8 sÀtt chefer kan förbÀttra teammotivation och produktivitet

8 sÀtt chefer kan förbÀttra teammotivation och produktivitet

Det kan vara en anstÀllds jobb att dyka upp pÄ rÀtt sÀtt för att fÄ jobbet gjort. De flesta vet dock att det ibland Àr svÄrt att visa sig motiverad till jobbet. Ibland kommer livet i vÀgen. Du ska inte ta det personliga livet i arbete med dig, men ibland Àr det bara svÄrt att undvika.

Det Àr dÀr det Àr chefens jobb att komma in och fÄ hans / hennes besÀttning motiverad att arbeta. NÀr ett team Àr motiverat Àr de produktiva och ett produktivt team Àr ett lyckligt team. Chefens jobb Àr att se till att arbetet blir klart och att de anstÀllda Àr nöjda med jobbet.

Medarbetarnöjdhet kan hittas nÀr rÀtt motivation sÀtts pÄ plats. Den motivationen kan komma pÄ mÄnga olika sÀtt. HÀr Àr nÄgra sÀtt som chefer kan arbeta för att motivera sina anstÀllda och i sin tur öka produktiviteten.

Intressera för dina anstÀlldas framtida karriÀr hos företaget

Om du visar dina anstÀllda att du bryr dig om dem Àr det mer troligt att de bryr sig om jobbet de gör. En anstÀlld som ser en verklig framtid med sin arbetsgivare kommer att lÀgga mer pÄ jobbet. Detta gÀller ocksÄ för dem som vill gÄ vidare i företaget. Du Àr deras motiverande talare. Det betyder att du mÄste kunna prata med dem och fÄ dem att kÀnna att de Àr en integrerad del av verksamheten.

Var en lyssnare

Ett sÀtt att verkligen motivera medarbetare Àr att lÄta dem fÄ ett ord i sitt jobb. En bra chef Àr en bra lyssnare. Ge dina anstÀllda en chans att prata om sina egna idéer för företaget. Du kan bli förvÄnad över den talang du har under ditt eget tak.

FöregÄ med gott exempel

Det Àr mer sannolikt att anstÀllda jobbar hÄrdare för en chef som de kan se arbetar ocksÄ hÄrt. Om du spenderar all din tid pÄ personliga samtal eller snoozing vid ditt skrivbord blir dina anstÀllda ocksÄ mindre produktiva. FöregÄ med gott exempel.

Du Àr ocksÄ ett exempel genom att börja dagen med en bra anteckning. Kom in pÄ kontoret med ett leende pÄ ansiktet pÄ morgonen. HÀlsa dina anstÀllda sÄ att de vet att du Àr glad att de Àr dÀr. Lycka gnuggar och innan du vet ordet av kommer dina glada anstÀllda att göra ett bra jobb.

Ord kan vara motiverande eller skada

Konferenstalare har pratat om motivation och arbetat för att motivera mÀnniskor i flera Är. Det finns vissa sÀtt att motivera anstÀllda, och det finns vissa sÀtt att prata med dem som fÄr dem att arbeta mindre. AnvÀnd uppmuntrande ord; pÄpeka nÀr dina anstÀllda gör ett bra jobb; var artig nÀr du pratar med dem; och tala inte ner till dem. Om du gör det motsatta kommer de att göra mindre arbete.

Behandla dem som du vill bli behandlad

Det spelar ingen roll att de Ă€r dina underordnade, du Ă€r deras motiverande talare, du Ă€r deras chef, och du borde vara den person de ser upp till snarare Ă€n att blicka pĂ„. Behandla dem som lika – som mĂ€nniskor. Precis som ordsprĂ„ket sĂ€ger: du fĂ„r fler bin med honung. Var snĂ€ll mot dem och de kommer att vara trevliga mot dig genom att fĂ„ jobbet gjort.

Ge alltid feedback

Feedback, bÄde positiv och negativ, kan vara viktig för att hÄlla ett motiverat team. NÀr du ger negativ feedback, se bara till att du innehÄller tips för hur de kan förbÀttras. PÄ sÄ sÀtt förvandlar du potentiellt nÄgot negativt till ett mer positivt ljus.

Gör konsekvenser tydliga

Återigen Ă€r inte allt motiverande arbete positivt. Det bör fĂ„ konsekvenser för bĂ„de positivt och negativt arbete. Det kan dock vara bĂ€ttre att belöna bra arbete Ă€n att straffa dĂ„ligt arbete.

Som chef Àr det upp till dig att bestÀmma vilken typ av konsekvenser dina anstÀllda fÄr. Det beror ocksÄ pÄ ditt arbetsomrÄde och pÄ den anstÀllde. Extra timmar kan vara en bonus för en anstÀlld och ett straff för en annan.

Se bara till att dina anstÀllda förstÄr att nÀr de fÄr jobbet gjort rÀtt och i tid finns det en belöning för det. Och nÀr de fÄr saker gjorda sent eller slumpmÀssigt kan de fÄ en rosa slip, fÄ sina timmar att klippa, eller kanske bara en varning för att fÄ dem tillbaka i form.

Var bara en bra ledare

Om du Àr en bra ledare kommer det att reflektera över ett bra team. Det Àr verkligen sÄ enkelt som det. Dessutom, om du Àr en bra ledare kan nÄgra av dina anstÀllda arbeta sig fram till att vara bra ledare ocksÄ nÄgon dag. För chefer som behöver lite mer arbete för att vara en bra ledare kan det hjÀlpa att delta i en konferens och lyssna pÄ konferenshögtalare ta upp motiverande Àmnen. Det finns ocksÄ mÄnga böcker dÀr ute som hjÀlper chefer att bli stora ledare.

Hur förblir du en stor ledare? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.