8 saker de inte lÀr pÄ Business School om att vara entreprenör

8 saker de inte lÀr pÄ Business School om att vara entreprenör

HÀr Àr nÄgot de inte undervisar i handelshögskolan om att vara entreprenör: nÄgon gÄng starta ett företag kommer ge dig magont. Det kommer att orsakas av nÄgon kombination av obeveklig stress, konstant osÀkerhet och alltför mycket kvÀllsavhÀmtning frÄn den feta kinesiska platsen pÄ hörnet.

Att driva ett företag Àr en annan typ av svÄrt, för tyvÀrr kan du inte bara lÀgga ner huvudet och tuffa dig igenom det. Att skapa nÄgot frÄn ingenting betyder att möta stÀndiga överraskningar, utmaningar, ekonomiska problem och oförutsedda risker. Men det finns sÀtt att vara beredd sÄ att du kan minimera ditt Pepto-intag.

LÀr dig att ignorera vad som inte betyder nÄgot

Startups och venture fonder Ă€r sexiga. Alla vill ha “grundare” -titeln pĂ„ rundade visitkort. Det Ă€r dock viktigt att inse att du inte behöver köpa in den hĂ€r scenen för att driva ett framgĂ„ngsrikt företag.

LÀr dig sjÀlv

Hitta bra mentorer som har byggt företag du beundrar eller som liknar dina och ta reda pĂ„ hur de gjorde det. Hitta mĂ€nniskor som berĂ€ttar för dig hur det verkligen Ă€r – mĂ€nniskor som pratar om misslyckande och uppoffring. LĂ€r dig av deras misstag. LĂ€s massor av böcker frĂ„n mĂ€nniskor som har varit dĂ€r sĂ„ att du vet att vĂ€gen framĂ„t som företagare inte Ă€r dĂ„lig.

Samla inte in pengar Unless NödvÀndigt

Varje gÄng du ger bort en bit av ditt företag för att samla in pengar spÀdar du inte bara ditt eget kapital, utan spÀdar ut din kontroll genom att lÀgga fler hÀnder pÄ ratten. Om du behöver samla in pengar, var smart om hur mycket eget kapital du slÀpper och till vilket pris.

VÀnja dig vid att fÄ betalt senast

Även med miljontals dollar i intĂ€kter kan du ta hem lite eller inget av det, sĂ€rskilt pĂ„ kort sikt. Personalen med ansprĂ„k pĂ„ pengarna framför dig kan vara mycket lĂ„ng: dina anstĂ€llda, din kontorshyresvĂ€rd, dina leverantörer. Var beredd att gĂ„ mĂ„nader utan en stabil inkomst, Ă€ven om ditt företag drar in mycket pengar. Om du har en betydande annan, kan detta sĂ€tta en stor belastning pĂ„ ditt förhĂ„llande. Var noga med att prata om hur du kommer att hantera de oundvikliga grova flĂ€ckarna.

BehÄll din kreativitet

Ingenting kommer att fÄ ditt företag genom omöjliga problem mer Àn kreativ problemlösning. NÀr nÄgot ser oöverstigligt ut, ta ett steg tillbaka och hitta en mindre konventionell vÀg runt problemet.

Var inte rÀdd att frÄga

Mycket oftare Ă€n du kanske tror, ​​bara att be om saker fĂ„r resultat. Det Ă€r fantastiskt vad folk kommer att berĂ€tta för dig eller ge dig om du bara frĂ„gar dem.

Bygg ditt nÀtverk

Ingen bygger ett företag ensam. Du kommer alltid att lita pÄ andra för att fÄ hjÀlp, och det Àr avgörande att ha en lÄng lista med mÀnniskor du kan ringa till. NÀtverk Àr mest effektivt nÀr det inte görs i traditionell mening (det vill sÀga en massa mÀnniskor i ett fönsterfritt rum som handlar med smÄprat och visitkort). Försök istÀllet att odla Àkta, lÄngvariga relationer med mÀnniskor vars företag du faktiskt tycker om.

StÀll in förvÀntningar

Även om du följer varje steg ovan kommer det att finnas tillfĂ€llen nĂ€r du kĂ€nner dig trasig och överstrĂ€ckt. Dina vĂ€nner kommer att vara arg pĂ„ dig för att du inte lĂ€ngre gĂ„r ut sĂ„ mycket som tidigare. Du kommer att kĂ€nna dig följt av ett mörkt moln av uppgifter som Ă€r obevekliga och oĂ€ndliga i antal, vilket gör det nĂ€stan omöjligt att njuta av nĂ„gonting. Du kommer att leva och andas detta företag som kastar eld i ditt ansikte och förvĂ€ntar dig att du kommer att överleva. Du kommer att bli bĂ€ttre pĂ„ att navigera över tiden, men hĂ„ll dig redo för allt detta och mer nĂ€r du börjar din resa.