9 sÀtt att ytterligare distansera ditt företag frÄn en cyberattack

9 sÀtt att ytterligare distansera ditt företag frÄn en cyberattack

Du kan ha vissa metoder pÄ plats för att skydda ditt företag frÄn en cyberattack, men Àr du verkligen sÄ skyddad som du behöver vara? Med hack och dataintrÄng blir mer och mer vanligt, kanske du vill tÀnka pÄ att ge dina sÀkerhetsinsatser en extra boost.

Vi frÄgade nio företagare vad företag kan göra för att hÄlla sig före kurvan nÀr det gÀller sÀkerhet. Kolla in deras bÀsta svar nedan och se till att ditt företag kan avvÀrja alla cyberattacker som kommer din vÀg:

Skapa företagsomfattande sÀkerhetspolicyer

Skapa din egen cybersÀkerhetspolicy och procedurer kring rÄd frÄn tankeledare, dokumentera och distribuera dem sedan till alla anstÀllda. Var sÀrskilt uppmÀrksam pÄ hur ditt sÀkerhetsprogram kommer att hantera problem med din egen enhet och inrÀtta sÀkerhetsprotokoll. Se till att alla anstÀllda förstÄr och förbinder sig till dessa cybersÀkerhetspolicyer och procedurer.

– Nicole Munoz frĂ„n Börja ranka nu

Genomföra kontinuerliga cybersÀkerhetsrevisioner

I stÀllet för att genomföra en periodisk sÀkerhetsgranskning, övervÀga att investera i en lösning som kontinuerligt skannar hela din IT-miljö för felkonfigurationer, sÄrbarheter och policyövertrÀdelser. Jag har blivit imponerad av Cavirin som en lösning för att hÄlla företagen uppdaterade för sÀkerhets- och efterlevnadsfrÄgor. Oavsett vad, investera i nÄgot som minskar din sÄrbarhet för en cyberattack.

– Brett Farmiloe frĂ„n Markörer

VÀlj SÀkra lösenord

Ett enkelt sÀtt att öppna dörren för sÀkerhetsövertrÀdelser Àr att anvÀnda lösenord som Àr lÀtt att gissa. DÀrför Àr det viktigt att du vÀljer sÀkra lösenord. I allmÀnhet gör lÀngre lösenord starkare lösenord. AnvÀnd en blandning av alfabetiska och numeriska tecken. AnvÀnd en blandning av stora och smÄ bokstÀver och symboler om systemet tillÄter det.

– Kristopher Jones frĂ„n LSEO.com

Kontrakt White Hat Hackers

Ibland hyra en vit hatthacker för att hitta cybersÀkerhetshÄl inom ditt företag. LÄt dem identifiera dessa sÄrbarheter och erbjuda tidlösa lösningar för att korrigera dessa öppningar. Det Àr viktigt att vara proaktiv om cybersÀkerhet snarare Àn bara reaktiv.

– Firas Kittaneh frĂ„n Amerisleep

Arbeta med FBI

FBI inser att stöld av immateriell egendom kan vara förlamande och Àr intresserad av att hjÀlpa teknikföretag skydda sina investeringar. Kontakta din lokala filial och be dem hjÀlpa dig att utveckla bÀsta praxis. De Àr en stor resurs och en som jag först upptÀckte nyligen.

– Douglas Hutchings frĂ„n Picasolar

TrÀna dina anstÀllda

Den svagaste lÀnken i cybersÀkerhet Àr dina anstÀllda. Gör det lÀtt för dem att förstÄ riskerna med svaga lösenord eller dÄliga sÀkerhetsrutiner. Ju mer de förstÄr, desto bÀttre utrustade Àr de för att skydda företagets tillgÄngar.

– Diego Orjuela frĂ„n Cables & Sensors, LLC

HĂ„lla sig uppdaterad

Det spelar ingen roll hur du investerar i sĂ€kerhet, policyer och konsulter sĂ„ lĂ€nge du hĂ„ller dem uppdaterade. Även om det kan vara dyrt innebĂ€r det att du antingen behöver interna resurser eller outsourcingpartners. Idag finns det ett antal företag som erbjuder hotfeeds som kan göra dina investeringar smartare och ditt företag sĂ€krare med förbehandlad intelligens.

– Yiannis Giokas frĂ„n PCCW Global

LĂ€r dig av andras misstag

För att hÄlla dig uppdaterad om bÀsta praxis inom cybersÀkerhet, var en ivrig lÀsare av nyheterna. BranschstÀllen slÀpper ofta information om cybersÀkerhetskatastrofer och prövningar frÄn andra företag och kommer att lista vad som hÀnde. Var medveten om andras frÄgor, lÀr dig av deras misstag och implementera sÀkerhetsÄtgÀrder som rekommenderas efter en rapporterad cyberattack för att hÄlla ditt eget företag sÀkert.

– David Ciccarelli frĂ„n Voices.com

Börja med grunderna

Om inte cybersÀkerhet Àr din kÀrnverksamhet kan det vara vÀldigt svÄrt att hÄlla sig före kurvan. Aktivera tvÄfaktorautentisering för alla dina viktiga molntjÀnster; stÀlla in ett Wi-Fi-lösenord och brandvÀgg för ditt företags nÀtverk; genomdriva en stark lösenordspolicy för inloggningar; ge anstÀllda tillgÄng till system pÄ ett behov-att-veta-basis.

– Brandon Bruce frĂ„n Cirrus Insight

Young Entrepreneur Council (YEC) Àr en enda inbjudande organisation som bestÄr av vÀrldens mest lovande unga entreprenörer. YEC-medlemmar genererar miljarder dollar i intÀkter och har skapat tiotusentals jobb.

Foto: Flickr / Brian Klug