7 sÀtt en VPN kan hjÀlpa till att skydda din identitet

Hur man hanterar troll nÀr de angriper ditt företags rykte

Medan mÄnga kÀnner till en VPN, vÀljer mÄnga att inte anvÀnda den regelbundet. Men med ökningen av cyberhot skulle det vara bra att övervÀga att anvÀnda en i framtiden nÀr du surfar pÄ internet och ökar din sÀkerhet.

VPN Àr en grupp datorer som Àr nÀtverksanslutna pÄ internet. MÄnga företag vÀljer att anvÀnda VPN för att fÄ tillgÄng till resurser som inte finns fysiskt i det lokala nÀtverket och som en metod för att kryptera och sÀkra nÀtverk nÀr man anvÀnder opÄlitliga offentliga nÀtverk. HÀr Àr sju skÀl till varför du bör börja anvÀnda en VPN, frÄn och med idag för att skydda din information.

Omfattar din identitet online

Eftersom du inte gör nÄgon illvillig aktivitet online, varför dölja din identitet? Detta Àr en mycket vanlig och giltig frÄga. TyvÀrr övervakar mÄnga anvÀndare online kontinuerligt aktiviteter utan din vetskap och har för avsikt att hacka in i ditt system och stjÀla vÀrdefull information. Baserat pÄ sökning eller kommentarer online kan vissa webbplatser ocksÄ begrÀnsa din Ätkomst och VPN Àr en möjlig lösning för att övervinna dessa hinder.

SÀkerhet frÄn offentliga nÀtverk och hotspots

NÀr du anvÀnder hotspot i ett offentligt utrymme har din enhet en mycket stor chans att bli Àventyrad eller om nÄgon har fÄtt tillgÄng till ditt personliga nÀtverk kan VPN hjÀlpa till att sÀkra din identitet pÄ ett tillfredsstÀllande sÀtt i alla hÀndelser.

Öppen tillgĂ„ng till censurerat innehĂ„ll

Oavsett din nuvarande plats, med hjÀlp av en gratis VPN kan du blÀddra bland censurerat innehÄll, utan nÄgon lÀnk till din identitet. Oavsett om du vill komma Ät YouTube eller fÄ tillgÄng till en begrÀnsad nyhetskanal, Àr detta det bÀsta botemedlet.

HĂ€mtar information

Ganska ofta kan du hitta dig sjÀlv med en torrent för att ladda ner ljud, filmer eller information och att anvÀnda VPN Àr ett bra förebyggande verktyg och ett sÀtt att skydda din identitet nÀr du fÄr överdriven data.

SĂ€kra konversationer

Om du regelbundet anvÀnder VoIP-kommunikation för ditt företag eller personliga angelÀgenheter, bör du tÀnka om dina konversations krypteringsmetoder och se till ett VPN för att skydda din information mot inkrÀktare.

PÄvÀg

Medan du Àr i skolan eller pÄ ditt kontor kan det vara en lÄng process att fÄ tillgÄng till begrÀnsade webbplatser. Medan du försöker fÄ tillgÄng till dessa webbplatser kanske nÀtverket inte tillÄter dig att göra det. En snabb lösning Àr att installera en VPN pÄ din bÀrbara dator eller smartphone och helt enkelt anvÀnda den blockerade webbplatsen. VPN fungerar i ditt bÀsta intresse, medan nÀtverket kan fungera pÄ en motsatt princip.

Gör fri frÄn annonser

Du kanske kÀnner till företag som spÄrar de flesta av dina online-sökare religiöst. Dessa företag sÀljer data till annonsörer, som kommer att bombardera ditt system med alla typer av annonser nÀr du surfar. Om du kunde dölja din IP-adress med hjÀlp av en VPN kommer alla dina sökningar att vara konfidentiella och minska chanserna att bli bombarderade med irriterande annonser.

Lycklig privat surfing!

LÀs mer om att skydda din identitet pÄ Tech.Co.