Äger du ett par Powerbeats 2? Apple kan vara skyldig dig lite pengar

 Äger du ett par Powerbeats 2?  Apple kan vara skyldig dig lite pengar
Vad hÀnde nyss? Apple Àr alltid bunden i rÀttegÄngar, men det har nu ett fÀrre att ta itu med efter att ha avgjort en grupptalan med sina Powerbeats2 trÄdlösa hörlurar. Cupertino-jÀtten har betalat 9,5 miljoner dollar i förlikningen, vilket kom frÄn ett första klagomÄl som lanserades 2017.

De trÄdlösa Powerbeats2-hörlurarna, som slÀpptes första gÄngen 2014, annonserades som slitstarka, svettbestÀndiga och med stor batterilivslÀngd, som alla hÀvdade var falska.

Klagandena hĂ€vdade att hörlurarna hade en designfel som hindrade dem frĂ„n att ladda eller sĂ€tta pĂ„ “efter kort tid.” Apple anklagas ocksĂ„ för att inte reparera eller byta ut Powerbeats2 inom ett Ă„rs garantiperiod.

Som pÄpekats av Apple Insider krÀvde stÀmningen ÄsidosÀttande av uttrycklig garanti, brott mot Song-Beverly Act, brott mot California Consumers Legal Remedies Act, övertrÀdelse av otillbörlig konkurrenslag, orÀttvis anrikning, vanligt lagbedrÀgeri och försumlighet.

Apple förnekar fortfarande pĂ„stĂ„endena och sĂ€ger att den enda anledningen till att det nu löser sig Ă€r pĂ„ grund av ”riskerna, osĂ€kerheten, bördan och kostnaden för fortsatt tvister.”

Advokater började meddela Powerbeats2-Àgare den hÀr veckan via e-post. Alla som köpte enheterna före den 7 augusti i Är kan göra ansprÄk, men bara fram till 20 november 2020.

Advokatavgifter pĂ„ $ 3,25 miljoner och administratörskostnader mellan $ 516K och $ 552K kommer att dras av frĂ„n $ 9,5 miljoner $, och resten gĂ„r till Ă€gare. Beloppet de fĂ„r baseras pĂ„ ett poĂ€ngsystem: de utan inköpsbevis kommer att fĂ„ cirka 38 $, medan de med inköpsbevis eller garantireparation fĂ„r 76 $ – inte bra nyheter för dem som betalade 200 $ för Powerbeats2 vid lanseringen.

Bildkredit: Uppdatering