8 tips för aspirerande utvecklare av indiespel

8 tips för aspirerande utvecklare av indiespel

Pokémon Go har verkligen förÀndrat spelets landskap. Kan du tÀnka dig att anstÀlla en Uber-förare bara för att köra dig runt för dina sökningar? Eller, vad sÀgs om att trÀffa den speciella personen pÄ jakt? Dessa saker hÀnder verkligen just nu. Och Indie-spelutvecklare tar mÀrke. Om du tycker att du har en bra idé för ett spel och du Àr engagerad i att utveckla det, i alla fall, gÄ till det. Men som du gör, ha dessa viktiga tips i Ätanke.

TjÀna pengar mÄste vara sekundÀra

Om du tittar pÄ statistiken vet du redan att ett stort antal utvecklare av indiespel inte tjÀnar pengar över hand. De Àr i spelutveckling eftersom de har en passion för en idé. TjÀna pengar kommer frÄn marknadsföring, och det kommer efter att spelet har utvecklats och publicerats. Om du inte har en passion för din idé, har du inte heller passioner för att marknadsföra den.

KĂ€nn dina brister

Du anvÀnder kanske bra spelutvecklingsverktyg, men i slutÀndan kommer det att finnas nÄgra kodningsuppgifter som kan vara bortom dig. BekrÀfta vid detta tillfÀlle dina brister och fÄ den hjÀlp du behöver, Àven om du mÄste betala för det. iOS-spelutveckling Àr komplex, och det finns inget pinsamt med att erkÀnna att du inte har alla kodfÀrdigheter du behöver. Hitta ett ansedd iOS-spelutvecklingsföretag, helst ett som ocksÄ kommer att slÀppa in lite marknadsföring.

Se till att du har en marknad

Om du inte utvecklar ett spel bara för skojs skull mÄste du göra lite forskning. Finns det verkligen en marknad för ett spel som ditt? Tillverkarna av Candy Crush bestÀmde sig inte bara för en dag att göra spelet. De gjorde sina lÀxor och upptÀckte, baserat pÄ aktuella populÀra spel, att det fanns en stor nischpublik som de kunde vÀdja till. Du mÄste göra detsamma.

Omspelbarhet – Det Ă€r ganska kritiskt

Du vill inte ha ett spel som kommer att spelas en gÄng och glömmas bort. Du vill ha ett spel som kommer att spelas om och om igen eftersom det antingen finns nivÄer att nÄ eller för att spelare kan tÀvla med sin tidigare framgÄng. Och Ànnu bÀttre, gör det socialt. NÀr spelare kan bjuda in vÀnner att spela med dem fortsÀtter du att lÀgga till ambassadörer som kan göra mycket marknadsföring för dig.

Uppdatering

LÄt inte ditt spel förbli statiskt. LÀgg till nya funktioner och publicera dem. Ett av de bÀsta sÀtten att göra detta Àr att frÄga befintliga spelare vilka andra funktioner de vill se. Naturligtvis Àr det sjÀlvklart att du ocksÄ kommer att förbinda dig att fixa eventuella buggar.

Freebies

Du har antagligen erbjudit ditt grundspel gratis, men uppgraderingar Ă€r avgiftsbaserade. NĂ€r allt kommer omkring, hur annars kommer du att tjĂ€na pengar? För att öka din fans, kan du erbjuda “freebies” för en viss poĂ€ng eller nivĂ„ som uppnĂ„s. Och du kan ocksĂ„ erbjuda freebies om nĂ„gra spelare hittar buggar och gör dem uppmĂ€rksamma. Dessa anstrĂ€ngningar kommer att öka en fansbas och delning.

Ja, du mÄste marknadsföra

“Om du bygger det kommer de att komma” Ă€r en fantastisk filmlinje, men det Ă€r inte minst relevant att marknadsföra en spelapp. Att marknadsföra ditt spel innebĂ€r mĂ„nga strategier och taktik Ă€ven om de inte Ă€r tuffa. AnvĂ€nda sociala medier, begĂ€ra recensioner pĂ„ spelappgranskningssajter, gĂ€stblogga och till och med kontrakt med tjĂ€nster frĂ„n en appmarknadsförare bör alla ligga inom din pĂ„se med marknadsföringstrick.

Ha tÄlamod

FramgĂ„ngen över natten med “Flapping birds” Ă€r undantaget, inte regeln. SĂ„ var tĂ„lmodig, var lyhörd för dina nuvarande anvĂ€ndare och fortsĂ€tt uppdatera och marknadsföra. Om du ger upp ett spel för tidigt kan du vara ledsen Var upptagen med andra projekt medan du fortsĂ€tter att övervaka, marknadsföra och förbĂ€ttra.