7 tips frÄn Tampa Bay-entreprenörer om hur man finansierar en start

7 tips frÄn Tampa Bay-entreprenörer om hur man finansierar en start

Vid varje starthÀndelse kommer nÄgra frÄgor att komma upp: Hur kan vi anstÀlla rÀtt personer? Hur kan vi skapa en sund företagskultur? Men den överlÀgset största Àr ocksÄ den enklaste. Hur betalar vi för allt?

Vid den hÀr veckans Tampa Bay Startup Week, drivs av Chase for Business, bildade fyra erfarna grundare, entreprenörer och experter en panel för att svara just pÄ det, i en omfattande diskussion om investeringar, sÄddrundor och crowdfunding.

Panelen, med titeln ”Bootstrapping without being Strapped”, inkluderade: Albert Lee, VD för Tampa Bay BBIC; Sandra Anderson, vice vd för kreditadministration vid Sunshine State Economic Development; Charles Long, ledande ekonomisk utvecklingsspecialist vid US Small Business Administration (SBA); och Sudhir Venmuri, frĂ„n NIC Infotek. Du kan kolla in en hel video av Tampa Bay Startup Week-hĂ€ndelsen nedan, men hĂ€r Ă€r en snabb titt pĂ„ nĂ„gra av de bĂ€sta tipsen som panelmedlemmarna hade att erbjuda om insamlingsprocessen.

FÄ gratis företagsrÄdgivning

Eftersom den amerikanska Small Business Administration (SBA) Àr dedikerad till att tillhandahÄlla en mÀngd olika former av hjÀlp till smÄföretag kom naturligtvis Charles Longs dagjobb. SBA samarbetar med banker, tillsammans med andra lÄngivare och kreditföreningar som inte Àr banker.

HÀr Àr vad han hade att sÀga om hur SBA kan hjÀlpa en startande grundare:

”En av de saker vi Ă€r mest kĂ€nda för Ă€r garanterade lĂ„n till smĂ„företag. Det kan vara svĂ„rt att fĂ„ ett startlĂ„n, sĂ„ det Ă€r ett av de viktigaste omrĂ„dena som vi [provide help] och vi har ett antal program för att fĂ„ det att hĂ€nda. ”

Det första steget:

”Det finns mycket bra gratis rĂ„dgivning. Vi har ett par betalda resurspartners som faktiskt kan hjĂ€lpa smĂ„företag att sĂ€tta sina ankor i rad innan du nĂ€rmar dig en bank eller nĂ€rmar dig nĂ„gon form av lĂ„ngivare. RĂ„dgivningen dĂ€r ute Ă€r en av de viktigaste sakerna som jag alltid sĂ€ger till smĂ„företagare att de verkligen borde dra nytta av innan de letar efter faktiska utlĂ„ningsdollar. ”

FÄ en plan pÄ papper innan du börjar

Albert Lee talade pÄ det svÄraste för att rÀkna ut din startspelplan: Den ekonomiska aspekten.

”Banker letar efter kassaflöde. Om jag Ă€r investerare letar jag efter kassaflöde, för det Ă€r det kassaflödet som kommer att betala tillbaka min investering. Det Ă€r ocksĂ„ vad som kommer att tillĂ„ta oss att bygga upp eget kapital i verksamheten sĂ„ att vi nĂ„gon gĂ„ng kan rulla ur den hĂ€r saken och ta ut pengar. Siffror Ă€r viktiga och det mĂ„ste du vara uppmĂ€rksam pĂ„. ”

Betona framskrivningarna och marknadsföringen

Att bara fokusera pÄ affÀrsplanen Àr inte en sÀker satsning, sÀger Lee:

”För mig personligen vill jag se en betoning pĂ„ marknadsföringsplanen och jag vill se en betoning pĂ„ prognoser. Jag behöver inte nödvĂ€ndigtvis ha en 50-sidig affĂ€rsplan. ”

Men inkludera massor av oförutsedda utgifter

FrÄn Sandra Anderson:

“Jag letar alltid efter tankevĂ€ckande affĂ€rsplaner, mĂ€nniskor som verkligen har tagit sig tid att verkligen förstĂ„ vad de fĂ„r in och de har oförutsedda utgifter, sĂ€kerhetskopior, familj.”

TillÀggsbesparingar med kredit

Sudhir Venmuri talade av tidigare erfarenheter:

”Jag arbetade i tio Ă„r, sĂ„ jag hade lite besparingar och sedan började jag mitt företag med dessa besparingar omedelbart. NĂ€r mitt företag stĂ€ngde började jag ta hjĂ€lp av Chase Bank. Chase har gett mig en kredit och sedan kunde jag anvĂ€nda det för att vĂ€xa min verksamhet och ocksĂ„ för att kĂ€nna mig tryggare i verksamheten. ”

SpÄra din affÀrsutveckling

Hur kan du rÀkna ut vilken kreditram du Àr kvalificerad för? Genom att hÄlla reda pÄ eventuella mÀtvÀrden har ditt företag hittills klockat upp. Kom ihÄg att banker och lÄneprogram Àr intresserade av siffrorna. FrÄn Lee:

”Folk vet inte hur mycket pengar man ska be om. Om du har en meritlista och du har en ganska bra kĂ€nsla för hur ditt företag spĂ„rar – hur det vĂ€xer – gör det det lite lĂ€ttare för dig att komma med ett belopp som du behöver. Du fĂ„r bara fĂ„ ett skott mot Ă€pplet. ”

Crowdfunding Àr ett sÀtt att testa vattnet

Teknik har gjort finansiering mer tillgÀnglig Àn nÄgonsin, menar Lee, och ett modernt exempel Àr fenomenet crowdfunding, vilket Àr anmÀrkningsvÀrt för att tillÄta företagare att avgöra om deras koncept kan skapa en skÀl att uppmÀrksamma:

”Crowdfunding Ă€r ett sĂ€tt för dig att ocksĂ„ ta reda pĂ„ om mĂ€nniskor Ă€r mottagliga för din idĂ© eller inte. Det var nĂ„got som verkligen inte existerade för 10 eller 15 eller 20 Ă„r sedan som Ă€r tillgĂ€ngligt för dig nu, och om folk gillar din idĂ© kan de fatta beslut om de vill investera i den eller finansiera den. ”

Behöver du fortfarande mer?

HÀr Àr hela den timlÄnga paneldiskussionen vid Tampa Bay Startup Week, komplett med en Q&A, frÄn Tech.Cos Facebook-sida.

Live frĂ„n Tampa Startup Week: Bootstrapped without being Strapped – presenterad av Chase for Business Sessionen innehĂ„ller Sandra Anderson frĂ„n Sunshine State Economic Development Corporation (SEDCO), Albert Lee president för Tampa Bay BBIC, Charles Long en ledande ekonomisk utvecklingsspecialist vid SBA, och Sudhir Vemuri frĂ„n Nic Info Tek.

Upplagt av TechCo tisdag 14 februari 2017

Oavsett om du vĂ€ljer besparingar, lĂ„n eller crowdfunding Ă€r alternativen och – kanske Ă€nnu viktigare – rĂ„dgivningstjĂ€nsterna pĂ„ Tampa Bay öppna för alla intresserade smĂ„företagare.

Bild: Wikimedia

Den hÀr artikeln Àr en del av en Startup Week-innehÄllsserie som CHASE for BUSINESS ger dig. Startup Week Àr firandet av företagare i stÀder runt om i vÀrlden. CHASE for BUSINESS Àr allt ett företag behöver pÄ ett stÀlle, frÄn expertrÄd till vÀrdefulla produkter och tjÀnster. Hitta affÀrsnyheter, berÀttelser, insikter och experttips pÄ ett och samma stÀlle pÄ Chase.com/forbusiness. LÀs resten av vÄr Startup Week-serie.