8 sÀtt att göra din hissplats mer minnesvÀrd

8 sÀtt att göra din hissplats mer minnesvÀrd

8 sÀtt att göra din hissplats mer minnesvÀrd

Young Entrepreneur Council (YEC) Àr en enda inbjudande organisation som bestÄr av vÀrldens mest lovande unga entreprenörer. YEC-medlemmar genererar miljarder dollar i intÀkter och har skapat tiotusentals jobb.

En hissnivÄ kan ta din start till alla nya höjder. NÀr du vÀl har sammanstÀllt en kortfattad och omfattande tonhöjd för investerare kommer du att kunna pÄverka din slutresultat, samtidigt som du ger de anstÀllda den stora vÀgledningen de behöver för att uppfylla företagets mÄl.

SÄ, vad Àr det viktigaste en entreprenör bör inkludera för att göra sin starthisshöjd mer minnesvÀrd? Vi bad ett antal företagare ge sina rÄd om hur du ser till att din hissplats sticker ut bland publiken.

Ha en bra öppnare

Du har verkligen fĂ€rre Ă€n 30 sekunder för att pĂ„verka nĂ„gon. Det Ă€r bĂ€st att börja med ett problem som mĂ€nniskor kan förstĂ„ och sedan arbeta dĂ€rifrĂ„n för att ge möjlighet till en lösning som kan fungera pĂ„ marknaden. Vill du ha ett exempel? Titta pĂ„ ett avsnitt av “Shark Tank” sĂ„ ser du hur de öppnar varje tonhöjd för “hajarna”. Det fungerar och det fĂ„ngar deras uppmĂ€rksamhet.

FrÄga dig sjÀlv: Varför ska de bry sig?

MĂ„nga mĂ€nniskor gör misstaget att skramla bort alla sina fördelar och funktioner i en hissplats. Om du gör det kortfattat och tar med varför den andra personen bör bry sig eller kan hitta vĂ€rde har du öppnat dörren till en dialog snarare Ă€n att krĂ€ka information om nĂ„gon. TĂ€nk pĂ„ det hĂ€r formatet: ‘Vi hjĂ€lper ____ till _____’ eller ‘Vi Ă€r som ____ av _____, hjĂ€lper mĂ€nniskor att ______.’

– Darrah Brustein, nĂ€tverksexpert

Eliminera Buzzwords

Sluta hĂ€nvisa till din nya start som “revolutionerande” eller “banbrytande”, och kontrollera din ordförrĂ„d för andra smĂ„ fraser. Investerare, kollegor och intressenter har hört allt tidigare, och att anvĂ€nda buzzword gör inte din start sticker ut. LĂ€mna dessa villkor för media att tilldela. Fokusera pĂ„ vad din start gör och vem den tjĂ€nar.

– Kelly Azevedo, grundare av ShesGotSystems.com

Identifiera Key Pain Point

Att lösa en smÀrtpunkt Àr varför företag finns. Identifiera den viktigaste smÀrtpunkten för ditt företag som ditt företag tar itu med och adressera den i din hisshöjd för att fÄ ett kÀnslomÀssigt ackord med den potentiella kunden.

TÀnk pÄ ekonomin i verksamheten

Vision spelar roll, men för de flesta mÀnniskor betyder pengar mer. SÄ nÀr mÀnniskor kan förstÄ de tydliga möjligheterna att generera intÀkter och driva vinster börjar allt bli vettigt. Wannabe-entreprenörer har alla lysande idéer, men de saknar verkliga tester och Àr begrÀnsade av hur marknaden faktiskt fungerar. FramgÄngsrika företagare vet hur man gör pengar till mer pengar.

Fokusera bara pÄ viktiga element

Fokusera pÄ dessa viktiga punkter om din start: Vad kommer ditt företag att göra? Vem kommer att vilja ha den hÀr produkten eller tjÀnsten? Vad skiljer dig frÄn alla företag som redan tillhandahÄller detta? Eller, om det Àr nÄgot helt nytt, vad indikerar en betydande efterfrÄgan pÄ detta? Utmaningen Àr att fÄ in all viktig information utan att gÄ pÄ tangenter eller slösa tid pÄ sekundÀra frÄgor.

Ha en tydligt definierad lösning

Produkter Àr lösningar pÄ problem. Utan problem finns det ingen marknad. Utan en lösning finns det ingen produkt. En effektiv hisshöjning uttrycker tydligt problemet och dess lösning med detaljer om varför just den hÀr lösningen Àr effektivare Àn alternativ. AnvÀnd kÀnslor, retorik och kalla svÄra fakta, men begrav inte problemet och din lösning i slagord och jargong.

Validera med ÄtgÀrder

Din hisslĂ€ngd Ă€r mycket kraftfullare om du kan ge en snabb ljudbit som inkluderar dragkraft, stötar och till och med nĂ„gra fĂ„ stora kundexempel. ÖvervĂ€g ocksĂ„ att dela med dig av kvantitativ information för att fĂ„ tredjepartsvalidering till din tonhöjd, och fokusera inte sĂ„ mycket pĂ„ hur du gör nĂ„got, snarare fokusera pĂ„ resultaten som din produkt eller tjĂ€nst ger.

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Young Entrepreneur Council (YEC) Àr en enda inbjudande organisation som bestÄr av vÀrldens mest lovande unga entreprenörer. YEC-medlemmar genererar miljarder dollar i intÀkter och har skapat tiotusentals jobb.

Utforska mer Se alla nyheter

Hur Tech Giants anpassar sig till att arbeta hemifrÄn

Vi utforskar hur Google, Facebook och Twitter reagerar pĂ„ …

Bethany Howell – för 2 mĂ„nader sedan

CES 2021 Àr nu officiellt en helt digital upplevelse

CES 2021 har officiellt avbrutits, med konsumenten …

Conor Cawley – för 2 mĂ„nader sedan

BĂ€sta alternativen till Amazon Affiliate Program

Amazon har sĂ€nkt sina medlemsrĂ€ntor sĂ„ mycket som 70% ….

Adam Rowe – 4 mĂ„nader sedan

Wix tillkÀnnager Flash-försÀljning med halvpris

Wix har meddelat en ny flash-försĂ€ljning som kan se dig spara …

Tom Fogden – för 6 mĂ„nader sedan

Ladda fler artiklar nÀra Skapa en webbplats? FÄ 50% rabatt pÄ Wix premiumplaner fram till 8 oktober Se erbjudanden

Vi anvÀnder cookies. Genom att surfa pÄ vÄr webbplats godkÀnner du vÄr anvÀndning av cookies.