Adam Mosseri: Topprankade Facebook-chef Àr Instagrams nya VD

Avatar for Areen Zahra

Dagens senaste nyheter för Instagram-anvĂ€ndare Ă€r: “Adam Mosseri har utsetts till ny VD för Instagram”. Oavsett om den hĂ€r nyheten Ă€r spĂ€nnande eller antĂ€ndande kommer den att bestĂ€mmas i framtiden, eftersom det verkligen beror pĂ„ de senare Ă€ndringarna i applikationen.
Facebook har inte stoppat kampanjerna för sin strategiska grupp av chefer, oavsett vilket incidensföretag som stod inför tidigare. Facebook gÄr kontinuerligt framÄt i alla avdelningar oavsett tidigare hÀndelser.
Dessa nyheter sÀndes inte via en ordentlig kanal. Ett gruppfoto av tre grundare avslöjade dock hemligheten för den nya utnÀmnden. Kevin Systrom, före detta VD för Instagram och Mike Krieger, en annan medgrundare, förklarade utnÀmningen av Adam Mosseri som ny VD för Instagram pÄ företagets officiella blogg pÄ mÄndag.
Mosseri nominerades som produktchef i maj. Han arbetade som designer och nyhetsflöde pÄ Facebook.
Grundarna och den utsedda sjÀlv tog sig tid att nÄ ett beslut för att försÀkra att antingen detta beslut skulle fungera för Instagram eller inte. MÄnga anvÀndare var oroliga över den förra veckans chockerande sÀkerhetsintrÄng, vilket ledde till att anvÀndarna tog bort sina data frÄn konton.
I ett uttalande förklarade Mosseri att hÄlla Instagrams unika kultur intakt, vilket inkluderar
“Enkelhet, hantverk och gemenskap samt vĂ€nlighet.”
Facebook nÀmnde att de sökte grundligt för att utse Mosseri till denna position. Vidare förklarade företaget att bÄde Mosseri och Systrom inte kallades till formell intervju. Chef för Instagram Àr Mosseris officiella titel.
”Mosseri har en stark designbakgrund och fokus pĂ„ hantverk och enkelhet – liksom en djup förstĂ„else för vikten av gemenskap,”Tillade Systrom i ett blogginlĂ€gg.
Instagram grundades 2010 och köptes av Facebook till ett vÀrde av 1 $ miljarder dollar. Vid inköpstillfÀllet var Instagram reklamfritt och hade cirka 31 miljoner lojala följer. NÀr Facebook övertogs startade företaget annonser för att öka potentiella kunder. Nu har Instagram intagit en tydlig plats pÄ marknaden för sociala medier.
Instagram har praktiska funktioner som Àr spÀnnande för alla. Det förvÀntas att Instagram skulle behÄlla sin originalitet.
Vad tror du, skulle Mosseri vara tillrÀckligt bra för denna position? Dela dina Äsikter och hÄll dig uppdaterad för fler uppdateringar!