktigaste aspekterna av en e-handelslandningssida, eftersom produktkunder vanligtvis behöver visuell bekrÀftelse av produkterna innan de gör ett köp. VÀrdplattformar kan begrÀnsa kvaliteten pÄ dina bilder beroende pÄ tillgÀngligt utrymme, vilket gör smart komprimering och webboptimerade filtyper ett mÄste.

Oavsett deras kvalitet, se till att bilderna matchar ditt varumÀrke och presentera de mest attraktiva sidorna för din fysiska produkt.

LÀs mer om e-handel hÀr pÄ Tech.Co