7 livsmedel som hjÀlper dig att sova pÄ natten

I hennes bok Sömnrevolutionen, Arianna Huffington diskuterade den stÀndigt vÀxande sömnbristen i vÄrt land och hur bristen pÄ en god natts sömn pÄverkar en hÀlsosam livsstil, produktivitet pÄ jobbet och till och med vÄra personliga relationer.

Medan vissa mÀnniskor kan vÀnda sig till sömnteknik för att hjÀlpa dem att fÄnga nÄgra Zs, rekommenderar lÀkare att ta lite hÀlsosam mat innan du slÄr pÄ kudden. Dr. Karampahtsis, naturlÀkare och grundare av ProlifeStream, föreslÄr att maten vi konsumerar före lÀggdags kan hjÀlpa oss att komma till och sova.

Valnötter

University of Texas forskare fann att valnötter innehÄller sin egen melatoninkÀlla. Valnötter Àr en bra kÀlla till tryptofan, en sömnförstÀrkande aminosyra som hjÀlper till att göra serotonin och melatonin som kan hjÀlpa dig att somna snabbare.

Mandlar

En studie publicerad i Journal of Orthomolecular Medicine fann att nÀr kroppens magnesiumnivÄer Àr lÄga gör det det svÄrare att somna. Genom att Àta nÄgra mandlar, som Àr rika pÄ magnesium, kan du utlösa en lugn effekt och hjÀlpa dig att sova i god kvalitet.

Kamomillte

Enligt forskare Àr att dricka te associerat med en ökning av glycin, en kemikalie som slappnar av nerver och muskler och fungerar som ett lindrande lugnande medel. Kamomillte har en lugnande effekt som kan hjÀlpa din hjÀrna att slappna av och somna.

Avokado

LÄgt magnesium kan orsaka Ängest, irritabilitet och muskelkramper, allt som stör sömnen. Avokado Àr kÀnd för att vara rik pÄ magnesium, och en liten portion av denna lÀckra frukt före sÀngen kan hjÀlpa till att slappna av i dina muskler och nervsystem.

Protein

Proteiner innehÄller en högre mÀngd aminosyraglycin som har en avslappnande och lugnande effekt pÄ nervsystemet och musklerna. Genom att ha lite protein före sÀngen som kalkon, kyckling eller Àgg kan du hjÀlpa din kropp att slÄ sig ner.

Hummus

Medan du inte kan ha Thanksgiving kalkon varje dag för att sÀtta dig i en matkoma, Àr hummus gjord av kikÀrter (Àven kallad garbanzo bönor) ocksÄ en bra kÀlla till tryptofan som kan hjÀlpa dig att sova och sova.

Passionsfruktte

En australisk studie visade att dricka en kopp passionsfruktte en timme före sĂ€ngen hjĂ€lpte mĂ€nniskor att sova mer sundt. Forskare tror att Harman-alkaloider – kemikalier som finns i höga halter i blomman – verkar pĂ„ ditt nervsystem för att göra dig trött.