8 fantastiska sÀtt att fira Black History Month

8 fantastiska sÀtt att fira Black History Month

Under februari mĂ„nad kommer grundskolor runt om i landet att fira Black History Month och lĂ€ra sig om Dr Martin Luther King, som ledde en icke-vĂ„ldsam rörelse för att uppnĂ„ laglig jĂ€mlikhet för afroamerikaner i USA. Ännu viktigare Ă€r att de lyssnar pĂ„ hans “I Had A Dream” -tal, som anses vara en av de mest rörande och vördade orationerna i hela mĂ€nsklighetens historia.

NÀr det gÀller oss finns det mÄnga sÀtt att hedra afroamerikaner under denna firade mÄnad. Vi kan ta initiativ till att lÀra oss om dem som har kommit före oss, fira dem som arbetar för att skapa förÀndring och sjÀlva vidta ÄtgÀrder för att Ästadkomma en mÄngsidig och inkluderande framtid.

Luta dig tillbaka i soffan och utvidga dig med alla de bÀstsÀljare i svart historia. LÀr dig mer om kÀnslorna bakom Black Lives Matter Movement, kvinnors prestationer inom vetenskapen i den nu filmen Dolda figurer, eller livet bakom den tidigare presidenten Obama.

En liten samhÀllstjÀnst skadar aldrig nÄgon, och det skadar definitivt inte att uppmuntra unga mÀnniskor att bli förÀndringsskapare i sina liv. Det universella sprÄket för kodning kan hjÀlpa till att bygga broar för mÄnga ungdomar. Att lÀra barn att koda, ge dem möjlighet att lÀra sig eller förmedla andra ledarskapsfÀrdigheter kan hjÀlpa till att forma vÄra framtida ledare. Att ta sig tid att inspirera unga kommer att leda till en bÀttre morgondag.

Vid produktutveckling kan det vara lÀtt att tÀnka pÄ hur din produkt kommer att fungera för mÀnniskor som du. Men inte alla Àr precis som du. Vi tÀnker alla olika och har olika sÀtt att uppleva produkter. Detta gÀller ocksÄ för hur du marknadsför din produkt. Det finns enormt vÀrde i att nÄ ut till potentiella minoritets- och kvinnliga anvÀndare som inte alla drar nytta av.

Dela berÀttelser

“Vi vet att vi inte kan Ă€ndra det om vi inte tar itu med det”, sĂ€ger DeRay Mckesson, en ledare inom Black Lives Matter-rörelsen. Ett sĂ€tt att afroamerikansk historia har svepts under mattan Ă€r bristen pĂ„ delade berĂ€ttelser om afroamerikans prestationer och kĂ€mpar. BerĂ€ttelserna som framtida generationer kommer att lĂ€sa om Ă€r de som vi anser vara de viktigaste idag. OrĂ€ttvisorna i nutid och förflutna kan inte Ă„tgĂ€rdas om de inte Ă€r kĂ€nda av alla mĂ€nniskor.

NÀr du behöver inspiration, titta tillbaka pÄ nÄgra av de afroamerikanska entreprenörerna frÄn det förflutna. De övervann extrem rasdiskriminering för att bli framgÄngsrik. Historiens entreprenörer banade vÀg för oss att bli framgÄngsrika idag. De kÀmpade för att göra en bÀttre framtid. LÀs deras berÀttelser och lÀr dig att komma igenom dina egna kÀmpar och utmaningar för att bli din egen framgÄng.

Ett sÀtt att fira svart historia Àr att kÀnna igen historien som görs idag. De svarta grundarna som omger oss skapar nya vÀgar för framtidens mÀnniskor. Att titta pÄ de andra andra företagarna runt dig Àr ocksÄ ett bra sÀtt att Ästadkomma förbÀttringar och potentiella samarbeten.

Det var inte alltid möjligt att samla mÀnniskor oavsett hudfÀrg. Att ta sig tid att komma tillsammans som ett team Àr ocksÄ bra för moral och bygga upp kulturen i din start. Mat Àr ett utmÀrkt sÀtt att sammanföra mÀnniskor. Du kan till och med servera Mac och ost, eftersom dess skapelse kan krediteras dess skapelse kan krediteras James Hemings, en av Thomas Jeffersons slavar, som en av de första som serverar amerikansk mac och ost.

kontorssamling för svart historia mÄnad

Se till att du söker mÄngfald pÄ arbetsplatsen. Det finns inget sÀtt att göra saker pÄ. Genom att frÀmja olika sinnen att ha en plats i ditt team kommer det att finnas mer kreativa bidrag. NÀr mÀnniskor Àr omgivna av mÀnniskor som ser ut som dem kommer de förmodligen inte ifrÄgasÀtta metoder och söka förÀndring. FörbÀttringar kan bara komma med en viss förÀndring.

LÀs mer om mÄngfald och afroamerikanska grundare som gör rörelser inom tech pÄ Tech.Co