Affischtavlor gör nu mycket mer Àn bara annonsera

Affischtavlor gör nu mycket mer Àn bara annonsera

Sedan uppfinningen av litografi och gryningen av modern tryckning vid början av 1800-talet har skyltar, affischer och flygblad varit en metod för reklam, marknadsföring och utbyte av idéer och information.

Men dagens skyltar och digitala skÀrmar utvecklas. Dagarna med enkel skyltning Àr för lÀnge borta, och det Àr tidigare tekniska begrÀnsningar.

Ett inlÀgg frÄn Four Winds Interactive, Denver-baserade visuella kommunikationsföretag, förklarar behovet av att engagera digital skyltning:

”Digitala skĂ€rmar fĂ„ngar 400 procent fler visningar Ă€n statiska skĂ€rmar. Inte bara fĂ„ngar de fler visningar, men deras Ă„terkallningsgrad Ă€r 83 procent – betydligt högre Ă€n alla traditionella medier. ”

SkÀrmar har ett stort antal praktiska saker idag, inklusive anvÀndning för underhÄllning och menyvisning, liksom för sökning, reklam och mycket mer. I takt med att skyltar och marknadsföringsinsatser utvecklas innehÄller de mer digitala grÀnssnitt.

FrÄn holografiska skyltar till digitala skÀrmar har modern skyltning verkligen tagit ny form. Dessa begrepp Àr viktiga och nÄr lÀngre Àn enkla reklaminsatser. Vi har kommit lÄngt sedan Trivision-skyltar regerade högsta. HÀr Àr vad som förÀndras nÀr det gÀller skyltar och displayteknik.

Smarta skyltar som synkroniseras med smartphones

Om du tror att den digitala skyltningen pÄ vÀgar och trottoarer inte lyssnar och ser tillbaka: tÀnk om.

NFC (nÀra fÀltkommunikation) -teknik Àr inte bara för mobila betalningar, det anvÀnds ocksÄ inom digital skyltning för att kommunicera med vÄra smartphones. Det finns mÄnga sÀtt pÄ vilka denna teknik Àr relevant för organisationer. Företag kan bokstavligen se sin publik passera genom kameror monterade i skyltar. Smarta skyltar i stÀder strÄlar ocksÄ innehÄll till telefonerna till mÀnniskor som gÄr eller kör förbi.

Oavsett om det Àr ett företag som Canon som hjÀlper fotgÀngare att ta de perfekta Instagram-bilderna, eller om Rysslands folk anvÀnder den hÀr tekniken för att dölja annonser för förbjudna livsmedel frÄn polisen, Àr anvÀndningen av denna teknik nÀstan obegrÀnsad!

Anpassningar av brottsbekÀmpning

Medan mÀnniskor i Ryssland redan förlitar sig pÄ listig taktik för att dölja förbjuden reklam, Àr polisstyrkorna pÄ baksidan av digital displayteknik. De brottsbekÀmpande tjÀnstemÀnnen kommer mer Àn troligt att fortsÀtta att injicera övervaknings- och ansiktsigenkÀnningssystem i skyltar i allmÀnna utrymmen de nÀrmaste Ären.

I spetsen för övervakningsteknik Àr det moderna fenomenet ansiktsigenkÀnningssystem. Denna sci-fi-tech-vÀnda verklighet exploderar av löfte.

Till exempel Àr Googles kraftfulla algoritmer redan tillrÀckligt intelligenta för att koppla foton av vuxna med sina barndomsbilder. Och Facebook anvÀnder algoritmer som kan identifiera mÀnniskor utan att ens se deras ansikten genom att anvÀnda information om mÀnniskors unika frisyrer, kroppsformer och kroppssprÄk.

Det hÀr Àr bara början pÄ vad som finns i butiken. FörestÀll dig hur polisstyrkor kommer att kunna anvÀnda detta till sin fördel nÀr de hittar misstÀnkta och cyberbrottslingar, fÄngar upp mÀnniskor som bedriver och identitetsstöld och hÄller offentliga vÀgar fria frÄn speeders och osÀkra förare.

Om du Àr som jag kan allt detta fÄ dig att kÀnna dig lite paranoid. Men oroa dig inte! Om du inte vill att digitala skyltar ska spionera pÄ dig nÀr du gÄr förbi finns det redan smarta glasögon pÄ marknaden som döljer ditt ansikte frÄn att kÀnnas igen.

Men inte alla dessa polisanpassningar kommer att anvÀndas för att samla in data eller lokalisera brottslingar. I nödsituationer kan kÀnslig information i rÀtt tid visas för mÀnniskor i realtid. Detta Àr anvÀndbart i katastrofsituationer som interstate-pileups, löpeldar och andra extrema vÀder, eller nÀr undantagstillstÄnd har anropats.

Relaterat: 5 detaljhandelstekniska trender 2016

Stoppa spridningen av sjukdomar

SÄ överraskande som det lÄter anvÀnds faktiskt skyltar för att lösa viktiga vÀrldsproblem.

Till att börja med vet vi alla att myggor Àr en av de mest problematiska varelserna pÄ planeten. Myggor Àr ansvariga för spridningen av otaliga sjukdomar, inklusive problem som Zika-viruset, som har blivit ett av de största folkhÀlsoproblemen.

Ett kreativt tillvÀgagÄngssÀtt för att kontrollera dessa irriterande skadedjur kommer i form av, du gissade det: skyltning. Skyltar utrustade med kraftfulla lampor och replikerade mÀnskliga dofter kan nu locka myggor sÄ lÄngt som 2,5 km bort. Dessa skyltar fÄngar hundratals Ziki-infekterade myggor per dag. Prata om mördare reklamtekniker!

OmvÀnd förorening, generering av dricksvatten

Lima, den största staden i Peru, har tvÄ stora, lÄngvariga folkhÀlsoproblem. Staden har den vÀrsta föroreningen i Latinamerika och begrÀnsade mÀngder sÀkert dricksvatten.

Tack och lov tacklar Perus universitet för teknik och teknik dessa tvÄ problem med ett hÄllbart skyltkoncept.

En artikel om entreprenör utarbetar:

”NĂ€r det gĂ€ller att producera rent syre Ă€r skylten enligt uppgift lika kraftfull som 1200 trĂ€d och producerar 100 000 kubikmeter renad luft. Tekniken fungerar genom att ta in den förorenade luften, dra den genom ett vattenfiltreringssystem och slĂ€ppa ut ren luft som nĂ„r upp till en radie med fem block. ”

Affischtavlorna producerade ocksÄ nÀstan 10 000 liter rent dricksvatten under de första tre mÄnaderna av driften. Det gjorde det genom att samla upp vattenÄnga direkt ur luften.

Trade Show Display Tech

Teknik och mÀssor gÄr hand i hand, sÄ mycket Àr sÀkert. Och i spetsen för alla engagerande mÀssmonter stÄr fÀngslande skyltar i form av grafik, skÀrmar och andra digitalt visade media.

En mycket relevant mÀssa, Digital Sign Expo, var förra mÄnaden. Detta Àr vÀrldens största Ärliga skyltkonvention och Àgde rum i Las Vegas i Är. Expon lockar hundratals utstÀllare och tusentals deltagare. Digital Sign Expo representerar verkligen den digitala skyltnischen till en tee.

NÀr vÀrldens skyltar utvecklas frÄn platta, trÄkiga pappersbitar till komplexa, digitala skyltar, hur kommer de digitala skÀrmarna i morgon att fortsÀtta att förÀndras? VÀnligen lÀgg upp dina förutsÀgelser och resultat i kommentarfÀltet nedan.

LÀs mer om reklamtrender hÀr pÄ Tech.Co