8 franska grundare tÀvlar vid Startup Tour Nordamerika

Med ett sÄdant vÀxande startekosystem i USA kan det vara svÄrt att komma ihÄg att det internationella samfundet gör mÄnga innovativa saker i nÀringslivet. FrÄn att revolutionera fintech i Afrika till innovativ utbildning i Sverige Àr vÀrlden fylld av bra idéer och hungriga entreprenörer som kommer frÄn var som helst utom Silicon Valley. Och om du letar efter franska grundare som förÀndrar spelet, leta inte lÀngre Àn Startup Tour Nordamerika.

Som den ledande tÀvlingen för franska nystartade företag i Nordamerika Àr Startup Tour dÀr du hittar en mÀngd grundare som Àr dedikerade till att göra vÀrlden till en bÀttre plats. Samorganiserad av FrenchFounders och Fransk morgonkommer tÀvlingen att vara vÀrd Ätta finalister för en chans att vinna upp till 100 000 dollar i kontanter, affÀrsresurser och mentorskap. Vilket Àr minst sagt ett steg i rÀtt riktning för att komma igÄng i USA.

“Denna tĂ€vling, organiserad hand i hand med alla viktiga franska intressenter i Nordamerika, Ă€r ett unikt tillfĂ€lle för franska företag att vĂ€xa i denna zon”, sĂ€ger Benoit Buridant, medgrundare och VD för FrenchFounders i ett pressmeddelande. “Utöver den exceptionella hjĂ€lp som det första priset kommer att ge dem, vill vi hjĂ€lpa dem att fĂ„ ut det mesta av FrenchFounders kraftfulla nĂ€tverk, för att introducera dem till rĂ€tt kontakter – frĂ€mst företagare som har stĂ€llts inför samma utmaningar, investerare och företag.”

Medan det att starta utomlands har sina fördelar kommer USA med en obestridlig lockbete för internationella grundare. Mellan rockstjÀrnan av berömmelse som kommer med att grunda ett enhörningsföretag till de stora resurserna till entreprenörers nytta, kan det inte förnekas att dessa franska grundare Àr glada över att fÄ sitt skott i USA.

“FrĂ„n dag till dag berĂ€ttar French Morning historien om franska entreprenörer som försöker erövra den nordamerikanska marknaden”, sĂ€ger Emmanuel Saint-Martin, grundare och VD för French Morning i samma pressmeddelande. “Det var bara logiskt att vi samarbetar med FrenchFounders för att ge all tĂ€ckning till denna tĂ€vling, som syftar till att separera de mest lovande franska startups och deras nordamerikanska projekt.”

Om du Àr intresserad av att lÀra kÀnna de Ätta franska grundarna som tÀvlar vid Startup Tour i Nordamerika, ta en titt pÄ deras beskrivningar nedan:

LÀs mer om det franska startekosystemet pÄ TechCo