7 tidigare professionella idrottare vÀnde sig investerare

Professionella idrottare Àr nÄgra av de mest betalade individerna pÄ planeten. Deras miljontals dollaravtal ger regelbundna nyheter och de verkar aldrig gÄ ner. Men nÀr pensionen rullar runt Àr dessa idrottare i stort behov av en ny utmaning som kan göra dem lite extra pengar. Och det Àr dÀr det Àr bra att vara investerare.

Vissa tidigare idrottare Ă€r visserligen bĂ€ttre investerare Ă€n andra. Medan misslyckanden som Curt Schilling, före detta Boston Red Sox-kanna, har avvĂ€rjt nĂ„gra stjĂ€rnor frĂ„n att ta steget, gör framgĂ„ngshistorier som Shaquille O’Neal (du vet vem Shaq Ă€r) det ser lĂ€ttare ut Ă€n nĂ„gonsin. SĂ„ vem har tagit investerardyket? Ta en titt pĂ„ listan nedan och bli upphetsad för nĂ€sta sportstjĂ€rnstödda företag som vĂ€xer!

Magic Johnson

Medan Magic har gÄtt i pension frÄn basket i flera Är och fortfarande Àr president för basketverksamheten i Los Angeles Lakers, har den produktiva stjÀrnan ocksÄ varit upptagen med att investera i företag. Han investerade i riskkapitalföretag Detroit Venture Partners, som har investerat i mer Àn ett dussin tidiga tekniska företag.

Joe Montana

Den största quarterbacken genom tiderna har tagit hans perfekta Super Bowl-rekord in i teknikvÀrlden genom att investera i ett brett spektrum av startups, inklusive hemtelefonsystem KÀrnan, start av videoanalys Muxoch djupinlÀrningsplattform SkyMind.

Steve Nash

Den hÀr pensionerade NBA-stjÀrnan var kÀnd för sin förmÄga att dela ut assistenter bÀttre Àn nÄgon annan pÄ banan. Nu hjÀlper han startups genom att investera i dem, som madrassföretag Casper och barns kreativitetsplattform Kiwi Crate.

Michael Phelps

Som den mest dekorerade olympieren i vÀrldens historia har Phelps etablerat sig som en av de mest kÀnda idrottarna i vÀrlden. Och medan hans pensionering har varit trÄkigt för oss OS-fans kan det visa sig spÀnnande för entreprenörssamhÀllet, eftersom han vill bli vÄt med sina investeringar.

“Jag skulle gĂ€rna engagera mig”, sa Phelps till Associated Press. “Oavsett om det Ă€r nĂ„gra smĂ„ startups hĂ€r och dĂ€r, ta lite risk, ha kul och se vart det gĂ„r.”

Shaquille O’Neal

Shaq var inte bara den största mannen pÄ banan; han Àr ocksÄ den största mannen i styrelserummet. Förutom att vara talesman för AriZona Cream Soda, Icy Hot, Gold Bond, Buick och Zales, har Big Aristoteles ocksÄ investerat i sÄdana som Starbucks, Muscle Milk och till och med en pre-IPO Google.

Marques Harris

Den tidigare San Diego Charger och San Francisco 49er Àr inte frÀmmande för Kaliforniens innovativa landskap. Förutom sin kommersiella cannabisverksamhet, Distrikt 8, Harris ideella stiftelse, Idrottare för vÄrd, Àr en framgÄngsmodell som ger idrottare stöd, möjlighet och syfte efter ett sportliv.

Kobe Bryant

Den femfaldiga vinnaren av NBA-mÀsterskapet har blivit modell-idrottsman som blev investerare med en massa uppstartsinvesteringar genom sitt riskkapitalföretag, Stibel Bryant, inklusive restaurangbokningsplattform Boka och utbildningsplattform VIPKid.

LÀs mer om sport och teknik pÄ TechCo