Airtel blir Indiens första telco som börjar fasa ut 3G-nätet

Airtel blir Indiens första telco som börjar fasa ut 3G-nätet

“Airtel kommer att forts√§tta att erbjuda 2G-tj√§nster i Kolkata f√∂r anv√§ndare av specialtelefoner”

Airtel har meddelat att man har stängt av tjänsterna på 3G-nätet i Kolkata, vilket gör det till Indiens första operatör som börjar fasa ut 3G-tjänster i landet. Företagets mobila bredbandstjänster i telekomcirkeln kommer nu att finnas tillgängliga i höghastighets 4G-nätverk. Varumärket introducerade sina 3G-tjänster 2011, med start från Bengaluru. Nu stärker det sitt 4G-nät genom att fasa ut 3G-teknik i landet. Det bör påpekas att Airtels ärkerival Jio endast erbjuder 4G-tjänster, medan andra teleoperatörer fortsätter att erbjuda 3G-tjänster.

använder-telefon-fb

Airtel sa att företaget har omarbetat 900MHz-bandspektrumet som användes för 3G-tjänster. Företaget använder L900-teknik i 900MHz-bandet, vilket kommer att komplettera sina 4G-tjänster i 2300MHz- och 1800MHz-banden. Teleoperatören säger att med L900-teknik kommer användarna att ha förbättrad 4G-anslutning i byggnader Рhem, kontor och gallerior. Detta kommer också att utöka tillgängligheten av Airtels 4G-nätverk över Kolkata. Det är värt att nämna att Kolkata var den första telekomcirkeln där företaget debuterade sina 4G-tjänster 2012.

Randeep Sekhon, CTO, Bharti Airtel sa, ‚ÄúDetta √§r i linje med v√•r uttalade strategi att fokusera p√• att betj√§na kvalitetskunder med b√§sta serviceupplevelse. Fram√∂ver planerar vi att odla hela v√•rt 3G-spektrum √∂ver hela Indien och distribuera det f√∂r 4G p√• ett stegvis s√§tt. Det kompletterar ocks√• smarttelefonsekosystemet, som nu har √∂verv√§ldigat allvarligt mot endast 4G-enheter. ‚ÄĚ

Företaget har nämnt att det redan meddelat 3G-abonnenter och uppmanat dem att uppgradera sina telefoner och SIM-kort för att fortsätta använda sina tjänster. I synnerhet har varumärket meddelat att det kommer att fortsätta erbjuda 2G-tjänster i telekomcirkeln för sina kunder som använder en funktionstelefon.