7 sÀtt att tjÀna pengar pÄ din blogg

7 sÀtt att tjÀna pengar pÄ din blogg

Om du har en webbplats eller blogg som genererar en anstÀndig mÀngd trafik kan du ocksÄ generera mycket pengar frÄn ditt innehÄll.

Med sÄ mycket innehÄll pÄ internet idag har det i grund och botten blivit en dröm som gÄr i uppfyllelse för annonsörer och alla som vill sÀlja nÄgot online. Webbplatser och bloggar kan enkelt tjÀna pengar pÄ deras innehÄll genom att anvÀnda affiliate-marknadsföring, Google AdSense och mÄnga andra metoder för intÀktsgenerering.

Idag ska vi titta pÄ sju olika sÀtt att börja tjÀna pengar pÄ din webbplats, din publik och skapa vÀrdefullt innehÄll i processen. Var och en av dessa intÀktsgenereringsmetoder Àr unik pÄ sitt eget sÀtt, sÄ se till att vÀlja den bÀsta för din publik samtidigt som du ger vÀrde och inte tar bort det faktiska innehÄllet pÄ din webbplats.

Affiliate marknadsföring

Affiliate marketing Àr ett av de vanligaste och mest framgÄngsrika sÀtten att tjÀna pengar pÄ en webbplats eller blogg. Hur affiliate marketing fungerar Àr ganska enkelt. MÄnga webbplatser och varumÀrken har ett affiliateprogram som du kan gÄ med i, vilket sedan ger dig en lÀnk till spÄrning av affiliate. För varje lead, försÀljning eller ÄtgÀrd du skickar till en specifik webbplats tjÀnar du sedan en provision. Det fantastiska med affiliate-marknadsföring Àr att det lÄter dig ansluta till nÄgra av de största namnemÀrkena i vÀrlden idag, samtidigt som du inte behöver behÄlla nÄgot lager eller behandla nÄgra direkta bestÀllningar.

Google Adsense

Google har för nÀrvarande miljontals annonsörer som betalar per klick för att visas i sökresultaten. Google AdSense Àr ett reklamprogram som gör det möjligt för webbplatsÀgare och bloggare att fÄ Ätkomst till samma katalog av annonsörer, men att faktiskt lÄta sÄdana annonser placeras pÄ deras webbplats. WebbplatsÀgare som anvÀnder Google AdSense tjÀnar en provision pÄ en betal-per-klick-basis varje gÄng dessa bannerannonser klickas. Beroende pÄ din bloggs nischfokus kan vissa annonser som visas pÄ din webbplats tjÀna mer Àn $ 1 eller mer per klick. Anledningen till att Google AdSense presterar sÄ bra Àr att Google kan titta pÄ innehÄllet pÄ din webbplats och visa reklam som Àr relevant för vad din mÄlgrupp letar efter.

Inbyggd reklam

Hur mÄnga gÄnger har du varit pÄ en populÀr nyhets- eller mediewebbplats, blÀddrat ner pÄ sidan och sedan sett en massa innehÄllsrekommendationer som du kan klicka eller lÀsa igenom? Detta Àr inhemsk reklam nÀr det Àr som bÀst. InnehÄllsnÀtverk som Revcontent, Outbrain och Taboola driver denna typ av marknadsföring och reklam för innehÄll över internet idag. Med miljarder intryck Àr daglig inbyggd reklam fortfarande ett av de mest effektiva sÀtten att driva trafik till webbplatser och bloggar samtidigt som man tjÀnar pengar i processen. LÄt bara Google AdSense, integrerad reklam betalar de flesta webbplatsÀgare pÄ en betal-per-klick-basis.

Annonsutrymme

Förutom att tjÀna pengar genom att placera annonser pÄ din webbplats via affiliate-marknadsföring, Google AdSense eller till och med integrerad reklam, finns ocksÄ möjligheten att sÀlja direktreklam pÄ egen hand. Fördelen med direktannonsering Àr att du tjÀnar 100 procent av intÀkterna frÄn din webbplats. Du mÄste dock hitta annonsörer som Àr villiga att betala pengar för att annonsera pÄ din webbplats. Ett bra sÀtt att hitta annonsörer Àr att titta pÄ dina konkurrerande webbplatser i branschen och se om nÄgra annonsörer för nÀrvarande finns pÄ deras webbplatser. Du kan sedan nÄ ut till dessa annonsörer och se om de ocksÄ vill placeras pÄ din webbplats.

Skapa en online-kurs

Om du för nÀrvarande har en expertis inom nÄgot eller en webbplats som Àr inriktad pÄ att lÀra mÀnniskor hur man gör nÄgot, kan det vara ett bra alternativ att skapa en online-kurs. I vÀrlden av bloggning och marknadsföring pÄ nÀtet Àr det nÄgot vi ser ganska ofta. Eftersom fler mÀnniskor försöker skapa egna webbplatser och upptÀcka nya sÀtt att tjÀna pengar online finns det mÄnga kurser som hjÀlper mÀnniskor att rÀkna ut sÄdana uppgifter. Samtidigt finns det ocksÄ mÄnga onlinekursmarknader och programvarulösningar för att göra processen att skapa en kurs mycket enklare. Se dessa liveexempel pÄ designkurser pÄ Udemy som har sammanstÀllts av olika bloggare, innehÄllsskapare och designexperter för att se vad som för nÀrvarande fungerar för andra yrkesverksamma som vill sÀlja sin expertis genom kurser och utbildningsmaterial.

SÀlj dina egna produkter eller tjÀnster

MĂ„nga kommer att starta en blogg som en sidohobby eller som ett sĂ€tt att försöka dokumentera sina framsteg med att tjĂ€na pengar online. Detta leder vanligtvis till framgĂ„ng, och ibland Ă€ven med att bloggaren blir en auktoritet inom sitt utrymme. NĂ€r detta hĂ€nder leder det till mĂ„nga möjligheter inom konsultomrĂ„det, att skapa produkter att sĂ€lja och ocksĂ„ sĂ€lja din tid och expertis. Återigen med nĂ„got av dessa alternativ tjĂ€nar du 100 procent av intĂ€kterna. Om det görs ordentligt finns det mĂ„nga olika sĂ€tt att skapa och skala ett produktintĂ€kter till drygt sex siffror i försĂ€ljning per Ă„r.

SĂ€lja den

Eftersom det finns sĂ„ mĂ„nga olika sĂ€tt att skapa innehĂ„ll och sedan tjĂ€na pengar pĂ„ det, vore det vettigt för webbplatsĂ€gare att skapa en webbplats och upprepa processen. Det finns dock ett annat sĂ€tt att tjĂ€na pengar med denna formel ocksĂ„ – det Ă€r att faktiskt sĂ€lja etablerade och lönsamma webbplatser som du redan har. Fördelen hĂ€r Ă€r att du kan sĂ€lja en befintlig webbplats för flera multiplar av vad den för nĂ€rvarande tjĂ€nar varje mĂ„nad. Onlineauktionsmarknader som Flippa har gjort det möjligt för andra webbplatsĂ€gare att skapa webbplatser och bloggar och sedan sĂ€lja dem pĂ„ en öppen marknadsplats. Ibland sĂ€ljer webbplatser för upp till 20 gĂ„nger mĂ„nadsintĂ€kter, men detta beror ofta pĂ„ de intĂ€ktsmetoder som anvĂ€nds och vilken typ av webbplats det Ă€r.

LÀs fler tips och hur du kan förbÀttra din blogg pÄ TechCo