7 senaste hack som konsumenterna har sprungit ut

7 senaste hack som konsumenterna har sprungit ut

Varje vecka slĂ„r ett nytt “största hack nĂ„gonsin” rubrikerna och slĂ„r rĂ€dsla hos vardagliga konsumenter. FrĂ„n ransomware-attacker till dataintrĂ„ng har dessa hack skapat mer personlig information i riskzonen Ă€n de största brĂ„kiga munnen i nĂ€ringslivet. Dessutom, med bĂ„de individer och grundare som inte tar riskerna pĂ„ allvar i sina förebyggande Ă„tgĂ€rder, kommer cyberattacker sannolikt att bli vĂ€rre innan de blir bĂ€ttre.

Om du har haft problem med att hÄlla koll pÄ varje hack 2017, Àr du inte ensam. Siffrorna Àr hÀpnadsvÀckande och hoten Àr mycket verkliga. Ta en titt pÄ nÄgra av de största och mest oroande hackarna frÄn 2017 hittills:

Vill grÄta

WannaCry-ransomware-attacken var den största nÄgonsin och drabbade mer Àn 230 000 datorer i 150 lÀnder. Attackerna i frÄga skickades ut pÄ 28 olika sprÄk, vilket ytterligare cementerade den oövertrÀffade spridningen och tillvÀxten av detta hack. Förutom de mÄnga attackerade anvÀndare genomfördes ocksÄ stora företag, som FedEx, Telefónica och Deutsche Bahn, vilket lÀmnade miljoner i riskzonen.

HBO

Mitt i den nÀst sista sÀsongen av deras mest populÀra show bröts HBO upp till 1,5 terabyte information. Allt frÄn hela avsnitt till showmanus stjÀls och lÀcktes dÀrefter, eftersom premiumkabelföretaget vÀgrade att betala den rejÀla lösen pÄ 7,5 miljoner dollar. TyvÀrr gick hackarna Ànnu djupare Àn Game Of Thrones avsnitt, stjÀla information om anstÀllda som nÀtbank och personlig hÀlsovÄrdstjÀnst.

Equifax

I slutet av juli upptÀckte detta konsumentkreditupplysningsföretag ett av de största intrÄngen i personlig information i historien. Med mer Àn 143 miljoner konsumenter drabbade spelade Equifax saker nÀra deras bröst, tills nyheterna förra veckan gick om hacket. SocialförsÀkringsnummer, födelsedatum, adresser och vissa körkortnummer komprometterades, vilket satte mÄnga individer i trubbel.

Petya

Petya-ransomware-attackerna drabbade 65 lÀnder och spÄrades tillbaka till ett ukrainskt företags skattebokföringsprogramvara, enligt Microsoft. Det liknar WannaCry-attacken frÄn en mÄnad tidigare, men lyckligtvis flyttade mycket lÄngsammare Àn den enorma attacken.

Chipotle

Mellan E. Coli-utbrott, dataintrÄng och att behöva betala extra för guacamole Àr det underligt varför nÄgon Àter i den hÀr populÀra kedjan lÀngre. TyvÀrr för dem som gör det riskerar en skadlig attack i början av vÄren i Är hundratusentals kreditkortsnummer att bli stulen. Chipotle sa i ett uttalande att de flesta av deras kedjor hade pÄverkats och erbjöd ett brett utbud av verktyg för att ta itu med problemet innan det blev ett allvarligt problem.

Macron-kampanj

Medan det har diskuterats mycket i USA om valmissbruk, upplevde Frankrikes president, Emmanuel Macron, nĂ„gra egna hack. Bara tvĂ„ dagar före valet slĂ€ppte hackare 9 GB lĂ€ckta e-postmeddelanden i ett försök att hindra hans val. Även om anstrĂ€ngningen uppenbarligen inte lyckades fortsatte den trenden med hacking för politik i cyberbrottsvĂ€rlden.

Disney

Är inget heligt ?! Disney fick ett meningsfullt hot frĂ„n hackare som lovade att slĂ€ppa 20 minuters videor av en kommande film, som senare rapporterades vara Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Lies, om en rejĂ€l lösen inte betalades. Senare befanns dock cyberattacken vara ett tomt hot, dĂ€r Disney inte fann nĂ„gra bevis pĂ„ ett hack. Och Ă€ven om detta Ă€r det enda falska hacket pĂ„ listan, slog det fortfarande rĂ€dsla för de försiktiga mot hackare runt om i vĂ€rlden.

LÀs mer om vikten av cybersÀkerhet pÄ TechCo