8 SÀkerhetstips online för startups

8 SÀkerhetstips online för startups

En rapport, publicerad av Moya K. Mason, belyser det faktum att det finns cirka 150 miljoner startups som lanseras varje dag av 300 miljoner mÀnniskor vÀrlden över. Av dessa nÄr bara en tredjedel de första tre mÄnaderna efter initieringsprocessen .; 90 procent av startarna misslyckas, och det finns olika orsaker bakom ett startfel. DÄlig sÀkerhet borde inte behöva vara en av dessa orsaker.

Det Ă€r ett faktum att ingen idag kan förneka vikten av sĂ€kerhet via webben. Varken du eller inte jag. Denna uppfattning om “sĂ€kerhet Ă€r viktig” gĂ€ller för alla. Företag Ă€r inget undantag. Och för nystartade företag Ă€r online-sĂ€kerhet nĂ„got som borde ha stor betydelse. Det rĂ„der ingen tvekan om det. Spirande startups bör aldrig kompromissa med deras online-sĂ€kerhet, inte ens i situationer som anses vara ogynnsamma för deras överlevnad.

Dessa sÀkerhetstips hjÀlper nystartade företag att vara i drift och överleva tidvatten av förÀndringar inom informationsteknologibranschen under lÄng tid framöver.

Nu kör vi!

1. Ta itu med hoten

Den första och frÀmsta faktorn du behöver ta hand om Àr att ta itu med alla internetsÀkerhetshot som din start stÄr inför. Implementering av en stark, krypterings- och brandvÀggsmekanism av militÀr kvalitet Àr ett bra alternativ att anvÀnda.

Kryptering hjĂ€lper till att skydda en starts online datatrafik frĂ„n oönskade kopplingar frĂ„n cyberbrottslingar och hackare online. Det skyddar ocksĂ„ kĂ€nslig personlig information om de anstĂ€llda som arbetar vid start. BrandvĂ€ggen Ă„ andra sidan hjĂ€lper till att skydda ett system mot hotande virus, som annars kan försvaga hastigheten och prestandan hos datorsystemen som Ă€r installerade vid start och smarta enheter som anvĂ€nds av de anstĂ€llda. VPN Ă€r ett utmĂ€rkt sĂ€tt att göra detta – vi gillar sĂ€rskilt PureVPN eller TorGuard.

2. Skriv en sÀkerhetspolicy

Ett skrivet ord Àr kraftfullare Àn ett mun till mun. För nystartade startorganisationer Àr det obligatoriskt att ha deras online-sÀkerhetspolicy i svartvitt. Denna sÀrskilda policy bör vara pÄ plats lÄngt innan den verkliga verksamheten startar.

OnlinesÀkerhetspolicyn bör ge tydliga riktlinjer för vilka applikationer som ska installeras, vem som ska ges full Ätkomst eller begrÀnsad Ätkomst till startens kritiska information, vilken typ av e-postmeddelanden som ska gÄ ut och komma in och andra viktiga faktorer som utgör en fungerande sÀkerhetspolicy online för hela start.

3. HÄll koll pÄ sociala medier

Sociala medier har tagit internet med storm. Alla av oss Àlskar att dela personlig information, senaste hÀndelser och en hel del saker pÄ populÀra sociala mediewebbplatser, inklusive Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. Organisationer i allmÀnhet och startups i synnerhet mÄste hÄlla koll pÄ vad som delas pÄ deras rÀkning pÄ olika sociala medier.

De flesta av organisationerna tenderar att locka besökare online genom olika klickbitar. För att undvika intressekonflikter bör startföretagen ha en konkret skriven sociala mediepolicy som styr alla aktiviteter som ska genomföras pÄ olika sociala medieplattformar.

4. AnvÀnd starka lösenord

Lösenord fungerar bara som en pÄlitlig sÀkerhetsvakt för webbplatser. LÄt det vara nÄgon form av webbplats, lösenord tenderar att skydda dem frÄn olaglig Ätkomst frÄn inkrÀktare frÄn tredje part. Svaga lösenord Àr inte bra. DÀrför bör onlineföretag inklusive startups uppmuntra sina anstÀllda att anvÀnda starka lösenord i alla forum och media. Med hjÀlp av alfanumeriska och komplexa lösenord kan anvÀndarna vara sÀkra mot eventuella hackattacker eller sÀkerhetsintrÄng.

En av de bÀttre strategierna Àr att nystartade företag ska be sina anstÀllda att byta lösenord ofta efter en period pÄ 15 dagar eller 30 dagar. Detta lilla steg kan gÄ lÄngt för att skydda en anstÀllds personliga identitet, information och obehöriga tillgÄng till kritisk organisationsinformation.

5. Utbilda anstÀllda om internetsÀkerhet

NÀr det gÀller online-sÀkerhet för en organisations webbplats mÄste organisationen ha en fungerande plan för att utbilda anstÀllda om vad företaget förvÀntar sig av dem nÀr de anvÀnder företagets system och resurser. Fallet för nystartade företag Àr inte annorlunda. Startups mÄste kraftfullt undersöka möjligheterna att ta medarbetarna i förtroende nÀr det gÀller att ge dem utbildning i samband med internetsÀkerhet. Ett av de bÀttre sÀtten att engagera anstÀllda i utbildning Àr att stÀlla olika frÄgor om hur man kan förbÀttra sÀkerheten pÄ organisationens webbplats. En undersökning kommer att göra ett bra jobb i detta avseende. AnstÀllda bör fÄ förstÄelse för att de behöver hÄlla konfidentiell information för sig sjÀlva.

6. Implementera bÀsta praxis

Att dela kunskap Àr viktigt nÀr det gÀller att implementera bÀsta praxis i en start. Om det finns nÄgon sÀkerhetsrisk som uppstarten stÄr inför bör de anstÀllda vara de första som pÄpekar allvaret i Àrendet och dÀrigenom bidra till genomförandet av bÀsta praxis.

Kommunikation och samarbete Àr tvÄ av de viktigaste faktorerna som nystartade företag mÄste ta hÀnsyn till. I en nystartad startmiljö mÄste alla tas med och fÄ förtroendet med kunskap om de bÀsta metoderna som startningen behöver implementera. En gynnsam arbetsmiljö Àr en absolut nödvÀndighet för en start i detta avseende.

7. HÄll dig uppdaterad och hÄll dina system uppdaterade

Automation Àr namnet pÄ spelet. För att överleva potentiella hackattacker och sÀkerhetshot mÄste startups automatisera sina processer för optimal prestanda och bÀsta resultat. Undvik att anvÀnda förÄldrade verktyg eller processer som hindrar startens framsteg.

Systemen installerade i ett startföretag bör uppdateras ofta. Om en systemuppgradering krÀvs pÄ grund av nÄgot hotande internetsÀkerhetshot, bör startups göra det, samtidigt som de bÀsta resurserna utnyttjas.

Alla frÄgor relaterade till onlinesÀkerhet i ett nystartat företag bör behandlas pÄ ett adekvat och i rÀtt tid. Om det finns en patch tillgÀnglig bör alla system patchas omedelbart för att kunna köra webboperationerna i en start smidigt.

8. GÄ i hÀnder med IT-sÀkerhetsföretag

TvÄ och tvÄ gör fyra. Ingen kan utföra uppgifterna ensam. Och för nystartade företag Àr det nÀstan omöjligt att lita pÄ en enda individ. Startups fungerar bÀttre i ett partnerskap. Partnerskap med andra IT-sÀkerhetsföretag ökar chanserna för en startas överlevnad.

DÀrför, om det finns en möjlighet för ett partnerskap, bör startups ta det och söka fördelarna de kan dra ut av det partnerskapet. Startups bör se ut att samarbeta med sÀkerhetsföretag med goda resultat och med ett gott rykte inom IT-branschen.