7 tips för att skaffa kapital pÄ en lÄngsammare marknad

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Även nĂ€r kapital Ă€r lĂ€tt tillgĂ€ngligt Ă€r det fortfarande inte lĂ€tt att samla in pengar. Marknaderna Ă€r kalla, och enligt Crain och Alley Watch Ă€r investeringsaktiviteten i NYC i början av 2016 nere jĂ€mfört med 2015. Bristen pĂ„ börsintroduktioner och likviditet i det senare skedet har en omvĂ€nd dominoeffekt pĂ„ hela investeringsekosystemet. Det bittra valet och osĂ€kerheten kring vĂ€rldsekonomin och framtiden hjĂ€lper inte heller.

Som ett resultat ser vi en betydande motvilja mot investeringar i utsÀde. Det finns fÀrre Àngelinvesterare, och de som investerar tar mycket lÀngre tid och investerar mycket mindre. PÄ samma sÀtt Àr mikro-VC mer försiktiga och tar mycket lÀngre tid att fatta beslut. Vad som brukade vara tvÄ eller tre möten till en kontroll, nu Àr fem eller sex möten till en kanske.

Denna marknad kommer sannolikt inte att förbÀttras snabbt. 2017 kan fortsÀtta att vara lÄngsamt och svÄrt för insamling av utsÀde. HÀr Àr nÄgra praktiska saker som grundarna kan göra för att lyckas i den hÀr nya miljön.

Öka mindre kapital

Börja med att tÀnka pÄ hur du kan göra mer med mindre. Om du tidigare planerat att samla in 1 miljon dollar, kan du Àndra din plan för att uppnÄ samma med 700 000 USD? För det mesta ber grundarna om godtyckliga rundnummer som $ 1 miljon eller $ 2 miljoner istÀllet för det faktiska kapitalbelopp som behövs för att uppnÄ specifika milstolpar.

TÀnk pÄ vad du kan klippa. Arbeta med att ombudgetera. Hyra fÀrre mÀnniskor. Spendera lite mindre pÄ marknadsföring. Bli av med ditt kontor. Försök att fÄ vÀrdkrediter frÄn Amazon eller Digital Ocean. Var kreativ och snÄl. Spendera tid pÄ att verkligen polera din finansiella modell och prognos, sÄ att du med sÀkerhet kan berÀtta för investerare varför du bara samlar 700 000 USD och varför du vet att du kan uppnÄ de nödvÀndiga milstolparna med mindre kapital.

SÀnk din vÀrdering

Mycket fÄ saker stör grundarna mer Àn en lÄg vÀrdering eller en vÀrdering före pengarna. NÀr grundare tittar pÄ ett termblad Àr den enda viktiga termen de ser vÀrdering. I verkligheten har mÄnga andra termer betydelse, och vÀrdering efter pengar betyder faktiskt mycket mer Àn vÀrdering före pengar, för det Àr den verkliga indikatorn för hur mycket utspÀdning grundarna kommer att ha.

Det Àr viktigt för grundarna att inse att investerare pÄ en lÄngsam marknad vill ha en affÀr. NÀr det finns gott om kapital att gÄ runt ber grundarna om höga vÀrderingar. NÀr det finns lite kapital att gÄ runt, satsar investerare pÄ lÄga vÀrderingar. Investerare vill ha en affÀr.

IstÀllet för att hÄlla fast vid siffrorna, sÀnk vÀrderingen och gör din runda klar. Du trodde att du skulle samla in kapital pÄ $ 5 miljoner cap men investerare vill $ 3 miljoner cap? Bra, godkÀnn affÀren. Ja, det hÀr Àr mycket mer utspÀdning, men du vill hellre höja snabbt pÄ en lÀgre vÀrdering som inte höjer alls.

Ännu viktigare, om du krossar det kommer det att finnas en möjlighet för dig att kompensera för utspĂ€dningen i framtida finansiering. Ett Ă„r frĂ„n nu, nĂ€r du kan behöva skaffa kapital igen, kommer dina siffror att bli starkare och kanske ocksĂ„ marknaden blir bĂ€ttre. Vid den tiden kommer du att kunna be om bĂ€ttre villkor och du kan kompensera för den utspĂ€dning du mĂ„ste gĂ„ med pĂ„ nu.

Enkelt uttryckt kan du spÀdas 25 procent nu och 15 procent senare, eller 15 procent nu och 25 procent senare, och det Àr samma mÀngd utspÀdning. Visst, grundarna vill ha mindre utspÀdning nu och senare, men det hÀr Àr inte den verkliga vÀrlden, det Àr inte sÄ som marknaderna fungerar, och det Àr inte vad investerare vill ha. KÀnn igen verkligheten, ge investerarna en affÀr och stÀng din runda snabbare. Skapa ocksÄ mindre kapital och din utspÀdning blir mindre.

Möt fler kvalificerade investerare

Om du Àr osÀker, lÀgg till mer till toppen av tratten. Detta gÀller bÄde för försÀljning och för kapitalanskaffning. PÄ en lÄngsam marknad förÀndras formen pÄ din insamlingstratt pÄ tvÄ sÀtt.

Först blir det högre. Det tar fler möten och mer tid med varje enskild investerare. Vad som brukade ta tvÄ till tre möten till en kontroll, kan nu ta fem till sex. Var beredd och frÄga vad stegen Àr, hur lÄng tid processen tar och vad du kan förvÀnta dig. För det andra kommer mÄnga fler att sÀga nej i varje steg, sÄ det Àr viktigt att tredubbla toppen av din investerartratt.

Insamling, som försÀljning, Àr ett nummerspel. Du mÄste trÀffa mÄnga investerare för att fÄ finansiering. De flesta sÀger nej, eftersom företag i utsÀdessteg Àr super riskabla. Var bara redo att fÄ mÄnga nej och fortsÀtt hitta nya investerare att prata med.

Även om det Ă€r viktigt att prata med mĂ„nga investerare betyder det inte att du behöver prata med alla investerare dĂ€r ute. TvĂ€rtom. Du kan bara fĂ„ finansiering frĂ„n en kvalificerad investerare – nĂ„gon som Ă€r intresserad av ditt utrymme, nĂ„gon som har kapital att investera, nĂ„gon som inte har stött din konkurrent. Undersök investerarna för att se till att de Ă€r kvalificerade. Slösa inte din tid genom att försöka prata med varje enskild investerare dĂ€r ute.

Bli lönsam

I en vĂ€rld förĂ€lskad med riskkapital talar vi sĂ€llan om lönsamhet. ÄndĂ„ Ă€r lönsamheten för en start det mest befriande som kan hĂ€nda. NĂ€r du blir lönsam Ă€r du inte lĂ€ngre beroende av att skaffa externt kapital.

Kan du bli lönsam genom att stÀnga nÄgra fler kontrakt, sÀnka kostnaderna och sakta ner din tillvÀxt? Om du kan, Àr det dags att pÄ allvar övervÀga att göra det. Om du blir lönsam kommer du att kunna kontrollera ditt öde.

Ett företag som Ă€r lönsamt Ă€r ocksĂ„ mer attraktivt för investerare. Det Ă€r mindre riskabelt och det Ă€r tydligt att ledningsgruppen kommer att spendera pengarna pĂ„ ett ansvarsfullt sĂ€tt. Även om du inte Ă€r lönsam nu, gör lönsamheten din nĂ€sta milstolpe. IstĂ€llet för att berĂ€tta för investerare att du kommer att behöva samla in mer pengar pĂ„ 12 mĂ„nader, bygg en plan som leder dig till lönsamhet.

FĂ„ fler kunder

Tidiga investerare Àr ovilliga att investera eftersom företagen inte har tillrÀckligt med dragkraft. Verklig dragkraft Àr intÀkter och betalande kunder. Bli besatt av försÀljning och fÄ kunder, inte bara fundraising.

Varje betalande kund fÄr dig nÀrmare lönsamhet och ultimat sjÀlvstÀndighet. Ju fler kunder du fÄr, desto mer övertygad Àr du om verksamheten och desto snabbare kommer investerardollarna. Bli din egen tuffaste kritiker, lÀmna ingen sten orörd och stÀll alla de frÄgor investerarna kommer att stÀlla.

Ingenting exciterar investerare mer Àn faktiska betalande kunder och hockeysticktillvÀxt i kunder och intÀkter. GÄ till intÀkter, öka intÀkterna och dina chanser att samla in pengar kommer att öka.

Var mer inspirerande

I en lÄngsammare miljö Àr ribban för allt högre. Inte bara förvÀntar sig investerare en bÀttre affÀr, de förvÀntar sig ocksÄ en inspirerande vision och en större historia. Investerare lockas naturligtvis till grundare som har en stark grundare-marknadspassform, ser framtiden och har förmÄgan att fÄ det att hÀnda.

Anledningen till att investerare lockas till konstnĂ€rlig berĂ€ttande Ă€r att de vet att stora vd och grundare mĂ„ste inspirera kunder, anstĂ€llda och nya investerare. Grundare som har en tydlig vision Ă€r ocksĂ„ mycket motstĂ„ndskraftiga – de vet vart de ska, varför de gör det och vad de gör och det ger dem styrka.

Inspirerande grundare med massiv vision Àr grundarna som inte ger upp. Ta din vision och vÀva den in i en inspirerande historia och investerare Àr mer benÀgna att investera.

Var redo att starta

Slutligen, var redo att inte skaffa kapital alls. Starka grundare mÄste vara redo för varje situation, och det finns en verklig möjlighet att du inte kommer att kunna skaffa nÄgot kapital eller kommer att skaffa mycket mindre Àn vad du tÀnkte göra.

KÀnner du att investerare inte biter och att du har samlat in pengar i flera mÄnader? NÀr din insamling inte gÄr bra Àr det dags att pausa och tÀnka igenom din strategi. Det Àr förmodligen dags att byta till plan B och bootstrap. Det viktiga Àr att ha en tydlig plan.

Vad kan du göra med lite kapital? Hur lÀnge kan ditt lag gÄ utan att fÄ betalt? Kan du knacka pÄ dina vÀnner och familj för att hjÀlpa lite? Kan du göra framsteg pÄ produkten? Kan du sÀlja fler kunder? Kan du utföra verksamheten utan kapital?

Att ha en mycket specifik och konkret plan och ha mycket specifika och öppna samtal med dina grundare Àr verkligen viktigt. Kom med en plan, diskutera den, fÄ feedback och gÄ sedan tillbaka och utför den.

Detta inlÀgg upptrÀdde ursprungligen pÄ Tankar om Tech Startups och Venture Capital av Alex Iskold.