7 sÀtt Produktchefer kan hjÀlpa en igÄngsÀttning

7 sÀtt Produktchefer kan hjÀlpa en igÄngsÀttning

Företag Àr beroende av produktchefer för att ha en tydlig förstÄelse för företagets vision för att föra produkten framÄt.

Nyligen frÄgade vi samtal med Mike Lewis, produktchef för affÀrsresor Airbnb, pÄ Galvanize för att diskutera allt om produkthantering och vad de behöver tÀnka pÄ för att hjÀlpa företaget att lyckas. Mike pratade om att förstÄ skillnaden mellan uppdraget och företagets vision.

”Vision Ă€r dĂ€r du vill vara, uppdrag Ă€r dĂ€r du Ă€r nu. Och utan en tydlig vision Ă€r det svĂ„rt att förstĂ„ var du vill vara, ”sa Mike.

Mike sa att produktchefer mÄste ha kunskap inom fem huvudomrÄden: förstÄelse för marknaden, företagsstrategi, företagets behov, konkurrentens strategi och branschtrender.

Efter att ha arbetat för att skapa en tydlig vision för företaget frÄgade vi Mike vad produktchefens faktiska roll Àr att hjÀlpa företaget att gÄ framÄt. Mike erbjöd sju förslag för produktchefer:

Ha en fÀrdplan

Planera / prioritera företagets fÀrdplan varje mÄnad, kvartalsvis och Ärligen baserat pÄ ditt företags storlek och behov

Vet vad som inte fungerar

FÄ tillgÄng till det som inte hÀnder och tydligt formulera vad som inte hÀnder pÄ produktens fÀrdplan i framtiden.

Ha tÄlamod

Ge tillrÀckligt med tid för att produkten ska skickas genom att ge dubbla uppskattningar (fördubblar den tid som krÀvs för en produktutgÄva) och se till att lÀmna lite tid för den enda lilla saken som kan ha missats

Uppsatta mÄl

Utveckla och bygga ut projektkrav och projektledning. BestÀm vad du vill uppnÄ i slutet av veckan, mÄnaden, kvartalet och Äret

Samarbeta

SlÀpp och marknadsföra genom att förbereda förmeddelanden för kunder, schemalÀgga och hantera slÀpptider med interna team och försÀljning sÄ att alla Àr pÄ samma sida

SpÄra Analytics

Anlita en datavetare för att mÀta resultat, a / b-test och mÀta antagande. Om du inte uppfyller mÀtvÀrden beror det pÄ, anvÀndningsfall, implementeringen Àr fel (tenderar att vara detta), kundens krav var inte vad de förutsÄg eller din framgÄngsberÀkning var felberÀknad. Ta dig tid att rÀtta kursen, annars Àr allt för ingenting.

Lyssna

Lyssna pÄ kunder och samla in feedback. Detta Àr avgörande för din framgÄng eftersom kunderna Àr ditt livs livsnerv.

Mike hÀnvisade till en produktchef vid en start som ett enmansband. Vanligtvis faller deras bakgrund i affÀrer, design eller teknik och skÀr varandra i dessa kategorier. Produktchefer tenderar att vara starka inom ett omrÄde och svaga inom ett annat.

LÀs mer om att anstÀlla talanger pÄ Tech.Co.