7 vanliga anstÀllningsfel du kan göra

4 Antivirusverktyg över flera plattformar Du bör försöka just nu

NÀstan alla företagare kommer att berÀtta att din startidé inte Àr lika viktig som ditt team. Att ha kvalitetsanstÀllda kan göra stor skillnad nÀr det gÀller framgÄng. Och nÀr du anstÀller detta team, var försiktig sÄ att du inte förbiser en kandidats attityd eller röda flaggor. Och viktigast av allt, lita pÄ din tarm.

Vi frÄgade sju företagare vilka anstÀllningsfel som grundare bör undvika. Kolla in deras svar nedan och se till att ditt startteam Àr inrÀttat för framgÄng:

Med utsikt över attityd / kulturell passform till förmÄn för fÀrdigheter

Du bör anstÀlla attityd och trÀna fÀrdigheter: Negativitet Àr giftigt och kan förstöra ett litet företag. Det kan vara frestande att se över dessa attityder och kulturella passningar eftersom du behöver fylla ett visst kompetensgap. Jag kÀnner detta först eftersom jag gjorde det misstaget med en tidig anstÀlld och det blev en smÀrtsam situation för alla. En hÄrt arbetande optimist kommer snabbt i fart!

– Douglas Hutchings frĂ„n Picasolar

AnstÀlla nÄgon för att du Àr desperat

NÀr ditt företag vÀxer kommer det alltid att finnas hÄl som du behöver fylla, men ett av de vÀrsta misstagen du kan göra Àr att vÀlja nÄgon som kanske inte Àr den bÀsta kvaliteten eller kulturella matchen eftersom du Àr desperat att fylla tomrummet. Jag tror bestÀmt att du Àr bÀttre att ha tÄlamod och anstÀlla rÀtt person Àn att anstÀlla bara för att du behöver nÀr rÀtt person inte har dykt upp Ànnu.

– Joshua Dorkin frĂ„n Större fickor

Bortse frÄn röda flaggor under intervjun och testperioden

Ibland nĂ€r du anstĂ€ller personal kan du vara sĂ„ förtjust i personligheten och vad de potentiellt kan ge till din organisation att du ignorerar vad de inte kommer att ta med. Även med personligheter som vi tror kan bidra positivt till vĂ„ra företag mĂ„ste vi fortfarande vara vaksamma och kĂ€nna igen eventuella röda flaggor.

– Cody McLain frĂ„n SupportNinja

TillÄta en chef att rekrytera för mÄnga vÀnner

Vi tillÀt en gÄng en chef att rekrytera mer Àn tre av sina personliga vÀnner till vÄrt team pÄ kort tid. Allt var bra tills chefen, som inte visat nÄgra tecken pÄ missnöje, överraskade oss en dag och slutade utan föregÄende meddelande. De flesta av hans vÀnner lÀmnade med honom. Denna situation lÀrde mig att utvÀrdera hur en ny anstÀllning kommer att pÄverka teamets brÀcklighet innan jag fattar ett beslut.

– Jesse Lear av VIP-avfallstjĂ€nster

Betala för mycket för blanka referenser

Medan en sÀljare som hÄlls med en uppsÀttning produktionsstandarder alltid kommer att vara en utmÀrkt investering, Àr du trött pÄ alla som begÀr högre branschlön Àn standard. Ring deras referenser och undersök dem noggrant för att se till att de ökade omkostnaderna staplar upp till deras förtroende för deras prestanda.

– Nicole Munoz frĂ„n StartRankingNow

Inte lyssnar pÄ din tarmkÀnsla

Jag kommer att erkÀnna att jag dumt inte ser felen hos mÀnniskor tidigt i anstÀllningsprocessen, men det största misstaget jag har gjort tidigare var att inte lita pÄ min magkÀnsla. Min magkÀnsla var korrekt i alla fall dÀr jag slutade behöva sparka nÄgon. Ibland försöker din oförklarliga entreprenörsintuition vÀgleda dig pÄ rÀtt vÀg.

– Tim Maliyil frĂ„n AlertBoot

Rushing the Process

“LĂ„ngsam att hyra, snabb att skjuta” Ă€r en stor mentalitet. Se till att du intervjuar dina potentiella anstĂ€llda flera gĂ„nger och fĂ„ feedback frĂ„n dina andra anstĂ€llda ocksĂ„. Det hĂ€r Ă€r den enda processen som inte bör skyndas eftersom sĂ„ mycket tid och pengar gĂ„r till ombordaktiviteter.

– Jayna Cooke frĂ„n EVENTup

Young Entrepreneur Council (YEC) Àr en enda inbjudande organisation som bestÄr av vÀrldens mest lovande unga entreprenörer. YEC-medlemmar genererar miljarder dollar i intÀkter och har skapat tiotusentals jobb.