8 sÀtt att utnyttja TV-utseenden för att bygga ditt varumÀrke

8 sÀtt att utnyttja TV-utseenden för att bygga ditt varumÀrke

Att komma pĂ„ TV Ă€r startgrundarens dröm. Oavsett om det Ă€r ett lokalt nyhetssegment eller en populĂ€r tĂ€vlingsshow, Ă€r det ett bra sĂ€tt att underlĂ€tta framgĂ„ng att ha en naturlig marknadsföringsmöjlighet som TV. Men lĂ„t inte ett utseende pĂ„ “Shark Tank” begrĂ€nsa dig till 15 minuters berömmelse. AnvĂ€nd ditt TV-utseende för att skapa fler möjligheter för ditt företag.

Vi frÄgade Ätta företagare hur de kunde förvandla ett TV-utseende till en större PR / branding-möjlighet. Kolla in vad de hade att sÀga nedan och se till att de bara skjuter din bra sida:

GÄ pÄ intervjuer

AnvĂ€nd vad du har för dig för att komma till en miljon olika platser. Prata om din upplevelse. Utnyttja ett stort TV-utseende för att fĂ„ mycket mer press genom att svara pĂ„ frĂ„gor som andra har om det TV-utseendet. Andra vill veta hur det Ă€r att vara pĂ„ “Shark Tank”, sĂ„ lĂ€r dem och hjĂ€lp dem att komma dit du har varit. Samtidigt Ă€r det ett utmĂ€rkt sĂ€tt att driva ditt varumĂ€rke bara lite mer.

– John Rampton frĂ„n PĂ„ grund av

AnvÀnd det som trovÀrdighet pÄ din webbplats

Om dina kunder har sett dig pĂ„ “Shark Tank” eller nĂ„got annat TV-utseende fĂ„r du omedelbart stjĂ€rnkraften som hjĂ€lper varumĂ€rken att utveckla förtroende hos sina kunder och nya potentiella köpare.

– Rob Fulton frĂ„n Rob Fulton Accelerator

Skriv / prata om det

Min grundare och jag utnyttjade ZinePaks utseende pĂ„ ‘Shark Tank’ till tĂ€ckning i dussintals butiker, inklusive Inc., Entreprenör, Forbes och Billboard. Vi skrev förstapersonsartiklar om vĂ„ra erfarenheter, gjorde videointervjuer och upptrĂ€dde i otaliga podcasts. Om du har en stor PR-krok som nationell TV, var inte blyg för att skicka lĂ€nkar och erbjuda dig att bidra till andra butiker.

– Brittany Hodak frĂ„n ZinePak

HĂ„ll dig synlig

Jag sa kort: ‘GĂ„ pĂ„ turnĂ©’, jag tror att det skulle vara en bra idĂ© att besöka platser dĂ€r din mĂ„lgrupp skulle vara. Om det inte Ă€r möjligt kan du skapa en AMA pĂ„ webbplatser som Reddit eller inspirera mĂ€nniskors nyfikenhet pĂ„ din upplevelse pĂ„ TV. MĂ„nga mĂ€nniskor vill vara pĂ„ TV, men vĂ€ldigt fĂ„ gĂ„r faktiskt för det, sĂ„ att dela din erfarenhet kan vara en extra media-möjlighet.

– Cody McClain frĂ„n SupportNinja

Förpacka det i olika former

Skapa mÄnga alternativa metoder för dina bestÄndsdelar för att se ditt utseende, inklusive korta, smÀltbara klipp frÄn showen för att visas pÄ videodelningsnÀtverk, ett nedladdningsbart transkript, ett bildspel och en sammanstÀllning av sociala mediahöjdpunkter via Storify. Placera dessa framtrÀdande var som helst din organisation har en digital nÀrvaro och hÀnvisa till dem i marknadsföringsdokument och e-signaturer.

– Alexandra Levit frĂ„n PeopleResults

AnvÀnd den för att prata med ditt nÀtverk

Ditt TV-utseende Ă€r guld. NĂ€mn det alltid, antingen i din bio pĂ„ LinkedIn eller under en tonhöjd. Dela videoklippet pĂ„ sociala medier och marknadsför det till dina partners och försĂ€ljningstrattar via e-post och riktade annonser. Att vara med i en show som ‘Shark Tank’ Ă€r kraftfull. Förutom att skapa medvetenhet kan ett TV-utseende ge dig en anledning att prata med ditt nĂ€tverk och skapa trovĂ€rdighet.

– Erik Huberman frĂ„n Hawke Media

Skriv rÄdgivande artiklar

Skriv artiklar som ger rĂ„d till andra företagare som vill landa pĂ„ TV. Vi har en klient som var med pĂ„ “Shark Tank” och har anvĂ€nt den erfarenheten för att skriva dussintals artiklar som berĂ€ttar om sin erfarenhet och erbjuder rĂ„d till andra hoppfulla. MĂ€nniskor fascineras av hur det Ă€r att vara pĂ„ TV och vilka rĂ„d du har för dem. SĂ„ ge nĂ„got av vĂ€rde för lĂ€sarna och publikationer kommer att be dig att bidra.

– Kelsey Meyer frĂ„n Inflytande & Co.

Se till att du Àr lÀtt att söka online

Om du har gjort det i en TV-show men du inte Ă€r allmĂ€nt kĂ€nd, se till att du Ă€r lĂ€tt att söka online. Om du inte har en fullstĂ€ndig webbplats för ditt företag eller din produkt Ă€nnu, skapa en mĂ„lsida med kontaktinformation om potentiella kunder har frĂ„gor eller vill komma i kontakt med dig. Även om du inte Ă€r redo att lansera och sĂ€lja kan du börja bygga din lista för framtida försĂ€ljning.

– Sydney Owen frĂ„n W2O Group

Young Entrepreneur Council (YEC) Àr en enda inbjudande organisation som bestÄr av vÀrldens mest lovande unga entreprenörer. YEC-medlemmar genererar miljarder dollar i intÀkter och har skapat tiotusentals jobb.